Hvordan fremskynder ‘Port Forwarding’ nedlastningene mine?

Port forwarding er omdirigering av datasignaler for å følge spesifikke elektroniske baner inn i datamaskinen din. Hvis datasignalet kan finne veien inn i datamaskinen noen millisekunder raskere, vil det bli dramatiske hastighetsøkninger for spillet ditt eller nedlastingen.


65,536 baner å velge mellom 

Den blyant-tynne nettverkskabelen (eller den trådløse nettverksadapteren) på baksiden av datamaskinen din inneholder 65,536 65,536 mikroskopiske veier inni den. Nettverkskabelen din er den samme som en hovedvei, bortsett fra at nettverkskabelen har XNUMX XNUMX baner, og det er en bomstasjon på hver fil. Vi kaller hver bane en 'port'.
Internett-signalet ditt består av millioner av små små biler som kjører på disse 65,536 XNUMX banene. Vi kaller disse små bilene "overføringspakker". Dataoverføringspakker kan reise veldig raskt (opptil tusenvis av kilometer i sekundet), men de overholder et stopp-og-gå-sett med regler, der de må stoppe ved hvert større nettverkskryss som om det var en grenseovergang mellom land. Ved hvert kryss må pakken gjøre tre ting:

  1. Finn en åpen port
  2. Bestå identifikasjonstesten som lar den gå gjennom den porten, og hvis ikke
  3. Gå til neste havn og prøv igjen, til den får passere bompenger.


I noen tilfeller blir pakker sendt av hackere fanget og holdt i krysset, hvor de deretter blir oppløst i tilfeldige elektroner. Når dette skjer, kalles det "pakkefiltrering" eller "pakkesniping."


Hvilke porter liker datamaskinpakker å bruke?

Hver programvare på datamaskinen din er vanligvis programmert til å sende pakkene gjennom en bestemt port. Disse portvalgene blir ofte etablert som programmeringsstandarder i dataindustrien. Følgelig må ruteren din beordres for å tillate pakker gjennom disse portene, for ikke å senke hastigheten de overføres til / fra datamaskinen din:

  • HTML-sider: port 80
  • FTP-filoverføring: port 21
  • World of Warcraft: havn 3724
  • POP3-e-post: port 110
  • MSN Messenger: port 6901 og porter 6891-6900
  • Everquest: port 1024
  • BitTorrents: port 6881

Spørsmål: Så hvordan påvirker 'Port Forwarding' dette?

Port videresending er når du kommanderer nettverksruteren din til proaktivt å identifisere og omdirigere hver pakke for å reise på spesifikke elektroniske baner. I stedet for at hver pakke stopper ved hver port i sin tur til den finner en åpen port, kan en ruter programmeres for å fremskynde prosessen ved å identifisere og omdirigere pakker uten at de stopper ved hver port. Ruteren din fungerer da som en type hyperhurtig politimann som leder trafikk foran bomstasjonene.
Selv om denne elektroniske identifikasjonen og videresending bare tar millisekunder, legger den involverte tiden seg raskt opp når millioner av elektroniske pakker kommer inn og forlater internettcomputeren din. Hvis du programmerer portvideresending riktig, kan du øke hastigheten på internett med flere sekunder. I tilfelle nedlasting av store filer, som P2P torrentdeling, kan du spare deg for timer med nedlastingstid ved å programmere porten din fremover. En sang som før tok 3 timer å laste ned, kan nå fullføres på mindre enn 10 minutter hvis portoverspoleren din er riktig innstilt.


Hvordan kan jeg lære hvordan jeg programmerer ruterenes portvideresendingskommandoer?

Mens programmeringen av portvideresending kan være noe skremmende, er det opplæringsprogrammer på internett som absolutt kan hjelpe nybegynnere. Den vanligste årsaken til programmering av portvideresending er å forbedre hastigheten på BitTorrent-nedlastinger, etterfulgt av å forbedre ytelsen til dataspill og streamingmedier. Mot disse endene er det en fantastisk ressurs av folkene på www.portforward.com. For å øke hastigheten på din spesifikke nedlastningsklient, spill eller programvare: finn det nøyaktige navnet på ruteren og programvaren din, og besøk deretter portforwards nettsted for en visuell veiledning om hvordan ruteren tar kommandoer for portoverføring.

Legg igjen en kommentar