Hvordan gjenopprette slettede filer fra papirkurven

Det er en veldig viktig grunn til at Microsoft kalte dette verktøyet papirkurven og ikke makuleringsmaskinen - så lenge du ikke har tømt det, er det enkelt å gjenopprette filer fra papirkurven i Windows.

Vi har alle slettet filer ved et uhell eller bare ombestemt oss om nødvendigheten av en bestemt fil eller mappe, så vær ikke for hard mot deg selv hvis du nå gjetter den siste slettingshandlingen.

Disse trinnene skal gjelde for alle Windows-operativsystemer som bruker papirkurven, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer.


Hvordan gjenopprette slettede filer fra papirkurven

0: 52

Tid som kreves: Gjenoppretting av slettede filer bør bare ta noen minutter, men det avhenger hovedsakelig av hvor raskt du kan finne filene du vil gjenopprette, samt hvor store de er.

Følg disse enkle trinnene for å gjenopprette slettede filer fra papirkurven til de opprinnelige stedene på datamaskinen din:

  1. Åpne papirkurven ved å dobbeltklikke eller dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet.

    Finner du det ikke? Se instruksjonene nederst på siden for hjelp.

  2. Finn og velg hvilken fil (er) og / eller mappe (r) du trenger å gjenopprette.

    For å velge mer enn én fil eller mappe, hold nede Ctrl tasten mens du velger. For å velge et utvalg av varer, bruk Skift.

    Papirkurven viser ikke filene i eventuelle slettede mapper du kan se. Husk dette hvis du ikke finner en fil du vet at du har slettet - det kan være i en mappe du slettet i stedet. Gjenoppretting av mappen vil selvfølgelig gjenopprette alle filene den inneholdt. For å se hvilke filer som er i en slettet mappe før du gjenoppretter den, se kommandolinjetrinnene nedenfor.

    Det er ikke en Windows-gitt måte å gjenopprette filer som ble slettet ved å tømme papirkurven. Hvis du virkelig har slettet en fil i Windows, kan et program for filgjenoppretting være i stand til å hjelpe deg med å angre den. Se Hvordan gjenopprette slettede filer for en start-til-slutt-opplæring om hvordan du takler dette problemet.

  3. Legg merke til den opprinnelige plasseringen av filene du gjenoppretter, slik at du vet hvor de vil havne.

    Du vil bare se denne plasseringen hvis du ser på papirkurven i "detaljer" -visningen (du kan slå den visningen fra Vis-menyen).

  4. Høyreklikk eller trykk og hold nede valget og velg Gjenopprette.

    En annen måte å gjenopprette valget på er å dra det ut av papirkurven og inn i en mappe du ønsker. Dette vil tvinge filen til å bli gjenopprettet uansett hvor du velger.

    Hvis du bruker gjenopprettingsalternativet (og ikke drar dem ut), blir alle filene gjenopprettet til sine respektive respektive steder. Med andre ord, du kan gjenopprette alle filene samtidig, men det betyr ikke at de går til samme mappe med mindre de selvfølgelig ble slettet fra samme mappe.

  5. Vent mens papirkurven gjenoppretter de slettede filene.

    Tiden dette tar, avhenger hovedsakelig av hvor mange filer du gjenoppretter og hvor store de er sammen, men datamaskinens hastighet er også en faktor her.

  6. Kontroller at filene og mappene du har gjenopprettet, er på stedet (e) som ble vist for deg i trinn 3, eller at de er plassert uansett hvor du dro dem til i trinn 4.

  7. Du kan nå avslutte papirkurven hvis du er ferdig med å gjenopprette.


Hvordan gjenopprette en bestemt fil fra en slettet mappe

De fleste er sannsynligvis helt fine med å gjenopprette en mappe uten å vite hvilke filer som er i den, men hvis du er nysgjerrig på hva du skal slette, eller bare vil gjenopprette en valgt fil eller to fra den slettede mappen, kan du gjøre det med ledetekst.

  1. Åpne ledeteksten. En rask måte å gjøre dette på er å starte Kjør dialogboksen med WIN + R og skriv deretter inn cmd.

  2. Skriv inn følgende og trykk Enter:

    Teksten til venstre for skriveområdet skal nå lese C: >.

  3. Skriv inn følgende streng og trykk deretter Enter:

    Hvis du får en feil, kan du prøve en annen kommando som:

    or

    Dessverre er den eksakte kommandoen forskjellig i forskjellige versjoner av Windows.

  4. Skriv inn følgende neste, etterfulgt av Enter:

    Alle de slettede filene er oppført i ledetekstvinduet. Hvis det er noen mapper i papirkurven, vises også disse filene (og originale filnavn).

  5. Finn mappenavnet.

    I ledeteksten er ikke navnet på mappen det samme som det vises som i papirkurven. Mapper har " "oppført til venstre for mappenavnet.

    For å finne riktig mappe, bla gjennom ledeteksten til du ser en liste over filer du mistenker er i mappen du vil gjenopprette. Du ser mappenavnet øverst i den delen ved siden av linjen "Directory of".

  6. typen cd, lag et mellomrom, og trykk deretter på Tab tasten om og om igjen for å bla gjennom alle mappene i papirkurven.

    Poenget her er å finne den som viser katalogen du identifiserte i trinn 5. I vårt eksempel (se skjermbildet nedenfor) ender katalogen på "1002" (den øverste delen), så vi fortsetter å slå Tab til vi finner det.

    Det du gjør her er å finne den spesifikke mappen som inneholder den faktiske mappen du vil ha tilgang til. Med andre ord, den slettede mappen du til slutt ser noen få skritt fra nå, er faktisk en undermappe i papirkurven, du merker den bare ikke i papirkurven.

  7. Press Enter.

  8. typen cd, lag et mellomrom, og bruk deretter Tab tasten igjen til du finner mappen som har de slettede filene du vil identifisere.

    I eksempelbildet heter mappen vår $ R0035T3.

  9. Press Enter.

    Nå er du inne i mappen som har de slettede filene du vil se på.

  10. typen dir og trykk Enter.

    Dette avslører de slettede filene i den slettede mappen.

  11. Bruk kopikommandoen til å kopiere den slettede filen ut av den slettede mappen og inn i mappen du ønsker.

    I vårt eksempel skriver vi dette siden vi vil kopiere den BMP-filen til skrivebordsmappen:

    kopier "Nytt bitmapbilde - Kopier (2). bmp C: Bruk

  12. Press Enter.

    Kommandoen ble fullført hvis du ser en "<#> fil (er) kopiert" -melding.

  13. For å gjenopprette andre filer fra samme mappe, gjenta trinn 11 og trinn 12.


Hvordan vise eller "skjule" papirkurvprogrammet / ikonet

Papirkurven trenger ikke sitte på Windows-skrivebordet hele tiden. Selv om det absolutt er en integrert del av operativsystemet, og det ikke kan avinstalleres, kan det skjules.

Du, eller kanskje datamaskinprodusenten din, har kanskje gjort dette for å holde skrivebordet litt renere. Det er helt greit at det er ute av veien, men det gjør det selvfølgelig vanskelig å bruke.

Slik viser du papirkurven igjen hvis den er skjult:

Hvis du ikke ser noen ikoner på skrivebordet, må du aktivere alle skrivebordsikoner. Gjør det ved å høyreklikke på skrivebordet og gå til Utsikt > Vis skrivebordsikoner.

Windows 10

Åpne Desktop Icon Settings via innstillinger > Tilpassing > temaer og deretter Innstillinger for skrivebordsikon (ligger under Relaterte innstillinger). Kryss av Recycle Bin og velg deretter OK.

Finn innstillinger i Windows 10 ved å høyreklikke eller trykke og holde nede Start-knappen.

Windows 8

Åpne Kontrollpanel og søk etter vise eller skjule vanlige ikoner på skrivebordet. Velg den lenken fra resultatene og sjekk Recycle Bin, og velg deretter OK.

Windows 7 og Vista

Høyreklikk hvor som helst på skrivebordet og velg Tilpasse. Velg Endre skrivebordsikoner til venstre. Kryss av Recycle Bin og velg deretter OK.

Windows XP

Det er ingen innebygd mulighet til å skjule papirkurven i Windows XP, men det er mulig via et program som heter Tweak UI. Hvis du bruker Windows XP, men ikke ser papirkurven, er det sannsynligvis fordi dette programmet ble brukt til å skjule det, som du også kan bruke til å "skjule" det.

Hvis du foretrekker at papirkurven forblir utenfor skrivebordet, er en annen måte å få tilgang til den ved å søke etter papirkurven via Cortana (Windows 10) eller søkefeltet (de fleste andre versjoner av Windows) og deretter åpne programmet når det vises i resultatlisten.

Du kan også starte papirkurven ved å utføre start skall: RecycleBinFolder fra ledeteksten, eller skall: RecycleBinFolder fra dialogboksen Kjør, men disse metodene er sannsynligvis bare nyttige under de sjeldneste omstendighetene. I noen versjoner av Windows, desk.cpl, 5 fungerer også.

Web / Tim Liedtke


Hvordan stoppe Windows fra å umiddelbart slette filer

Hvis du finner ut at du gjenoppretter slettede filer fra papirkurven oftere enn du sannsynligvis burde, er det en sjanse for at datamaskinen din er konfigurert til ikke å be deg om en bekreftelse når du sletter filer.

Hvis du for eksempel sletter en fil i Windows 10 og den umiddelbart går i papirkurven uten å spørre deg om du er sikker på at du vil slette den, kan det være lurt å endre det slik at du får sjansen til å Si nei hvis du ved et uhell sletter en fil eller mappe.

For å gjøre dette, høyreklikk eller trykk og hold på papirkurven og velg Eiendommer. Hvis det er et alternativ der Vis slett bekreftelsesdialogen, sørg for at det er merket av i boksen, slik at du blir spurt om du er sikker på at du vil fjerne filer og mapper du sletter.

Alternativ for å vise dialogboksen Slett bekreftelse (Windows 10).

Hvis Windows umiddelbart sletter filer, selv om bekreftelsesdialogen er aktivert, sjekk den andre innstillingen rett over den. Når du aktiverer Ikke flytt filer til papirkurven alternativ, filer omgår papirkurven helt. Dette betyr at du aldri trenger å tømme den for å rydde opp diskplass, men det betyr også at du ikke kan gjenopprette noe fra papirkurven hvis du ombestemmer deg om å beholde det.

Du kan også legge merke til Egendefinert størrelse innstillingen for å sikre at den ikke er for liten. Hvis det er tilfelle, vil Windows "permanent" slette filer hvis det ikke er plass i papirkurven.


Legg igjen en kommentar