Hvordan gjenopprette tapte Safari-bokmerker

Å miste Safari-bokmerkene dine kan være et hjertestoppende øyeblikk. Mange av oss stoler på disse snarveiene for arbeid, betaling av regninger og andre viktige oppgaver. Ikke få panikk, skjønt. Du kan enkelt gjenopprette manglende bokmerker ved hjelp av Apples iCloud-tjeneste eller Time Machine. Dette er hvordan.

Shutterstock


Hvorfor forsvant bokmerkene dine?

En mulig årsak til at bokmerkene dine er borte, er en ødelagt preferansefil eller .plist-fil som Safari nektet å laste inn da den ble lansert. Preferansefiler lagrer regler som forteller appene dine hvordan de skal fungere. De kan bli ødelagt eller ødelagt over tid takket være appkrasj, plutselige strømbrudd, korrupsjon på harddisken og mer.

Problemer med .plist-filer er en av Macilles akilleshæl. De ser ut til å være et svakt punkt i hvordan applikasjoner er strukturert. Heldigvis erstattes de lett, og forårsaker høyst ulempe.


Hvordan gjenopprette Safari-bokmerker med iCloud

Det er flere trinn du kan prøve å gjenopprette tapte Safari-bokmerker. Vi viser dem nedenfor:

Denne metoden forutsetter at du har slått på iCloud og at du bruker den til å synkronisere data på tvers av enheter eller til skyen.

Hvis du ikke har konfigurert iCloud på din Mac, kan du følge instruksjonene i vår Konfigurere en iCloud-konto på Mac-guiden din. Sørg for å velge Safari som et av elementene som skal synkroniseres via iCloud.

  1. Start Safari på nytt og / eller enheten din, og se om bokmerkene dukker opp igjen. Hvis de ikke gjør det, fortsett videre.

  2. Gå til icloud.com og logg inn med legitimasjonen din.

  3. Åpne rullegardinmenyen ved siden av navnet ditt øverst til høyre og velg konto~~POS=TRUNC innstillinger~~POS=HEADCOMP.

  4. Bla til Avansert-delen og velg Gjenopprett bokmerker.

  5. Velg bokmerkene du vil gjenopprette, og velg deretter Ferdig.

  6. Start Safari på nytt om nødvendig, og sjekk deretter om bokmerkene dine er tilbake.


Slik gjenoppretter du Safari-bokmerker med Time Machine

En annen vanlig metode for å gjenopprette Safaris bokmerker bruker Time Machine. Denne innebygde sikkerhetskopifunksjonen kommer med alle Mac-datamaskiner og lar deg automatisk sikkerhetskopiere alle filene dine til en ekstern harddisk. Du kan bruke disse sikkerhetskopiene for å gjenopprette de manglende Safari-bokmerkene og mer.

  1. Koble Time Machine-sikkerhetskopidrevet til Mac-en og slå den på. Slå deretter på Mac-en.

  2. Åpen Migration Assistant. Det er i Verktøy-mappen under Programmer.

  3. Velg alternativet du vil overføre fra a Mac, sikkerhetskopiering av Time Machine eller oppstartsdisk. Velg deretter Fortsett.

  4. Velg Backup av Time Machine, og trykk deretter på Fortsett.

  5. Hvis du blir bedt om å velge fra en liste over sikkerhetskopier organisert etter dato og klokkeslett, velger du en og velger Fortsett.

  6. Velg filene du vil overføre, og trykk deretter Fortsett å starte prosessen.

  7. Når overføringen er fullført, start datamaskinen på nytt og logg inn.

    Overføringsprosessen kan ta flere timer å fullføre, avhengig av mengden informasjon du gjenoppretter.


Legg igjen en kommentar