Hva er en av / på-knapp og hva er av / på-symbolene?

Av / på-knappen er en rund eller firkantet knapp som slår en elektronisk enhet på og av. Nesten alle elektroniske enheter har strømknapper eller strømbrytere.

Enheten slås vanligvis på når du trykker på knappen og slår seg av når den trykkes på igjen.

En hard av / på-knapp er mekanisk - du kan føle et klikk når du trykker på den og vanligvis se en dybdeforskjell når bryteren er på versus når den ikke er. En myk av / på-knapp, som er mye mer vanlig, er elektrisk og ser ut som når enheten er på og av.

Noen eldre enheter har i stedet en strømbryter som oppnår det samme som en hard strømknapp. En vri på bryteren i en retning slår enheten på, og en snu i den andre slår enheten av.


På / av-symboler for av / på-knapp (I & O)

Strømknapper og brytere er vanligvis merket med "I" og "O" symboler.

"Jeg" representerer strøm på og "O" representerer strøm av. Denne betegnelsen vil noen ganger bli sett på som I / O eller som "I" og "O" tegnene oppå hverandre som et enkelt tegn, som på det følgende bildet.


Strømknapper på datamaskiner

Strømknapper finnes på alle slags datamaskiner, som stasjonære datamaskiner, nettbrett, netbooks, bærbare datamaskiner og mer. På mobile enheter er disse vanligvis på siden eller toppen av enheten, eller noen ganger ved siden av tastaturet, hvis det er en.

I et vanlig stasjonær datamaskinkonfigurasjon vises strømknapper og brytere foran og noen ganger bak på skjermen og på forsiden og baksiden av saken. Strømbryteren på baksiden av saken er egentlig for strømforsyningen som er installert i datamaskinen.


Når skal du bruke av / på-knappen på en datamaskin

Det ideelle tidspunktet for å slå av en datamaskin er først etter at alle programvarene er stengt og arbeidet ditt er lagret. Selv da er det imidlertid en bedre ide å bruke avslutningsprosessen i operativsystemet.

En vanlig grunn til at du vil bruke av / på-knappen for å slå av en datamaskin, er hvis den ikke lenger svarer på musen eller tastaturkommandoene. I dette tilfellet er det sannsynligvis det beste alternativet å tvinge datamaskinen til å slå seg av med den fysiske strømknappen.

Vær imidlertid oppmerksom på at det å tvinge datamaskinen til å slå av betyr at all åpen programvare og filer også avsluttes uten varsel. Ikke bare vil du miste det du jobber med, men du kan faktisk føre til at noen filer blir korrupte. Avhengig av filene som er skadet, kan det hende at datamaskinen ikke starter sikkerhetskopien.


Trykk på av / på-knappen en gang

Det kan virke logisk å trykke på strømmen en gang for å tvinge en datamaskin til å slå seg av, men det fungerer ofte ikke, spesielt på datamaskiner laget i dette århundret (dvs. de fleste av dem!).

En av fordelene med myke strømknapper, som ble snakket om i innledningen ovenfor, er at siden de er elektriske og kommuniserer direkte med datamaskinen, kan de konfigureres til å gjøre forskjellige ting.

Tro det eller ei, de fleste datamaskiner er satt opp i dvale eller dvalemodus når du trykker på av / på-knappen, i det minste hvis datamaskinen fungerer som den skal.

Hvis du virkelig trenger å tvinge datamaskinen til å slå seg av, og et enkelt trykk ikke gjør det (ganske sannsynlig), må du prøve noe annet.


Hvordan tvinge en datamaskin til å slå seg av

Hvis du ikke har noe annet valg enn å tvinge datamaskinen av, kan du vanligvis holde nede strømknappen til datamaskinen ikke lenger viser tegn på strøm - skjermen blir svart, alle lysene skal slukkes, og datamaskinen vil ikke lenger noen lyder.

Når datamaskinen er slått av, kan du trykke på samme strømknapp en gang for å slå den på igjen. Denne typen omstart kalles hard omstart eller hard tilbakestilling.

Hvis årsaken til at du slår av en datamaskin, er på grunn av et problem med Windows Update, kan du se Hva du skal gjøre når Windows Update blir sittende fast eller er frossen for noen andre ideer. Noen ganger er en hard avstengning den beste måten å gå, men ikke alltid.

Slik slår du av en enhet uten å bruke av / på-knappen

Hvis det er mulig, unngå å bare drepe strømmen til datamaskinen eller til en hvilken som helst enhet! Å avslutte kjørende prosesser på din PC, smarttelefon eller annen enhet uten "heads up" til operativsystemet er aldri en god ide, av grunner du allerede har lest om.

En annen grunn til at du kanskje må slå av eller starte en datamaskin på nytt uten å bruke strømknappen, er hvis knappen er ødelagt og ikke vil fungere som den skal. Dette kan skje på både telefoner og datamaskiner.

Se Hvordan starter jeg datamaskinen på nytt? for instruksjoner om hvordan du slår av Windows-datamaskinen. Se Slik starter du noe på nytt for mer informasjon om hvordan du slår av datamaskiner, nettbrett, smarttelefoner og andre enheter.

Hvis enheten har en ødelagt strømknapp, er det viktig at du bare bruker programvaren til å starte på nytt og ikke bare for å slå av. Hvis strømknappen ikke fungerer, fungerer det heller ikke å slå enheten på igjen. Du kan starte iOS eller en Android-enhet på nytt uten å bruke strømknappen.

Mer informasjon om å slå av enheter

En strengt programvarebasert metode for å slå av en enhet er vanligvis tilgjengelig, men ikke alltid. Avstengningen av noen enheter utløses av av / på-knappen, men selv da blir den ferdig opp av operativsystemet den kjører.

Det mest bemerkelsesverdige eksemplet er smarttelefonen. De fleste krever at du holder nede strømknappen til programvaren ber deg om å bekrefte at du vil slå den av. Selvfølgelig kjører noen enheter ikke et operativsystem i den typiske forstand, og kan lukkes trygt ved å trykke på av / på-knappen en gang - som en dataskjerm.

Hvordan endre hva strømknappen gjør

Windows inkluderer et innebygd alternativ for å endre hva som skjer når du trykker på av / på-knappen.

  1. Åpne Kontrollpanel.

  2. Gå inn i Maskinvare og lyd seksjon. Det heter Skrivere og annen maskinvare i Windows XP.

    Ser du det ikke? Hvis du ser på Kontrollpanel der du ser alle ikonene og ikke kategoriene, kan du hoppe ned til trinn 3.

  3. Velg Strømalternativer.

    I Windows XP er dette alternativet utenfor til venstre på skjermen i delen Se også. Hopp ned til trinn 5.

  4. Fra venstre, velg Velg hva strømknappene gjøre or Velg hva strømknapp gjør, avhengig av Windows-versjonen.

  5. Velg et alternativ fra menyen ved siden av Når jeg trykker på på-knappen:. Det kan være å gjøre ingenting, sove, dvale eller slå av. I noen oppsett kan du også se Slå av skjermen.

    Bare Windows XP: Gå inn i Avansert kategorien i vinduet Egenskaper for strømalternativer, og velg et alternativ fra Når jeg trykker på power-knappen på maskinen min: Meny. I tillegg til Gjør ingenting og slå av, har du alternativene Spør meg hva jeg skal gjøre og stå på.

    Avhengig av om datamaskinen din kjører på et batteri, som om du bruker en bærbar datamaskin, vil det være to alternativer her; den ene når du bruker batteri og den andre når datamaskinen er koblet til. Du kan la strømknappen gjøre noe annerledes for begge scenarier. Hvis du ikke kan endre disse innstillingene, må du først velge koblingen som heter Det har for tiden ikke tilgjengelig Endre innstillinger. Hvis dvalemodus ikke er tilgjengelig, kjører du powercfg / dvale på kommandoen fra en forhøyet ledetekst, lukk hvert åpne kontrollpanelvindu, og start deretter på nytt i trinn 1.

  6. Husk å velge lagre endringer or OK når du er ferdig med å gjøre endringer i strømknappens funksjon.

Du kan nå lukke alle kontrollpanel- eller strømalternativvinduer. Når du trykker på av / på-knappen fra nå av, vil den gjøre hva du valgte å gjøre i trinn 5.

Andre operativsystemer støtter kanskje også endring av hva som skjer når strømknappen brukes, men de støtter sannsynligvis bare alternativer for ikke-nedleggelse som å åpne apper og justere volumet.

Buttons Remapper er et eksempel på et verktøy for Android-enheter som burde være i stand til å kartlegge av / på-knappen for å få det til å gjøre noe annet enn å slå av enheten. Den kan åpne den siste appen du var i, justere volumet, åpne lommelykten, starte kameraet, starte et websøk og mye mer. ButtonRemapper er veldig lik.


Legg igjen en kommentar