Hvordan fikse det når serviceregistrering mangler eller er ødelagt

Det er viktig å holde Windows 10-installasjonen oppdatert hvis du vil holde PCen trygg, sikker og utstyrt med de beste og mest moderne funksjonene. Når Windows Update mislykkes, og du støter på manglende eller korrupte tjeneregistreringer, kan du bli sittende fast og ikke kunne beskytte systemet ditt.


Årsaken til registrering av tjenesten mangler eller er ødelagt

Den nøyaktige årsaken til en Windows Update-feil som denne er ofte vanskelig å identifisere. En ny programvare kan forstyrre oppdateringsprosessen. Windows-registeret kan være ødelagt. Eller et antivirusprogram kan bli overivrig og blokkerer en legitim prosess i Windows Update.

Pixabay


Slik løser du Windows Update Service-registrering mangler eller er ødelagt i Windows 10

Uansett hvorfor feilen oppstår, er løsningene mye de samme. Det er ofte lettere å fikse problemet enn å diagnostisere det. Så begynn med løsningene og se hva som fungerer. Vanligvis vil det fortelle deg årsaken til dette problemet i utgangspunktet.

Start systemet på nytt etter hvert forsøk, og prøv Windows Update igjen for å se om det løste det.

  1. Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Update. Windows 10 feilsøking gjør en utmerket jobb med å fikse de fleste problemer, og det kan peke deg i riktig retning når det ikke gjør det. Det er alltid en god samtale å starte med de innebygde feilsøkingsprogrammene.

  2. Kjør en antivirusskanning. Det er lite sannsynlig at skadelig programvare er årsaken til en Windows Update-feil, men det er verdt å sjekke. Et virus kan prøve å forhindre at systemet ditt blir så beskyttet som det kan være.

    Hvis du ikke har antivirusprogramvare, bør du vurdere å installere en antivirusløsning og kjøre en dyp skanning av systemet ditt så snart du har det installert.

  3. Sjekk Windows Update Service. Det er mulig at Windows Update-tjenesten stoppet eller ikke kjørte automatisk med Windows. Hvis det er nødvendig, kan du gjennomgå noen feilsøking for å starte tjenesten på nytt og sette den i gang igjen.

  4. Kjør en SFC-skanning. Systemfilkontrollen, eller SFC, er et utmerket Windows-verktøy for å utrydde problemer med bestemte filer som du kanskje ikke er klar over. Det kan også gå langt for å fikse Windows Update-feil som denne.

  5. Kjør en DISM-skanning. Deployment Image Servicing and Management scan er en nyttig måte å reparere og fikse Windows på. Hvis noe går galt med oppdateringsdelen av Windows, kan en DISM-skanning noen ganger fikse det.

  6. Deaktiver antivirus midlertidig. Dette trinnet anbefales normalt ikke. Men hvis du fremdeles støter på problemer, kan deaktivering av Norton, Avast, Windows Defender eller annet antivirus midlertidig gi deg de mest nødvendige oppdateringene.

    Ditt spesielle antivirusmerke kan være annerledes, men deaktivering av det innebærer vanligvis følgende:

    1. Se nederst til høyre på oppgavelinjen, nær tid og dato. Velg den lille pilen.
    2. Se etter ikonet for antivirusprogramvaren. Høyreklikk på den, eller trykk og hold nede. Plukke ut Deaktiver, eller slå den av. Gi den hvis du blir bedt om godkjenning av administratoren.

    Aktiver antivirusprogrammet på nytt, enten dette fungerer eller ikke. Med antivirusprogrammet deaktivert, kan systemet være i fare for virus og angrep av skadelig programvare.

  7. Tilbakestill Windows. Hvis du fremdeles ser Windows Update-feilen, må du kanskje tilbakestille Windows helt. Det er ikke for komplisert, men sørg for at du først har sikkerhetskopiert alt som er nødvendig.

    Sikkerhetskopier systemet helt før du starter denne prosessen. Du har muligheten til å beholde filene dine, men noen kan gå tapt. En komplett sikkerhetskopi sørger for at du kan returnere Windows-installasjonen til den den var i før tilbakestillingen.


Legg igjen en kommentar