Hvordan fikse Outlook når det ikke mottar e-post

Hvis du ventet en e-post og den aldri kom eller mangler nye meldinger i Microsoft Outlook, kan feilsøking hjelpe deg med å finne og løse problemet. Vi setter sammen informasjon om vanlige årsaker til at Outlook ikke mottar e-poster for å hjelpe deg med å komme i gang igjen.

Disse instruksjonene gjelder Outlook 2019, 2016, 2013 og 2010 for Windows; Outlook for Mac 2019, 2016 og 2011; og Outlook.com, Microsofts gratis nettbaserte e-postklient.

Web / Alex Dos Diaz


Årsaker til ikke-mottak av e-post

Det er noen grunner til at du kanskje ikke mottar nye e-poster. Nedenfor er noen mulige årsaker:

  • Ingen internettforbindelse.
  • Meldinger går til søppelpostmappen.
  • En korrupt e-postprofil.
  • En dårlig e-postregel.
  • Outlook er satt til å fungere offline.

Hvordan fikse Outlook når det ikke mottar e-post

Dette problemet kan oppstå i et Windows-system, macOS og den elektroniske versjonen av Outlook.

Hvis Outlook ikke åpnes, åpnes ikke artikkelen Outlook? kan hjelpe.

  1. Start Outlook på nytt. Noen ganger kan Outlook (og andre applikasjoner) legge på, eller slutte å fungere helt. Å lukke og åpne Outlook på nytt kan fjerne eventuelle problemer som hindrer mottak av e-post.

  2. Sjekk internettforbindelsen. Hvis du ser FrakobletArbeider frakobleteller Prøver å koble til statuser på Outlook-statuslinjen, kan det være problemer med nettverkstilkoblingen, eller Outlook er satt til å fungere frakoblet.

    Hvis du vil endre Outlook til å fungere online, velger du Send motta > Preferanser > Arbeid frakoblet.

  3. Sjekk frakoblede innstillinger. Hvis du har problemer på en Mac og har deaktivert Arbeid frakoblet, må du kanskje logge på e-postkontoen din og endre innstillingene.

  4. Se etter andre Outlook-mapper for meldinger. Hvis du ikke ser nye e-poster i innboksen, kan disse meldingene gå til søppelpostmappen. Hvis du bruker Outlook.com, kan disse meldingene være i Annen seksjon.

  5. Sjekk de andre enhetene dine. Du kan ha lastet ned meldingen til en annen enhet, for eksempel en telefon, nettbrett eller arbeidsdatamaskin. Hvis POP-e-posten i Outlook ikke er satt til å lagre en kopi på serveren, kan den manglende e-posten din være på enheten der du først sjekket e-posten din.

  6. Opprett en ny Outlook-profil. Outlook bruker noe som kalles en profil for å lagre informasjon om e-postkontoer du konfigurerer og konfigurasjonsinnstillingene du valgte for å bestemme hvor e-postmeldingene dine blir levert og lagret (for eksempel på e-postserveren eller datamaskinen din). Hvis Outlook-profilen din er skadet, kan det føre til at du slutter å motta e-post.

  7. Tøm Outlook-hurtigbufferen. Noen ganger blir e-post fast i den innkommende behandlingen i Outlook, som noen ganger lagrer disse e-postene i en skjult ItemProcSearch-mappe. Hvis du tømmer hurtigbufferen, skal den manglende e-posten avsløre.

  8. Sjekk e-postreglene dine. Hvis du opprettet noen regler, er det mulig at e-postene dine blir dirigert bort fra innboksen din, videresendt til en annen e-postkonto, eller blir slettet.


Legg igjen en kommentar