Hvordan åpne .PUB filer uten Microsoft Publisher

Hva å vite

  • En .pub-fil er et Microsoft Publisher-filformat som er enklest å åpne med Microsoft Publisher.
  • Hvis du ikke har Publisher, kan du bruke LibraOffice Draw, CorelDraw eller andre programmer som støtter .pub-formatet.
  • Det kan også være mulig å bruke Zamzar til å konvertere .pub-filen du vil åpne til et annet, mer brukervennlig filformat.

Den enkleste måten å åpne en .pub-fil på er Microsoft Publisher, programmet den ble opprettet i. Hvis du ikke har MS Publisher, er det noen få andre måter du kan åpne en .pub-fil på.


Måter å vise PUB-filer uten Microsoft Publisher

Når du har et Microsoft Publisher-dokument, men ikke har tilgang til Publisher, er det verktøy, seere og snarveier som åpner .pub-filer opprettet av Microsoft Publisher. LibreOffice Draw, en del av LibreOffice-pakken med åpen kildekode, er et godt verktøy som kan åpne Publisher-filer.

Det meste av tiden er det bedre å konvertere en Publisher-fil til et annet mer universelt format. Det er flere metoder du kan bruke til å lage en delbar Publisher-fil. PDF er alltid et godt valg, men før Publisher 2010 er det ingen innebygd PDF-eksport i Microsoft Publisher.

Når innholdet, i stedet for oppsettet, er av største betydning (og ingen grafikk er nødvendig), er den beste måten å utveksle informasjon som vanlig ASCII-tekst. Men når du vil inkludere grafikk og ønsker å bevare oppsettet ditt, vil ikke vanlig tekst gjøre det.


Bruk Microsoft Publisher til å opprette en fil å dele

Hvis du vil dele Publisher 2000-filer (eller over) med brukere av Publisher 98, lagrer du filen i Pub 98-format.

Lag utskrivbare filer fra forlagsdokumenter

Send mottakeren en fil som de kan skrive ut til den stasjonære skriveren. De vil ikke kunne se det på skjermen, men de kan få en ganske nøyaktig utskrift. Flere metoder er tilgjengelige, selv om hver metode kan ha ulemper.

Lagre filen i PostScript-format

For å opprette en .ps-fil, gå til filet menyen, velg Lagre som, velg deretter Lagre som type rullegardinpilen og velg PostScript. Denne metoden brukes vanligvis til å klargjøre filer for kommersiell utskrift. Hvis mottakeren har en PostScript-kompatibel skriver, kan de skrive ut filen.

Lagre Publisher-dokumentet som en EPS-fil

Normalt brukt til kommersiell utskrift, kan en EPS-fil åpnes i mange grafikkprogrammer. En EPS-fil må åpnes i et annet program (for eksempel PageMaker eller QuarkXPress) for å kunne skrives ut. Det blir laget en egen EPS-fil for hver side i publikasjonen.

For å lage en EPS-fil i Publisher, gå til filet > Skrive ut, deretter, i Skrive ut dialogboksen, velg Printer oppsett > Eiendommer. Velg Innkapslet PostScript (EPS) som PostScript-utdataformat. For å skrive ut hver side, én om gangen, velger du Skriv til fil.

Skriv ut et forlagsdokument til en PRN-fil

Når du skriver ut publikasjonen, velger du Skriv til fil avkrysningsruten. I stedet for å skrive ut til skriveren, oppretter Publisher en PRN-fil. Mottakeren bruker DOS-kopi kommando for å sende filen til den stasjonære skriveren (fra TO PROMPT typen kopier filnavn.prn lpt1 or lpt2, avhengig av hvor skriveren er plassert).

Hvis skriveren din ikke samsvarer med mottakeren, kan det hende at PRN-filen ikke skrives ut akkurat slik du så for deg. Hvis du utveksler filer regelmessig med en mottaker, skaffer du deg en kopi av skriverdriveren til skriveren og bruker den til å opprette PRN-filen fra Publisher.


Lag HTML-filer (websider) fra forlagsfiler

Konverter Publisher-dokumentet til en HTML-fil, legg deretter filen ut på nettet og send mottakerne adressen for å se filene, eller send HTML-filen til mottakeren slik at de kan vises offline i en nettleser.

Hvis du sender filene, må du også inkludere all grafikken og sette opp filen slik at all HTML og grafikk ligger i samme katalog. På denne måten kan mottakeren plassere filene hvor som helst på harddisken.

 Pixabay

Eller ta HTML-koden som Publisher oppretter, og send en e-post i HTML-format. Fremgangsmåten for å sende en HTML-e-post avhenger av e-postklienten din. Hvordan HTML-e-posten mottas av mottakeren, avhenger av hvilken e-postklient de bruker (og om de godtar HTML-formatert e-post).


Lag PDF-filer fra forlagsdokumenter

Konverter Publisher-dokumentet til Adobe PDF-format. Publisher-versjoner før Publisher 2007 har ikke et PDF-eksportalternativ. Bruk i stedet et program, for eksempel Adobe Acrobat Distiller.

For å lage PDF-filen, opprett en PostScript-fil, og bruk deretter Adobe Acrobat til å lage PDF-filen. Mottakeren vil kunne se dokumentet på skjermen eller skrive det ut. Mottakeren må imidlertid ha Adobe Acrobat Reader (den er gratis) installert. Det er også noen skriverdrivere og programvare tilgjengelig som oppretter PDF-filer fra de fleste Windows-applikasjoner.

Pixabay 

I Publisher 2007 og 2010 lagrer du Publisher-filen som en PDF fra programmet for å sende den til alle som har programvare (inkludert gratis Acrobat Reader) som kan åpne eller vise PDF-filer.

Hvordan bruke en PUB-fil hvis du ikke har utgiver

Når du har en fil i det opprinnelige Publisher-formatet (.pub), men ikke har tilgang til Microsoft Publisher, har du et par alternativer.

Få en prøveversjon av Publisher

Du får hele Office Suite sammen med en gratis prøveversjon av den nyeste utgiveren. Bruk den til å åpne og vise filen.

Konverter Publisher-filer til andre programvareformater

Det kan være mulig å konvertere en PUB-fil til det opprinnelige formatet til en annen stasjonær publiseringsprogramvare. Sjekk importalternativene i den valgte programvaren for å se om den godtar PUB-filer (og hvilken versjon av PUB-filen). Et plugin som konverterer Publisher-filer til InDesign, PDF2DTP er et Markzware-produkt.

Når du bruker et program som PDF2DTP, kan det hende at enkelte elementer i filen ikke konverteres som forventet.

Et annet alternativ er å bruke et online konverteringssted som Zamzar.com for å konvertere PUB-filer til PDF og andre formater. For tiden konverterer Zamzar PUB-filer til disse formatene:

  • DOC: Microsoft Word-dokument
  • HTML: Hypertext Markup Language
  • MP3: Komprimert lydfil
  • ODT: OpenDocument-regneark
  • PCX: Bitmapbilde for pensel
  • PDF: Bærbart dokumentformat
  • PNG: Bærbar nettverksgrafikk
  • PS: PostScript
  • RTF: Rich text format
  • TXT: Tekstdokument

Et annet online PDF-konverteringsverktøy, Office / Word til PDF, konverterer også PUB-filer. Last opp opptil en 5 MB fil for konvertering.


Legg igjen en kommentar