Hvordan dele en mappe på Google Drive

Google Drive gjør det mulig å enkelt dele dokumenter og filer med alle andre som har en Google-konto. Du kan opprette mapper i Google Drive og fylle dem med filer som inneholder alle slags relaterte elementer, inkludert dokumenter, lysbildepresentasjoner, regneark, tegninger og PDF-filer. Deretter kan du dele mappen som inneholder flere dokumenter med en gruppe for å gjøre samarbeidet enkelt.

Det første du må gjøre før du kan samarbeide med andre i Google Drive, er å opprette en mappe. Det er en praktisk organiseringskasse for gjenstander du vil dele. Slik oppretter du en mappe i Google Disk:

  1. Klikk på Ny -knappen øverst på Google Disk-skjermen.

  2. Plukke ut Folder i rullegardinmenyen.

  3. Skriv inn et navn på mappen i feltet du får.

  4. Klikk Opprett.


Del mappen din

Nå som du har laget en mappe, må du dele den.

  1. Klikk på mappen din i Google Disk for å åpne den.

  2. Du ser Min stasjon> [navnet på mappen din] og en liten pil nedover øverst på skjermen. Klikk på arrow.

  3. Klikk på Dele i rullegardinmenyen. 

  4. Skriv inn e-postadressene til alle personene du vil dele mappen med. Hvis du foretrekker det, klikker du Få delbar lenke for å motta en lenke kan du sende en e-post til alle du vil ha tilgang til den delte mappen.  

  5. Uansett må du tilordne tillatelser til personene du inviterer til den delte mappen. Hver person kan betegnes som en Viewer or editor.

  6. Klikk Sende.


Legg til dokumenter i mappen 

Med innstillingene for mappe og deling er det veldig enkelt å dele filene dine fra nå av. Klikk min disk øverst på mappeskjermen for å gå tilbake til skjermen som viser filene du har lastet opp. Som standard viser Google Disk deg alle filene dine, delt eller ikke, og organiserer dem etter datoen de sist ble redigert. Klikk og dra et hvilket som helst dokument til den nye mappen for å dele det. Enhver fil, mappe, dokument, lysbildefremvisning, regneark eller element arver de samme delingsrettighetene som mappen. Legg til et hvilket som helst dokument, og boom, det deles med gruppen. Alle med redigeringstilgang til mappen din kan gjøre det samme og dele flere filer med gruppen.

Du kan bruke samme metode for å lage undermapper for å organisere innholdet i den delte mappen. På den måten ender du ikke med en stor gruppe filer og ingen metode for å sortere dem. 


Finne filer i Google Disk

Du trenger ikke å stole på mappenavigering for å finne det du trenger når du jobber med Google Drive. Hvis du gir filene dine meningsfulle navn, er det bare å bruke søkefeltet. Det er tross alt Google.

Alle med redigeringstilgang kan redigere delte dokumenter live, alt på samme tid. Grensesnittet har noen få quirks her og der, men det er fortsatt mye raskere for deling av dokumenter enn å bruke SharePoint's innsjekkings- / utsjekkingssystem.

Legg igjen en kommentar