Hvordan lage en nedlastningskobling

Det er interessant hvordan noen ting kommer i full sirkel. I begynnelsen av nettet lastet nettlesere automatisk ned lenker til filer som ikke var en webside, som bilder, PDF-filer og dokumenter. Så ble nettlesere så avanserte at de klarte å åpne nesten hvilken som helst fil i sanntid. Det skapte imidlertid et problem for utviklere. Hvordan vil du tvinge en nettleser til å laste ned en fil, i stedet for å åpne den? Det kom opp en haug med hacks og løsninger for å løse problemet, men ingen var en ekte løsning. Alt endret seg med HTML5 da Last ned attributt Ble introdusert.

Nå kan utviklere legge til en spesiell nedlastningsattributt i HTML-ankerkodene for å fortelle nettlesere å behandle en lenke som en nedlasting, i stedet for å åpne målfilen. Det er noen forskjellige måter du kan bruke nedlastningsattributtet til å kontrollere måten nettlesere håndterer nedlastingskoblingene dine. Enda bedre, alle moderne nettlesere støtter nedlastningsattributtet, så du bør ikke se noen problemer med kompatibilitet eller behovet for en reserve.

Det er noen forskjellige måter du kan håndtere nedlastningsattributtet på. Hver har sin egen fordel, og de fungerer alle problemfritt på tvers av forskjellige nettlesere.


Vanlig nedlastningsattributt

Den enkleste måten å bruke nedlastningsattributtet på er å bare inkludere den i sin mest grunnleggende form i ankerkodene dine. Du trenger ikke å inkludere et ekstra filnavn eller støtteinformasjon. Resultatet ser slik ut:

Last ned nå!

Ved å inkludere "last ned" ber du enhver nettleser som leser siden om å laste ned mållenken i stedet for å åpne den. I dette tilfellet vil nettleseren laste ned filen nøyaktig slik den er med samme navn.


Endring av filnavnet

Hva skjer hvis du faktisk vil endre navnet. Det er mange anledninger der du vil gjøre dette. Automatisk genererte filnavn er et godt eksempel. De har vanligvis latterlig lange navn med strenger av søppelpersoner. Det er ikke opplevelsen du ønsker for de besøkende. Du kan standardisere ting med nedlastningsattributtet.

For å spesifisere et filnavn, still nedlastningsattributtet lik det. Ekskluder filtypen. Nettleseren kan ikke og vil ikke konvertere filtypen, så det er ingen mening å prøve.

Last ned nå!

Dine besøkende vil laste ned filen som din-file.pdf.


Laste ned et bilde

Sammen med dette kommer en forenklet måte å la brukerne laste ned bilder direkte. Dette er ikke revolusjonerende, og du kan sannsynligvis sette det sammen selv, men du kan bruke nedlastningsattributtet til å lage en nedlastbar bildekobling.

Start med å sette opp et bilde som du vanligvis gjør på siden din. Dette vil selvfølgelig være bildet som er tilgjengelig for nedlasting.

Deretter kapsler du hele greia i en ankermerke, som kobler til bildestien.

Til slutt, legg til nedlastningsattributtet til ankermerket. Du kan endre navnet på bildet ditt hvis du vil.

Nå, når en besøkende klikker på bildet, vil de automatisk laste det ned direkte fra serveren din. Det er ikke nødvendig, og det kan virke som for mye for en utvikler, men hvor mange besøkende vil tro å høyreklikke på et bilde for å se eller laste det ned?


Legg igjen en kommentar