Hvordan få Outlook til å huske e-postpassordet ditt

Microsoft Outlook krever at du skriver inn passordet ditt i en passordboks hver gang du får tilgang til e-posten din. Dette er bra av sikkerhetshensyn, men hvis du er den eneste som bruker datamaskinen din, er det helt trygt å lagre passordet ditt i Outlook.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 og Outlook for Microsoft 365.


Hvordan få Outlook til å huske e-postpassordet ditt

Når du får Outlook til å huske passordet ditt, kan du motta og sende e-post uten å skrive inn passordet hver gang du åpner Outlook. I tillegg kan du lage et komplekst passord som du ikke trenger å huske eller stadig hente fra passordbehandling.

  1. Gå til filet fanen.

    Web.

  2. Plukke ut info.

    Web.

  3. Plukke ut konto~~POS=TRUNC innstillinger~~POS=HEADCOMP > konto~~POS=TRUNC innstillinger~~POS=HEADCOMP.

    Web.

  4. konto~~POS=TRUNC innstillinger~~POS=HEADCOMP dialogboksen, velg e-postadressen du vil at Outlook skal huske passordet for, og velg deretter Endring.

    Web. 

  5. Innstillinger for Exchange-kontoer dialogboksen, velg Flere innstillinger.

    Web.

  6. Microsoft Exchange dialogboksen, gå til Sikkerhet kategorien og tøm Spør alltid om påloggingsinformasjon avkrysningsruten.

    Web.

  7. Plukke ut Påfør å bruke endringene, deretter velge OK for å lukke vinduet.

  8. Innstillinger for Exchange-kontoer dialogboksen, velg Lukke (X).

  9. konto~~POS=TRUNC innstillinger~~POS=HEADCOMP dialogboksen, velg Lukke.

  10. Start Outlook på nytt.


Outlook fortsetter å be om passordet

Hvis Outlook ber deg om å oppgi passordet hver gang du sjekker e-post, selv om du setter Outlook til å ikke be om påloggingsinformasjonen din, kan det skje av flere grunner.

Den mest sannsynlige situasjonen er at du endret passordet for e-postkontoen, men ikke oppdaterte passordet i Outlook. Følg trinnene ovenfor for å gå til dialogboksen Kontoinnstillinger som viser e-postadressen og passordet ditt, og endre passordet til det oppdaterte slik at Outlook slutter å be deg om det.

Web. 

Hvis Outlook fortsetter å be om passordet ditt, kan du deaktivere antivirusprogrammet (AV) midlertidig eller starte opp i sikkermodus hvis du er i Windows. Antivirusprogrammet kan forstyrre Outlook hvis det bruker et tillegg eller brannmur. Hvis Outlook ser etter og sender e-post uten å be om passord etter å ha gjort en av disse to tingene, installerer du AV-programmet på nytt.

Hvis det ikke er noe å skylde på AV-programvaren, eller hvis du fremdeles mistenker at det er det, start Outlook i sikker modus for å deaktivere tillegg. Hvis passordet fungerer etter å ha gjort dette, er det et problem med et av tilleggene, og du må deaktivere det, slette det eller feilsøke hvordan du fikser det.

For situasjoner der Outlook fremdeles ikke husker passordet, må du enten slette e-postprofilen og lage en ny eller fjerne programmet og installere det igjen. Det kan være en feil i profilen. I så fall vil det løse problemet å bygge en ny.

Det er også mulig at det er feil innstillinger i Windows-registret for Protected Storage System Provider. For å se om dette er problemet, følg Microsofts anvisninger for å slette HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Protected Storage System Provider nøkkel.


Legg igjen en kommentar