Hvordan bruke Skype i nettleseren din

Selv om Microsoft Skype fungerer best med sin dedikerte app, er online-versjonen robust og verdt å bruke når du ikke kan kjøre appen.

De støttede nettleserne er Microsoft Edge, Internet Explorer 10 eller nyere for Windows, Safari 6 eller nyere for Mac-maskiner og nyere versjoner av Chrome og Firefox. For å bruke Skype online med Windows, kjør Windows XP SP3 eller nyere, og på Mac-maskiner, kjør OS X Mavericks 10.9 eller høyere.


Start Skype Online 

Å bruke Skype i en nettleser er greit. Gå til Skype-nettstedet og logg på med Microsoft-kontoen din.

Lisa Fasol / Web

Microsoft oppgraderer kontinuerlig Skype online-opplevelsen for å imøtekomme nye teknologier. Din erfaring med Skype-nettopplevelsen kan variere på grunn av disse pågående forbedringene.


Skype Web Plug-in eller Plug-in-Free Experience

I 2016 introduserte Microsoft en versjon av Skype online for støttede nettlesere, som ikke krever nedlasting av et plugin-program for tale- og videosamtaler.

Chrome- og Edge-nettlesere kan kjøre Skype uten plugin-modul. Du trenger det bare hvis du kjører Internet Explorer (hvilken som helst versjon) eller et utdatert operativsystem.

Da Skype online ble lansert, kan du bruke det til direktemeldinger og til å dele multimediefiler, men ikke som et VoIP-verktøy. For å ringe tale- og videosamtaler i de fleste støttede nettlesere, trengte du å installere en plugin. Selv om plugin-modulen er tilgjengelig, er det lite sannsynlig at du trenger den i moderne nettlesere. Et unntak er hvis du planlegger å bruke skjermdeling eller hvis du ringer fasttelefonnummer.

Skype-nettprogrammet installeres som et frittstående program, så du trenger bare å installere det en gang, og det fungerer med alle støttede nettlesere. 


Skype Online-funksjoner 

Skype er kjent for sin rike liste over funksjoner, og Skype online støtter mange av disse funksjonene. Etter at du har logget på med en nettleser, kan du administrere kontaktene dine, bruke direktemeldingsfunksjonene og konfigurere andre innstillinger.

Du kan chatte og opprette og administrere gruppechatter. Du kan også dele ressurser som bilder og multimedia-dokumenter. Installere plugin-modulen (eller bruke Skype med en kompatibel nettleser) gir deg mulighet til tale- og videosamtaler. Tale- og videokonferanser har plass til opptil 50 deltakere. Gruppetekstchatting støtter så mange som 300 deltakere. Som med Skype-appen er disse funksjonene gratis.

Du kan også ringe betalte numre utenfor Skype-numrene. Bruk talltastaturet til å slå nummeret og velg destinasjonsland fra en liste. En lenke for å fylle på kreditten din videresender deg til Microsoft-siden for å kjøpe ekstra kreditter. 

Anropskvaliteten med nettversjonen er sammenlignbar - om ikke lik - med kvaliteten på den frittstående appen. Mange faktorer påvirker samtalekvaliteten, så forskjeller i kvalitet mellom de to versjonene er kanskje ikke fordi den ene er nettleserbasert. Anropskvaliteten bør teoretisk være den samme siden arbeidet er mer på serversiden, og kodene som brukes på serverne er de samme i hele nettverket.


Legg igjen en kommentar