Gjenopprett Autoplay til QuickTime X

QuickTime X kom på scenen med introduksjonen av OS X Snow Leopard. Det representerte et sprang i versjonsnummereringen, hoppet fra 7.x, som hadde eksistert siden 2005. Mens Apple inkluderte nye funksjoner i QuickTime X, tok det også noen bort.

Hvis du var en stor bruker av den tidligere versjonen av QuickTime Player, har du kanskje stolt på at QuickTime automatisk begynte å spille når du åpnet eller startet en QuickTime-fil. Autoplay-funksjonen er spesielt viktig hvis du bruker Mac og QuickTime i et hjemmeunderholdningsmiljø.

Den nye versjonen av QuickTime sendes uten at denne praktiske funksjonen er aktivert, men du kan rette opp situasjonen ved hjelp av Terminal-applikasjonen og en enkelt kodelinje.

QuickTime X og QuickTime Player 10 leveres på Mac-maskiner som kjører macOS Catalina (10.15) gjennom OS X Snow Leopard (10.6).


QuickTime X vs. QuickTime 7

QuickTime er en mediespiller som kan håndtere video, bilder, lyd, grunnleggende multimediaopptak og redigering. Det ser sannsynligvis mest bruk som en videospiller, slik at Mac-brukere kan se forskjellige videoformater, inkludert filmer laget på iOS-enheter eller lastet ned fra forskjellige videosider.

QuickTime X tilbyr et mer strømlinjeformet grensesnitt enn QuickTime 7.x og en mye mer robust ytelse. Det har også fordelen av å kombinere noen av funksjonene i den gamle QuickTime Pro-pakken - spesielt muligheten til å redigere og eksportere QuickTime-filer. Som et resultat lar QuickTime X deg ta opp video fra hvilket som helst kamera som er koblet til din Mac, utføre grunnleggende redigeringsfunksjoner og eksportere resultatene i en rekke formater som kan brukes av Mac- eller iOS-enhetene dine.


Gjenopprett Autoplay til QuickTime X

Du kan legge til Autoplay-funksjonaliteten tilbake til QuickTime X ved hjelp av Terminal.

  1. Start terminal, ligger ved applikasjoner > verktøy.

  2. Skriv eller kopier og lim inn følgende kommando i terminalvinduet.

    standard skriv com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 1

    Skriv inn teksten i Terminal på en enkelt linje. Avhengig av størrelsen på nettleservinduet, kan linjen pakke ut og se ut til å være mer enn en linje. Trippelklikk på koden og lim den inn for å opprettholde en enkelt linje.

  3. Press Enter or Tilbake for å aktivere Autoplay-funksjonalitet.


Deaktiver autospill i QuickTime X

Hvis du senere bestemmer deg for at du heller vil returnere QuickTime X til sin standard oppførsel om ikke å begynne å spille av en QuickTime-fil automatisk når du åpner eller starter den, kan du gjøre det ved å bruke Terminal-applikasjonen igjen.

  1. Start terminal, ligger ved applikasjoner > verktøy.

  2. Skriv inn følgende kommando på en enkelt linje i terminalvinduet.

    standard skriv com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 0

  3. Press Enter or Tilbake for å slå av deaktiver Autoplay-funksjonalitet.


QuickTime Player 7

Selv om QuickTime X har blitt inkludert i alle versjoner av OS X siden Snow Leopard, holdt Apple QuickTime Player 7 oppdatert gjennom macOS Mojave (10.14) for brukere som trengte støtte for noen av de eldre multimediaformatene, inkludert QTVR og Interactive QuickTime Movies. QuickTime 7 tilbød mer avanserte redigerings- og eksportfunksjoner enn det som er tilgjengelig i QuickTime X.

Mac-brukere kan kjøre både QuickTime Player 10 og QuickTime Player 7 samtidig gjennom macOS Mojave.

Apple avsluttet støtten for Quicktime 7, QuickTime 7 Pro og QuickTime Player 7 med macOS Catalina (10.15).

Legg igjen en kommentar