Hvordan sette inn og male 3D-modeller i maling 3D

Maling 3D er ganske grei når det gjelder å åpne bilder, og malerverktøyene er lett tilgjengelige og enkle å tilpasse før bruk.

Når du setter inn et bilde, enten det er et 2D-bilde eller en 3D-modell, får du fleksibilitet til å umiddelbart bruke det med det nåværende lerretet du allerede har åpnet. Dette er annerledes enn å åpne filen normalt, som vil starte deg med et nytt, separat lerret.

Når du har gjenstandene du vil ha på lerretet, kan du bruke de innebygde børstene og andre malingsutstyr til å male direkte på modellene dine.

Du kan sette inn 2D-bilder som du vil konvertere til 3D (eller forbli i 2D), samt sette inn allerede laget 3D-modeller enten fra din egen datamaskin eller fra 3D-biblioteket.


Sett inn lokale 2D- eller 3D-bilder

  1. Åpne meny -knappen øverst til venstre på Paint 3D.

  2. Velg innfelt.

  3. Velg filen du vil importere til lerretet du har åpnet for øyeblikket.

    Du kan importere mange filtyper, både 2D-bilder som PNG, JPG, JFIF, GIF, TIF / TIFF og ICO-filer, samt 3MF, FBX, STL, PLY, OBJ, GLB og andre 3D-modeller.

  4. Velg Åpen.


Sett inn online 3D-modeller

  1. Velg 3D-biblioteket fra toppmenyen i Paint 3D.

  2. Søk eller bla etter objektet du vil bruke.

  3. Velg den for å umiddelbart importere den på lerretet.

Hvordan male modeller i maling 3D

Alle børster og tilhørende alternativer er tilgjengelige gjennom Børster kategorien øverst i programmet. Slik maler du hva som helst, enten du fyller ut linjene i 2D-bildet ditt eller legger til et fargeklatt til et 3D-objekt du har bygget.

Velg riktig verktøy som tjener formålet du er ute etter. Her er en beskrivelse av hver som kan hjelpe deg med å velge den rette for ditt scenario:

  • Markør: Markøren har et jevnt slag overalt den brukes og har et rent, fullt utseende. Det ligner pennepennverktøyet, bortsett fra at det vil blø deler av fargen inn i nærliggende piksler for en mykere tilnærming. Nabopiksler som er like utenfor rekkevidde er lyse.
  • Kalligrafipenn: Dette verktøyet fungerer som du forventer at en kalligrafipenn fungerer. Effekten er omtrent som markøren, bortsett fra at slagets tykkelse endres når du setter fart og senker pennens bevegelse.
  • Oljebørste: Oljebørsteverktøyet gir et ekte penselutseende. Den har en "tykkere" og mer pikslet effekt som skjuler bakgrunnsbildet mye mer enn markøren.
  • vannfarge: Bruk akvarellbørsten hvis du trenger en effekt der fargen skal være svak over noen områder, men mørkere enn andre. Det er veldig enkelt å mørke fargen på akvarellbørsten ved å pusse over det samme området mer enn en gang. Det ligner på sprayboksverktøyet, bortsett fra at kantene ikke er så myke.
  • Pixel penn: Pikselpennen ser nesten identisk ut med markøren, bortsett fra at den i motsetning til markøren farger hele pikslen den når. Dette skaper et veldig jevnt utseende som ikke bløder litt inn i noen annen piksel, noe som faktisk forårsaker stive kanter, men som også gjør det lettere å male raskt ved siden av faste linjer.
  • Blyant: Blyanten er ideell for et frihåndsutseende, siden den bare spenner mellom 5 px og 10 px.
  • viskelær: Viskelæret, til tross for navnet, sletter ikke det du allerede har tegnet, slik at deler av modellen vil gå tilbake til en tidligere tilstand (bruk Historie for det). Det fjerner i stedet alle tilpasninger på modellen mens du holder objektet intakt, nyttig for å starte fra bunnen av uten design eller farger.
  • blyant: Fargestiften gir et krittaktig, nesten vått utseende. Kantene ligner markøren ved at nærliggende piksler er delvis ugjennomsiktige, men det er forskjellig innenfor linjene fordi selv midten av strekene ikke er fullfarget (med mindre du fargelegger dem flere ganger).
  • Sprayboks: Dette verktøyet ligner veldig på akvarellbørsten bortsett fra at du kan holde nede på ett sted for å fylle rommet med mer farge, omtrent som en ekte sprayboks. Kantene er myke som markøren.
  • Fyll: Fyllverktøyet er en rask måte å fylle et område med farger på. Juster toleranseinnstillingen for å bestemme hvor mye av bildet som skal farges. En mindre verdi som 0% vil bare fylle ut bare en håndfull piksler rundt der du velger, mens noe større som 5% kan fylle et lite område som en sirkel, og 100% vil endre fargen på hele objektet.

Når du zoomer opp til et 3D-bilde, blir deler av det skjult eller ikke lett tilgjengelig. Bruk rotasjonsknappen på y-aksen nederst på objektet for å nå forskjellige områder du kan male.

Toleranse og opasitet

Hvert verktøy unntatt Fill lar deg justere tykkelsen på børsten slik at du kan kontrollere hvor mange piksler som skal farges på en gang. Noen lar deg velge så lite som et 1px-område å fargelegge for hvert slag.

Opacity forklarer gjennomsiktighetsnivået til verktøyet, der 0 prosent er helt gjennomsiktig. Hvis for eksempel markørens opasitet er satt til 10 prosent, vil den være veldig lett, mens 100 prosent viser full farge.

Matt, glans og metalleffekter

Hvert kunstverktøy i Paint 3D kan ha en matt, glanset, matt metall eller polert metall tekstureffekt.

Metallalternativene er nyttige for ting som et rustent eller kobberutseende. Matt gir en jevnlig fargeeffekt mens glansstrukturen er litt mørkere og skaper mer et skinnende utseende.

Velge en farge

På sidemenyen, under teksturalternativene, er hvor du velger fargen som Paint 3D-verktøyet skal bruke.

Velg en av de forhåndsvalgte fargene fra menyen 18, eller velg en midlertidig gjeldende farge ved å velge fargelinjen. Derfra definerer du fargen etter RGB- eller hexverdiene.

Bruk pipetteverktøyet til å velge en farge fra lerretet. Dette er en enkel måte å male den samme fargen på som allerede finnes på modellen når du ikke er sikker på hvilken farge som ble brukt.

Velg for å lage dine egne farger Legg til farge. Du kan opprette opptil seks.


Legg igjen en kommentar