Hvordan bruke Paint.NET Clone Stamp Tool

Paint.NET er en gratis fotoredigeringsprogramvare for Windows-PCer. Den har et bemerkelsesverdig utvalg av funksjoner for gratis programvare. En av disse funksjonene er verktøyet Clone Stamp. Som navnet antyder, kloner verktøyet piksler fra en del av et bilde og bruker dem på et annet område. Det er i utgangspunktet en pensel som bruker en del av et bilde som palett. De fleste profesjonelle og gratis pikselbaserte bildeditorer har et lignende verktøy, inkludert Photoshop, GIMP og Serif PhotoPlus SE.
Klonstempelverktøyet kan være nyttig i mange situasjoner, inkludert å legge til elementer i et bilde, fjerne elementer og grunnleggende opprydding av et bilde.


Forbereder bruk av klonstempelverktøyet

Klikk filet > Åpen for å navigere til et bilde og åpne det.

Zoom inn i bildet for å gjøre områdene du vil jobbe med tydeligere og lettere å se. I linjen nederst på Paint.NETs grensesnitt er det to forstørrelsesglassikoner. Ved å klikke på den med + symbolet zoomer i noen få trinn.
Når du er zoomet inn i nærheten, kan du enten bruke rullefeltene til venstre og nederst i vinduet for å bevege deg rundt i bildet eller velge Hånd verktøyet i verktøy og klikk deretter direkte på bildet og dra det rundt.


Velg Clone Stamp Tool

Velge Klonstempel verktøy fra verktøy paletten gjør verktøyalternativene tilgjengelige i linjen over dokumentvinduet. Du kan deretter velge en penselbreddeinnstilling fra rullegardinmenyen. Størrelsen du trenger er avhengig av størrelsen på området du vil klone. Når du har angitt en bredde, hvis du drar markøren over bildet, vises en sirkel rundt markørkorset som viser den valgte penselbredden.
Når bredden er passende, velger du en del av bildet du vil kopiere. Velg området du vil klone ved å holde nede Ctrl og klikke på museknappen. Du ser at dette markerer kildeområdet med en sirkel på størrelse med penselbredden.


Bruke klonstempelverktøyet

Når du bruker Klonstempel verktøy for å kopiere regioner av piksler fra ett sted til et annet, kan kildeområdet og destinasjonsområdet være på samme lag eller på forskjellige lag.

  1. Velg Klonstempel verktøy fra Verktøylinje.
  2. Gå til området av bildet du vil kopiere fra. Klikk på området mens du holder nede Ctrl tasten for å stille inn kildepunktet.
  3. Gå til området på bildet når du vil male med pikslene. Klikk og dra verktøyet for å male med de kopierte pikslene. Du ser en sirkel både ved kilden og målområdene for å indikere hvor du kloner og maler. Disse to punktene henger sammen mens du jobber. Flytting av stempelet i målområdet flytter også kloningsstedet i kildeområdet. Så verktøystien blir kopiert, ikke bare innsiden av sirkelen.

Tips for bruk av klonstempelverktøyet

  • Klonstemplet tar innstillingen fra innstillingene Penselbredde, Hardhet og Antialiasing på verktøylinjen.
  • Å redusere hardhetsinnstillingen myker kanten på stempelet. En lav hardhetsinnstilling gjør at stemplede områder er mindre åpenbare.
  • Hvis Antialiasing er deaktivert, ignoreres hardhetsinnstillingen.
  • Senk stempelets opasitet ved å senke opaciteten til Primærfargen og bruk venstre museknapp når du kloner. Hvis du bruker høyre museknapp, brukes opasiteten til den sekundære fargen.

Legg igjen en kommentar