Hvordan skanne til et Word-dokument

Det er ikke nødvendig å skrive inn et dokument på nytt for å gjøre det om til en Word-fil. Du har minst to måter å gjøre et trykt dokument eller PDF om til tekst du kan redigere i Microsoft Word.

De fleste installerte stasjonære versjoner av Microsoft Word kan åpne og konvertere PDF-filer til redigerbare Word-dokumenter direkte. Eller du kan skanne sider og åpne gjenkjent tekst i Word med et Android- eller iOS-smarttelefonkamera eller en stasjonær skanner.

Funksjonene for tegngjenkjenning i Microsoft Word fungerer best med dokumenter som hovedsakelig er tekst. For eksempel vil Word sannsynligvis åpne og konvertere en kontrakt bestående av flere sider med utskrevet tekst, mens Word kan slite med å gjenkjenne tekst i en brosjyre der tekst skrives ut i eller rundt bilder i noe annet enn en enkelt kolonne.


Skann dokumenter og åpne med installert Word

Du trenger en fungerende skanner koblet til et Windows- eller macOS-system, sammen med en relativt ny versjon av Word. 

Word 2019, Word 2016, Word 2013 og Microsoft 365 støtter alle muligheten til å åpne og konvertere PDF-filer til Word-dokumenter. Mens Microsoft tilbyr noen instruksjoner for å konvertere PDF-filer til word for eldre versjoner, for eksempel Office 2010 og Office 2007, er prosessen mer komplisert.

  1. Følg skannerprodusentens instruksjoner for å skanne dokumentet til en PDF-fil. Lagre denne filen på et sted du vil huske på datamaskinen din.

  2. Åpne Microsoft Word.

  3. Plukke ut filet > Åpen, naviger deretter til plasseringen til den lagrede PDF-filen.

  4. Velg PDF-filen, og velg Åpen. Word åpner PDF-filen og konverterer gjenkjent tekst til et dokument du kan redigere.

  5. Les den konverterte teksten nøye, da noen bokstaver kan være feil. Systemet kan vise elementer som ikke er identifisert i dokumentet som bilder.


Bruk mobilapper for Android eller iPhone

På en Android- eller iOS-enhet må du installere både Office Lens-appen (installere for Android eller iOS) og Microsoft Word (installere for Android eller iOS). Etter at du har installert hver app, trykk for å åpne den, og logg deretter på med Microsoft-kontoen din. Når du har installert og logget på begge appene, er du klar til å skanne sider.

  1. Trykk for å åpne kontor Lens.

  2. Bytt glidebryteren til nederst i appen Document. (Valgene som vises kan omfatte tavle, dokument, visittkort og foto.)

  3. Plasser kameraet for å fange teksten du vil skanne til Word i visningen. Trykk på knappen for å fange bildet.

  4. Etter at et sidebilde er tatt, kan du enten rotere det eller beskjære kantene, om nødvendig. 

  5. Hvis du har flere sider å ta, trykker du på kameraikonet (nederst til venstre) for å ta et nytt bilde. Gjenta denne prosessen til du ikke har flere sider å skanne.

  6. Pek Ferdig. Systemet viser din Lagre til alternativer.

  7. Pek ord. (På Android må du trykke Spar.)

    Vent til appen gjenkjenner teksten. Appen kan indikere "Venter på overføring" eller "Overføring" mens den fungerer. Det viser det skannede dokumentet med et Word-ikon på skjermen.

  8. Trykk på dokumentet, som åpner den skannede filen i et Microsoft Word-dokument. Som referanse inkluderer Word-dokumentet bildet du har tatt i dokumentet.

  9. Gjennomgå den anerkjente teksten for å sikre at informasjonen er nøyaktig.


Konverter en PDF til et Word-dokument

Hvis du mangler tilgang til Microsoft Word eller hvis versjonen av Word ikke åpner PDF-filer, kan du sannsynligvis fortsatt skanne filer til en PDF med en Android- eller iOS-enhet, og deretter konvertere dokumentene til Microsoft Word.

  1. Følg instruksjonene i Slik skanner du dokumenter til telefonen eller nettbrettet for å fange sidene dine i en PDF-fil.

  2. Bruk deretter en nettstedtjeneste, for eksempel CloudConvert.com eller FileZigZag.com, for å laste opp PDF-en, konvertere den til et Word-dokumentformat, og laste den ned og lagre den på systemet ditt.

  3. Når du er konvertert, åpner du .doc- eller .docx-filen i Microsoft Word for å se gjennom filen for nøyaktighet.

Legg igjen en kommentar