Lukk raskt Åpne Windows ved hjelp av hurtigtaster

En av fordelene med Microsoft Windows-PCer er at du kan ha mange forskjellige programmer og vinduer åpne samtidig. Denne fordelen blir imidlertid en ulempe når du må lukke dusinvis av åpne vinduer. Heldigvis kan du utføre repeterende handlinger som å lukke vinduer med hurtigtaster.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.


Slik lukker du Windows med Alt + Mellomrom + C

Ett alternativ for å lukke vinduer med hurtigtaster er som følger:

  1. Åpne vinduet du vil lukke ved hjelp av musen.

  2. Trykk og hold nede andre trykk deretter på Mellomrom for å avsløre høyreklikk hurtigmenyen øverst i programvinduet du prøver å lukke.

  3. Slipp begge tastene og trykk på bokstaven C. Dette vil føre til at vinduet lukkes.

Hvis du kan utføre denne sekvensen med en hånd mens den andre hånden styrer musen, vil du kunne lukke omtrent et dusin vinduer på omtrent like mange sekunder.


Hvordan lukke Windows med Fn + Alt + F4

Et annet alternativ er å velge vinduet du vil lukke, og deretter trykke på Fn+andre+F4. Du trenger sannsynligvis to hender for denne.

Selv om snarveien offisielt er oppført som andre+F4, må du holde nede Funksjon (Fn) nøkkel for at den skal fungere.

Hvordan lukke faner med CTRL + W.

De Ctrl+W snarvei lukker bare den nåværende filen du jobber med, men den lar programmet være åpent. Denne funksjonen kan være nyttig hvis du vil la skrivebordsprogrammet være åpent, men kvitte deg med alle filene du jobber med raskt.

Ctrl+W fungerer også i de fleste nettlesere, så du kan lukke den nåværende fanen du ser på uten å ta hendene fra tastaturet. Hvis du bruker Ctrl+W når bare én nettleserfane er åpen, lukkes programvinduet.


Hvordan velge Åpne Windows med Alt + Tab 

Det er mulig å velge et åpent vindu uten å bruke musen. trykk andre+Tab å sykle gjennom de åpne vinduene. Bruk denne snarveien sammen med de andre snarveiene for å lukke alle åpne vinduer uten å ta hendene av tastaturet.

Hvordan se skrivebordet ditt med Windows Key + D.

Noen ganger vil du ikke lukke alle disse vinduene. det du virkelig vil gjøre er å bare se på skrivebordet. For å få rask tilgang til skrivebordet, trykk på Windows-nøkkel+D. Bruk den samme snarveien for å få tilbake alle vinduene dine. 

Hvis du kjører Windows 7 eller nyere, er det flere måter å få tilgang til Windows-skrivebordet ditt.

Hvordan lukke en gruppe vinduer med musen

Når du har mange filer åpne i samme program, som en haug med e-poster i Outlook, Word-filer eller flere regneark i Excel, kan du lukke dem alle samtidig med musen. Høyreklikk på programmet i oppgavelinjen i Windows, og velg Lukk alle vinduer (eller Lukk gruppe i eldre versjoner av Windows).


Legg igjen en kommentar