Fjern duplikater fra en Macs ‘Åpne med’-meny

Menyen 'Åpne med' lar deg åpne dokumenter ved hjelp av et annet program enn det som er tilknyttet dokumenttypen. For eksempel kan det være lurt å åpne et JPEG-bilde med Photoshop i stedet for Apples forhåndsvisning. Du kan enkelt gjøre dette ved å høyreklikke på dokumentet (i vårt eksempel et JPEG-bilde) og velge 'Åpne med' fra lokalmenyen. Dette er min favorittmetode for raskt å åpne dokumenter i andre applikasjoner. Menyen 'Åpne med' viser alle programmene du har på Mac-en din som kan arbeide med det valgte dokumentet.

En ulempe med menyen 'Åpne med' er at det over tid kan bli veldig lenge når du installerer og fjerner applikasjoner på din Mac. Det kan også begynne å vise duplikater av applikasjoner. For eksempel viser menyen 'Åpne med' fire oppføringer for Photoshop, selv om jeg bare har en versjon av Photoshop på min Mac. Menyen 'Åpne med' kan fylles opp med duplikater hver gang du oppretter en klon av oppstartsstasjonen eller monterer stasjoner som inneholder kopier av applikasjoner. Noen ganger ser det ut til å skje bare fordi det om natten var en hund buktet ved fullmåne.


Tilbakestiller menyen 'Åpne med'

Tilbakestilling av 'Åpne med' -menyen fjerner duplikater og spøkelsesapplikasjoner (de du har slettet) fra listen. Du tilbakestiller 'Åpne med' -menyen ved å gjenoppbygge Launch Services-databasen din Mac har. Det er flere måter å gjenopprette Launch Services-databasen, inkludert tredjeparts systemverktøy som Cocktail og Onxy.

Hvis du ikke eier et systemverktøy som kan gjenoppbygge Launch Services-databasen, ikke bekymre deg; du kan utføre gjenoppbyggingen selv ved hjelp av Terminal.


Bruker Terminal til å gjenoppbygge Launch Services Database

Start terminalen, som ligger på / Applications / Utilities /.

For OS X 10.5.x og nyere, skriv inn følgende ved Terminal-ledeteksten:

/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -drep -r -domene lokalt -domene system -domene bruker

For OS X 10.3.x - 10.4.x, skriv inn følgende ved Terminal-ledeteksten:

/System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user

Ovennevnte er en kommando og legges inn på en enkelt linje. Du kan bare kopiere / lime inn kommandoen ovenfor i Terminal, og deretter trykke på Retur / Enter for å utføre kommandoen. Hvis du har problemer med å velge kommandoen ovenfor, kan du prøve å trippel klikke på kommandoteksten.

Ombyggingsprosessen kan ta et minutt eller to. Når Terminal-meldingen kommer tilbake, kan du avslutte Terminal.

Nå når du bruker "Åpne med" -menyen, bør du se en applikasjonsliste som er begrenset til programmene som for øyeblikket er installert på din Mac, uten duplikater eller spøkelser.


Referanse

Start tjenester

lsregister mann side

Legg igjen en kommentar