Hvordan finne oppstartsmappen for Windows 10

Du kan bruke oppstartsmappen for Windows 10 til å kontrollere hvilke apper som skal kjøres umiddelbart når du starter opp på PCen. Når du har funnet denne mappen, kan du legge til og fjerne apper når du vil. Her er en primer på hva du kan forvente fra oppstartsmappen for Windows 10, og hvordan du finner den.

Instruksjonene i guiden vår om hvordan du finner oppstartsmappen for WIndows gjelder bare PCer som kjører Windows 10.


Hva er oppstartsmappen for Windows 10?

Oppstartsmappen for Windows er en mappe der du kan legge til programmer eller apper du vil ha kjørt så snart Windows 10 starter opp på PCen. Mappen inneholder vanligvis bare programmer eller apper som du har lagt til manuelt.

Drew Angerer / Staff / Getty Images News / Getty Images

Det viktigste å huske er at hvis du vil ha et programstart så snart Windows 10 begynner å kjøre, må du legge til ønsket program i denne mappen. Og hvis du ombestemmer deg senere, og vil stoppe et bestemt program fra å kjøre ved oppstart, må du også fjerne det programmet fra denne mappen.

Det er også viktig å huske at oppstartsmappen for Windows 10 ikke er den samme som oppstartsfanen i Oppgavebehandling, selv om de begge tar for seg programmer som kjører ved oppstart. Mens oppstartsfanen i oppgavebehandling lar deg aktivere og deaktivere at visse programmer kjører ved oppstart, har ikke oppstartsfanen muligheten til å fjerne eller legge til programmer i PC-listen over programmer som får lov til å kjøre når Windows 10 fullstendig fjernes. starter opp.

Hvis du vil være i stand til å fullstendig endre hvilke programmer som ikke er tillatt å kjøre ved oppstart, må du gjøre disse endringene i oppstartsmappen for Windows 10.


Hvor finner du oppstartsmappen for Windows 10

Den raskeste måten å få tilgang til oppstartsmappen for Windows 10 er å bruke Run Command-boksmetoden. Slik gjør du det:

  1. Først åpner du Kjør dialogboksen Kommando ved å bruke følgende hurtigtast: Windows-logo nøkkel på tastaturet ditt (det skal se ut som en skråstilt firkant delt inn i fire mindre firkanter.) og bokstaven R på tastaturet. Trykk på disse tastene samtidig og PC-en Kjør kommandoboks skal dukke opp.

    Alternativt kan du også skrive inn ordet Kjør i søkefelt ved siden av Start-menyikon nederst på skjermen. Velg deretter Kjør fra toppen av søkeresultatene som vises.

  2. Når Kjør dialogboksen Kommando vises, skriver du inn følgende kommando i tekstboksen: skall: oppstart. Klikk deretter OK.

  3. De Windows 10 oppstartsmappe skal vises midt på skjermen, klar for å fjerne eller legge til programmer i den.

  4. Hvis du vil legge til et program:

    1. Høyreklikk i mappen for å åpne en meny.
    2. Velg fra denne menyen Ny og deretter snarvei.
    3. Velg i dialogboksen som dukker opp Søk for å velge programmet du vil legge til fra en liste over programmer.
    4. Velg programmet og klikk OK og deretter neste.
    5. Plukke ut Finish.

    Dette vil legge til en programsnarvei for ønsket program i Windows Startup-mappen. Når det er lagt til, kjører dette programmet når Windows 10 starter opp igjen.

  5. Hvis du vil fjerne et program fra oppstartsmappen:

    Klikk på programmet du vil fjerne, og velg deretter Slett knappen øverst i mappen. (De Slett knappikon skal se ut som en stor rød X.)

Bare fordi du kan legge til en rekke programmer som skal kjøres ved oppstart, betyr ikke det at du trenger eller alltid bør gjøre det. Hvis du legger til for mange programmer i denne mappen, kan det føre til at PC-en oppstartes. Husk: Når det gjelder å legge til programmer eller apper i denne mappen, er mindre mer.


Legg igjen en kommentar