Hvordan bruke PS4-nettleseren

Mange PlayStation 4-eiere bruker systemene sine til mye mer enn bare spill. PS4 kan brukes til å streame filmer og TV-serier, lytte til musikk og spille Blu-ray-plater. Blant de mange ekstra funksjonene tilbyr PlayStation 4 muligheten til å surfe på nettet via den integrerte nettleseren, basert på den samme WebKit-layoutmotoren som Apples populære Safari-applikasjon. Som det er tilfellet med kolleger fra stasjonære maskiner og mobile enheter, presenterer PS4-nettleseren sitt eget sett med positive og negative.

Hva vi liker

  • Gir muligheten til å surfe på nettet på storskjerm-TVen din.

  • Lar deg enkelt veksle frem og tilbake mellom et nettsted og spillet ditt.

  • Lar deg få tilgang til websider uten behov for en datamaskin eller smarttelefon.

  • Benchmarks for JavaScript-ytelse bemerker at PS4-nettleseren er raskere enn lignende applikasjoner som finnes på flere andre populære spillsystemer.

  • Oppgraderer til den nyeste versjonen automatisk som en del av PlayStation 4-firmware / systemoppdateringer.

Det vi ikke liker

  • Tilbyr ikke fasiliteter som finnes i de fleste moderne nettlesere, for eksempel faner eller utvidelsesstøtte.

  • Ingen Flash-støtte, noe som begrenser funksjonaliteten på bestemte nettsteder.

  • Treg ytelse ble sett til tider når flere vinduer er åpne.

  • Å skrive med skjermtastaturet og PS4-kontrolleren kan vise seg å være en langsom prosess (et trådløst tastatur og en mus hjelper til med å lindre dette problemet).

Veiledningene nedenfor viser deg hvordan du bruker de fleste funksjonene som finnes i PS4-nettleseren, samt hvordan du endrer de konfigurerbare innstillingene etter eget ønske.


Hvordan åpne PS4-nettleseren

Åpne PS4s nettleser er raskt og enkelt.

Joshua Seong / Web 

  1. Slå på systemet til PlayStation-startskjermen er synlig.

  2. Naviger til innholdsområdet, som inneholder en rad med store ikoner som brukes til å starte spill, applikasjoner og andre tjenester.

  3. Bla til høyre til nettleser alternativet er uthevet, ledsaget av en www ikon og a Start knapp. Åpne nettleseren ved å trykke på X -knappen på PS4-kontrolleren.

    Hvis du ikke ser WWW-ikonet i hovednavigasjonsruten, kan du finne det i biblioteket ditt under Apps.


Vanlige PS4-nettleserfunksjoner

  • Åpne et nytt nettleservindu: Trykk R2 knapp.
  • Å flytte til et tidligere åpnet vindu: Trykk L2 knapp.
  • Slik slår du fullskjermmodus på og av: Trykk kvadrat knapp. PS4-nettleseren er som standard desktopversjonen av responsive nettsteder.
  • For å zoome inn på den aktive websiden: Bruke R3 knapp - aktiveres ved å trykke ned på høyre pinne på PS4-kontrolleren.
  • For å angi en URL / nettadresse: Trykk først på R2 for å åpne et nytt vindu. Naviger til adresselinjen øverst på siden, merket Skriv inn URL, og trykk på X knapp. Skjermtastaturet vises nå, og ber deg oppgi en nettadresse. Når du er ferdig, trykker du på R2 kontrollerknappen for å laste den tilsvarende siden.
  • Å utføre en Google-søk: Trykk først på trekant på kontrolleren. Den blinkende markøren skal nå være synlig i søkeboksen, og skjermtastaturet skal dukke opp rett under det. Skriv inn dine ønskede søkeord eller termer og send dem ved å trykke på R2 knapp.

bokmerker

PS4-nettleseren lar deg lagre favorittsidene dine for enkel tilgang i fremtidige surfesessioner via bokmerkefunksjonen.

For å lagre den aktive websiden i bokmerkene dine

  1. Trykk på ALTERNATIVER -knappen på kontrolleren.

  2. Når popup-menyen vises, velger du Legg til bokmerke.

  3. Et nytt skjermbilde skal nå vises, som inneholder to forhåndsutfylte, men redigerbare felt. Den første, Navn, inneholder tittelen på den gjeldende siden. Den andre, Adresse, er fylt med sidens URL. Når du er fornøyd med disse to verdiene, velger du OK for å legge til det nye bokmerket.

For å vise tidligere lagrede bokmerker

  1. Gå tilbake til nettleserens hovedmeny via ALTERNATIVER knapp.

  2. Velg deretter alternativet bokmerker.

  3. En liste over lagrede bokmerker skal nå vises. For å laste inn noen av disse sidene, velg ønsket valg ved å bruke kontrollerens venstre retningspinne og trykk deretter på X knapp.

Slik sletter du et bokmerke

  1. Velg først bokmerket fra listen og trykk på ALTERNATIVER -knappen på kontrolleren.

  2. En skyvemeny vises på høyre side av skjermen. Velge Delete og trykk på X knapp.

  3. Det vises nå et nytt skjermbilde som viser hvert av bokmerkene dine ledsaget av avkrysningsruter. For å utpeke et bokmerke for sletting, plasser først et hake ved siden av ved å trykke på X knapp.

  4. Etter at du har valgt ett eller flere listeelementer, blar du til bunnen av skjermen og velger Delete for å fullføre prosessen.


Vis eller slett nettleserloggen

PS4-nettleseren fører en logg over alle websider du tidligere har besøkt, slik at du kan lese denne historikken i fremtidige økter og få tilgang til disse nettstedene med bare et trykk på en knapp.

Tilgang til din tidligere historie kan være nyttig, men kan også utgjøre en bekymring for personvern hvis andre deler spillsystemet ditt. På grunn av dette gir PlayStation-nettleseren muligheten til å tømme historikken din når som helst. Veiledningene nedenfor viser deg hvordan du både kan se og slette nettlesingsloggen.

For å se tidligere PS4-nettleserhistorikk

  1. Trykk på ALTERNATIVER knapp. Nettlesermenyen skal nå vises på høyre side av skjermen.

  2. Velg Browsing History alternativet.

  3. En liste over nettsider du tidligere har besøkt, vises nå, og viser tittelen for hver.

  4. For å laste inn noen av disse sidene i det aktive nettleservinduet, bla til ønsket valg er uthevet og trykk på X -knappen på kontrolleren.

Slik tømmer du PS4-nettleserloggen

  1. Trykk på ALTERNATIVER kontrollknapp.

  2. Deretter velger du innstillinger fra lokalmenyen på høyre side av skjermen. PS4-nettleseren innstillinger siden skal nå vises.

  3. Velg Fjern nettsteddata ved å trykke på X knapp. De Fjern nettsteddata vises nå.

  4. Naviger til alternativet merket OK og trykk på X -knappen på kontrolleren for å fullføre prosessen for fjerning av historikken.

    Du kan også få tilgang til Fjern nettsteddata skjermen ved å trykke på ALTERNATIVER knappen fra det nevnte nettleserlogggrensesnittet og velge Slett nettleserhistorikk fra undermenyen som vises.


Administrer informasjonskapsler

PS4-nettleseren din lagrer små filer på systemets harddisk som inneholder stedsspesifikk informasjon, for eksempel layoutinnstillinger, og om du er logget inn. Disse filene, ofte referert til som informasjonskapsler, brukes vanligvis til å forbedre din nettleseropplevelse ved å tilpasse nettsted visuelle og funksjonalitet til dine spesielle ønsker og behov.

Siden disse informasjonskapslene av og til lagrer data som kan betraktes som personlige, kan det være lurt å fjerne dem fra PS4 eller til og med forhindre at de lagres i utgangspunktet. Du kan også vurdere å fjerne informasjonskapsler i nettleseren hvis du opplever uventet oppførsel på en webside. Veiledningene nedenfor viser deg hvordan du både kan blokkere og slette informasjonskapsler i PS4-nettleseren din.

Å blokkere informasjonskapsler fra å bli lagret på PS4

  1. Trykk på kontrolleren din ALTERNATIVER knapp.

  2. Velg deretter merket innstillinger fra menyen på høyre side av skjermen.

  3. Når innstillinger siden er synlig, velger du Tillat informasjonskapsler alternativ; plassert øverst på listen.

  4. Når den er aktivert og ledsaget av en hake, vil PS4-nettleseren lagre alle informasjonskapsler som presses av et nettsted på harddisken din. For å forhindre at dette skjer, trykk på X knappen på kontrolleren din for å fjerne dette merket og for å blokkere alle informasjonskapsler.

  5. For å tillate informasjonskapsler på et senere tidspunkt, bare gjenta dette trinnet slik at haken er igjen synlig. Å blokkere informasjonskapsler kan føre til at noen nettsteder ser ut og fungerer på rare måter, så det er viktig å være oppmerksom på dette før du endrer denne innstillingen.

Slette informasjonskapsler lagret på PS4-harddisk

  1. Følg de samme trinnene for å gå tilbake til nettleseren innstillinger grensesnitt.

  2. Bla til alternativet merket Slett informasjonskapsler og trykk på X knapp.

  3. Det skal nå vises et skjermbilde som inneholder meldingen Informasjonskapslene blir slettet.

  4. Velg OK på denne skjermen og trykk på X for å fjerne nettleserkakene.

Aktiver Ikke spor

Annonsører som overvåker din oppførsel på nettet for markedsundersøkelser og målrettede annonseformål, kan gjøre noen mennesker ukomfortable, selv om de er vanlige på dagens nett. Dataene som er samlet, kan omfatte hvilke nettsteder du besøker, samt hvor lang tid du bruker på å bla.

Motstand mot det som noen nettsurfere anser som en inngrep i personvernet, førte til Ikke spor, en nettleserbasert innstilling som informerer nettsteder om at du ikke samtykker i å bli sporet av en tredjepart i løpet av den nåværende økten. Denne innstillingen, sendt til serveren som en del av en HTTP-overskrift, respekteres ikke av alle nettsteder.

Listen over de som anerkjenner denne innstillingen og overholder reglene, fortsetter imidlertid å vokse. Følg instruksjonene nedenfor for å aktivere Do Not Track-flagget i PS4-nettleseren din.

  1. Trykk på ALTERNATIVER -knappen på PS4-kontrolleren.

  2. Når nettlesermenyen vises på høyre side av skjermen, velger du innstillinger ved å trykke X.

  3. Nettleseren din innstillinger nå skal grensesnittet vises. Bla ned til Be om at nettsteder ikke sporer deg alternativet er uthevet, plassert nederst på skjermen og ledsaget av en avkrysningsrute.

  4. Trykk på X -knappen for å legge til et hake og aktivere denne innstillingen, hvis den ikke allerede er aktivert. For å deaktivere Ikke spor når som helst, bare velg denne innstillingen igjen slik at haken ikke blir fjernet.

Deaktiver JavaScript

Det er flere grunner til at du kanskje vil deaktivere JavaScript-kode fra å kjøre på en webside i nettleseren din, alt fra sikkerhetsformål til nettutvikling og testing. Følg trinnene nedenfor for å hindre at JavaScript-utdrag blir utført av PS4-nettleseren din.

  1. Trykk på ALTERNATIVER -knappen på kontrolleren.

  2. Når menyen vises på høyre side av skjermen, velger du innstillinger ved å trykke på X knapp. PS4-nettleseren innstillinger grensesnittet skal nå være synlig.

  3. Finn og bla til Aktivere JavaScript alternativet, plassert øverst på skjermen og ledsaget av en avkrysningsrute.

  4. Trykk på X knappen for å fjerne merket og deaktivere JavaScript, hvis det ikke allerede er deaktivert. For å aktivere den på nytt, velger du denne innstillingen en gang til slik at haken blir lagt til.


Legg igjen en kommentar