Hvordan bruke egendefinerte børster i Paint.NET

Paint.NET er et gratis rasterbildeditor for Windows som er kraftigere enn standard Microsoft Paint-programvare, men det mangler noen av funksjonene som finnes i Photoshop, for eksempel tilpassede børster. Heldigvis gjør en plugin det mulig å lage og bruke egendefinerte pensler i Paint.NET.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder versjon 4.2 av Paint.NET-bilderedigeringsprogramvaren, for ikke å forveksle med nettstedet med samme navn.


Hvordan installere Paint.NET Custom Brushes Plugin

Paint.NET inkluderer ikke innebygd støtte for å legge til plugins, så du må installere plugin-pakken manuelt:

  1. Last ned den gratis plugin-pakken for Paint.NET

    Denne pakken inneholder flere plugins som legger til nye verktøy til Paint.NET inkludert redigerbar tekst.

  2. Lukk Paint.NET og åpne ZIP-filen du lastet ned.

  3. Kopier Effekter og Filtyper mapper inne i ZIP-filen.

  4. Lim inn mappene du kopierte i Paint.NET mappen i program Files.

  5. Neste gang du starter Paint.NET, heter det en ny seksjon verktøy vil vises i Effekter -menyen der du finner de nye funksjonene pluginet la til.


Hvordan lage en tilpasset pensel i Paint.NET

Det første trinnet er å lage en fil eller velge en bildefil du vil bruke som pensel. Du kan bruke de vanligste bildefiltypene til å lage dine egne børster, inkludert JPEG, PNG, GIF og Paint.NET PDN-filer.

Hvis du planlegger å lage dine egne børster fra bunnen av, må du stille inn bildefilen til den maksimale størrelsen du vil bruke børsten. Å redusere penselstørrelsen er vanligvis ikke noe problem, men å øke størrelsen på børsten senere kan redusere kvaliteten. Vurder også fargene på den egendefinerte penselen, da de ikke kan redigeres på tidspunktet for bruk, med mindre du vil at penselen skal bruke bare en enkelt farge.


Hvordan bruke en tilpasset pensel i Paint.NET

Etter at du har installert pluginet og valgt din egen pensel, er du klar til å bruke den.

  1. Gå til Lag > Legg til et nytt lag å sette opp et eget lag for penselverket.

  2. Gå til Effekter > verktøy > CreateBrushesMini.

  3. Plukke ut Legg til pensel på toppen.

  4. Velg bildefilen du vil bruke som grunnlag for penselen.

    Alle egendefinerte pensler du legger til, vises i høyre kolonne i dialogboksen for tilpassede børster.

  5. Sett Pensel størrelse.

  6. Velg Penselmodus

    • FARGE bruker originalbildet på lerretet.
    • Ansiktsmaske behandler børsten som et stempel. Du kan angi en farge ved å klikke i boksen til høyre, og penselen bruker deretter en solid form som samsvarer med penselformen fylt med den valgte fargen.

    Hvis børsten ikke har gjennomsiktig bakgrunn, vil formen på børsten være et rektangel eller firkant, snarere enn formen på grafikken. PNG-, GIF- og PDN-filer gir støtte for gjennomsiktig bakgrunn.

  7. Sett Hastighet. En lavere hastighet vil gjøre børstens inntrykk større plassert. En høyere innstilling, for eksempel 100, kan gi en tett effekt som ser ut som den opprinnelige formen er ekstrudert.

  8. Klikk i boksen for å bruke den egendefinerte børsten. Du kan bygge opp tette områder av mønsteret eller bare bruke individuelle "slag".

     

  9. Plukke ut OK for å bruke det nye penselverket på bildet.

  10. Din tilpassede kunst vises i sitt eget lag, slik at du kan flytte den rundt og justere den uten å påvirke andre deler av bildet.


Hvorfor bruke egendefinerte børster i Paint.NET?

Du kan bruke plugin-pluginet Paint.NET for å raskt bruke enkeltbilder på en side eller for å lage tette områder av et mønster. Dette verktøyet er veldig nyttig for lagring og bruk av grafiske elementer som du regelmessig bruker på nytt i arbeidet ditt.

Legg igjen en kommentar