Hvordan bruke Googles tekst-til-tale-funksjon på Android

Den nåværende verdenen av 24/7 tilkobling kan være en virkelig hodepine. Det krever at du kan se en liten skjerm og lese liten tekst hele tiden, men med Googles tekst-til-tale (TTS) kan Android-telefonen din lese hva som er på skjermen høyt for deg. Best av alt, dette er en funksjon som allerede finnes på telefonen din. Du trenger bare å slå den på og bruke den.

Selv om du ikke har problemer med å se de små skriftene, kan denne funksjonen være nyttig for alle som lærer å lese, lærer et nytt språk eller de som har problemer med å behandle skriftlig informasjon.


Android-tilgjengelighetsfunksjoner som ligner på Google TTS

Det er flere tilgjengelighetsfunksjoner innebygd i Android. Hvis du vil høre tekst høytleset for deg, bruker du Velg å snakke. Men hvis du trenger en komplett tilgjengelighetsløsning som hjelper deg med å betjene en telefon uten å be deg om å lese eller se godt, kan du bruke Talkback, som gjør telefonen til en enhet du bruker ved å lytte. Det tar over telefonens operasjoner og vil endre måten du samhandler med den på.

  1. Sveip ned fra toppen av telefonen, og trykk deretter på utstyr ikonet for å åpne Enhetsinnstillinger.

  2. Trykk på i Innstillinger-menyen tilgjengelighet.

  3. Du bør se et nytt sett med valg. Disse varierer noe avhengig av hvilken versjon av Android telefonen din kjører. Se etter Velg å snakke. Du må kanskje trykke Installerte tjenester å finne den.

  4. Pek Velg å snakke, og trykk deretter på Velg å snakke slå for å slå den på.

  5. Android vil be deg om å bekrefte tillatelsene den trenger for å slå på denne funksjonen. Les disse, og hvis du godtar disse vilkårene, trykk på OK.

  6. Android vil forklare hvordan det fungerer med noen få ord på skjermen. Les det, og gå deretter til en hvilken som helst app på telefonen for å prøve den. Trykk på Velg å snakke ikon (det personformede ikonet) nederst til høyre på skjermen, og telefonen din vil lese høyt fra denne appen.

  7. Et lite opptaksverktøy åpner seg nederst på skjermen. Trykk på Spille ikonet, og telefonen din starter øverst på skjermen og leser alt du ser. Hvis du bare vil at tekst skal leses høyt, markerer du teksten bank på Velg å snakke ikonet.

    Du kan kontrollere hastigheten, spole fremover, bakover og pause mens den leser.


Administrere Android tekst til tale stemmer og alternativer

Android gir deg litt kontroll over språket og stemmen som brukes til å lese tekst høyt når du bruker Velg å snakke. Det er enkelt å endre språk, aksent, tonehøyde eller hastighet til den syntetiserte tekststemmen.

  1. Sveip ned fra toppen av skjermen, og trykk deretter på utstyr ikonet.

  2. Pek Generell ledelse > Språk og innspill.

    Plasseringen av funksjoner kan variere i forskjellige smaker av Android. Hvis du ikke finner det her, bruk søkeikonet.

  3. For å endre språkmotoren, hastigheten til den syntetiserte stemmen eller endre tonehøyde, trykk på Tekst til tale.

  4. I menyen som vises, justerer du talefrekvens og tonehøyde til den høres ut som du vil ha den.

  5. For å endre språk, trykk på Språk, velg deretter språket du vil høre når teksten leses høyt.


Bruk Select-to-Speak With Google Lens for å oversette skriftlige ord

Du kan bruke Velg å snakke for å lese enkel tekst - for eksempel tegn - du finner i den virkelige verden, noe som er flott hvis du ikke snakker det lokale språket eller for noen som lærer å lese. Bare åpne Google Lens-appen og pek på teksten. Google Lens vil lese teksten den ser høyt på språket du har valgt, og fungere som en on-the-fly oversetter.

Legg igjen en kommentar