Fire Stick Remote fungerer ikke? Prøv disse løsningene

Fire Stick og andre Fire TV-enheter bruker fjernkontroller som er litt forskjellige fra de fleste andre fjernkontroller rundt huset ditt. Siden disse fjernkontrollene er forskjellige fra de du sannsynligvis er vant til, kan det være vanskelig å finne ut hvorfor Fire Stick-fjernkontrollen plutselig sluttet å virke.


Hva får en Fire Stick Remote til å slutte å fungere?

Det er mange ting som kan føre til at en Fire Stick-fjernkontroll slutter å fungere, eller forhindrer en i å jobbe i utgangspunktet. De vanligste problemene inkluderer problemer med batteriene, hindringer som blokkerer signalet fra fjernkontrollen og interferens fra annen elektronikk. Husk at hvis alt annet mislykkes, kan du prøve å tilbakestille Fire Stick til fabrikkinnstillingene.

Her er de vanligste årsakene til at en Fire Stick-fjernkontroll slutter å virke:

  • Batterier: Den vanligste årsaken til at Fire Stick-fjernkontroller slutter å fungere er batteriproblemer. Feil satt inn batterier, lite batterilading og andre relaterte problemer kan føre til at en Fire Stick-fjernkontroll slutter å fungere.
  • sammenkobling: Hvis fjernkontrollen ikke er paret med din Fire Stick, vil den ikke fungere. Erstatningsfjernkontroller må alltid pares før du bruker dem.
  • Avstand: Fire Stick-fjernkontroller bruker Bluetooth, ikke infrarød, så de har en teoretisk rekkevidde på ca. 30 fot. Det faktiske området er vanligvis lavere.
  • Hindringer: Du trenger ikke en direkte siktelinje mellom Fire Stick og fjernkontrollen, men hindringer kan redusere rekkevidden drastisk.
  • Innblanding: Enheter som kan forstyrre Bluetooth-tilkoblinger kan forhindre at fjernkontrollen fungerer som den skal.
  • Kompatibilitet: Hvis du har kjøpt en ny fjernkontroll for din Fire Stick, må du sørge for at de er kompatible.
  • Skader: Ekstern skade, som vannskader og interne feil på grunn av defekte komponenter, kan føre til at Fire Stick-fjernkontrollen slutter å virke.

Fire Stick Eksterne batteriproblemer

De vanligste årsakene til at Fire Stick-fjernkontroller slutter å fungere, har alt å gjøre med batteriene. Hovedproblemet er at Fire Stick-fjernkontroller bruker Bluetooth i stedet for infrarød, og Bluetooth-tilkoblingen kan bli uberegnelig når batteriene blir lave.

Fire Stick og Fire TV-fjernkontroller er ganske sultne i forhold til andre fjernkontroller. Hvis du bruker Fire TV-enheten din mye, kan du forvente å gå gjennom batteriene raskere enn du kanskje forventer. Så selv om du nylig byttet batteriene, er det fortsatt verdt å sjekke dem.

Slik utelukker du batteriene som et problem når Fire Stick-fjernkontrollen slutter å fungere:

  1. Ta ut batteriene fra Fire Stick-fjernkontrollen.

  2. Vær oppmerksom på hvordan batteriene ble installert, og pass på at de ikke var bakover. Hvis de var bakover, installer dem på nytt og prøv fjernkontrollen igjen.

    Se inn i batterirommet, og du vil se et diagram som viser hvilken retning du skal installere batteriene.

  3. Sett inn nye batterier.

    Siden Fire Stick-fjernkontrollen bruker Bluetooth i stedet for infrarød, kan det hende at batterier som fungerer fint i TV-fjernkontrollen ikke fungerer når de byttes inn på Fire Stick-fjernkontrollen. Bruk splitter nye batterier hvis mulig.

  4. Hvis fjernkontrollen fremdeles ikke fungerer, kan du prøve forskjellige batterier.

    Oppladbare batterier gir bare 1.2V, sammenlignet med 1.5V fra alkaliske batterier. Hvis du har problemer med oppladbare batterier, kan du prøve friske alkaliske batterier.

  5. Hvis fjernkontrollen fremdeles ikke fungerer, er sannsynligvis ikke batteriene ditt problem.


Pare en Fire Stick Remote

Når du kjøper en ny Fire Stick eller Fire TV-enhet som følger med en fjernkontroll, bør fjernkontrollen allerede være paret. Det betyr at når du først setter opp din Fire Stick eller Fire TV-enhet, bør den allerede gjenkjenne innganger fra fjernkontrollen uten at du trenger å gjøre noe spesielt.

I noen tilfeller kan du oppleve at Fire Stick og fjernkontrollen ikke ble parret, eller at Fire Stick og fjernkontrollen din ble uparret over tid på grunn av en feil. Når det skjer, reparerer fjernkontrollen vanligvis problemet.

Når du kjøper en ny fjernkontroll, må du alltid koble den før du kan bruke den.

Slik parer du en Fire Stick-fjernkontroll:

  1. Koble til Fire Stick og sørg for at den er på.

  2. Vent til Fire TV starter opp.

  3. Hold fjernkontrollen nær Fire Stick.

  4. Trykk og hold inne Hjem -knappen på Fire TV-fjernkontrollen.

  5. Fortsett å holde på Hjem i minst 10 sekunder.

  6. Frigjør Hjem knappen, og se om fjernkontrollen fungerer.

  7. Hvis fjernkontrollen fremdeles ikke fungerer, kan du prøve å holde nede Hjem knappen igjen. Noen ganger tar det flere forsøk før denne prosessen fungerer.


Avstands- og hindringsproblemer med fjernsyns-fjernkontroller

Fire Stick og Fire TV-fjernkontroller bruker Bluetooth i stedet for infrarød, slik at du ikke trenger en direkte siktelinje mellom fjernkontrollen og enheten. Du trenger ikke en gang å peke fjernkontrollen mot enheten, fordi fjernkontrollens retning ikke har noe med styrken til Bluetooth-signalet å gjøre.

Bluetooth-enheter som Fire Stick-fjernkontrollen har en teoretisk rekkevidde på omtrent 30 fot, men mange ting kan redusere det rekkevidden. Eventuelle hindringer mellom fjernkontrollen og Fire Stick eller Fire TV kan redusere rekkevidden til fjernkontrollen drastisk.

Slik kontrollerer du om avstand eller hindringer er problemet ditt:

  1. Flytt fjernkontrollen fysisk nærmere Fire Stick.

  2. Fjern eventuelle hindringer mellom fjernkontrollen og Fire Stick.

  3. Hvis fjernkontrollen bare fungerer når du holder fjernkontrollen bak TV-en, eller når du er veldig nær TV-en, kan du bruke Fire Stick-forlengelsesdongelen til å plassere enheten.

    Du kan trenge en lengre forlengelse for å flytte Fire Stick ut bak TVen hvis TV-en er montert i en utsparing eller et underholdningsskap.

  4. Hvis du har din Fire TV-enhet plassert i et underholdningsskap eller lignende kabinett, fjern den fra kabinettet og se om fjernkontrollen fungerer.


Fire Stick fjernkontroller og interferens

Bluetooth har noen fordeler i forhold til infrarød, som hvordan man ikke har en siktelinje mellom fjernkontrollen og Fire Stick bare reduserer rekkevidden i stedet for å forhindre at fjernkontrollen fungerer i det hele tatt. Bluetooth-fjernkontroller er imidlertid utsatt for forstyrrelser som infrarøde fjernkontroller ikke er.

Sjekk om du har noen av følgende enheter hvor som helst i nærheten av din Fire Stick:

  • Mikrobølgeovner
  • Trådløse høyttalere
  • Uskjermede koaksiale kabler
  • Trådløse telefoner
  • Trådløse høyttalere
  • Andre trådløse enheter

Hvis du har trådløse enheter eller noe annet som kan forårsake Bluetooth-forstyrrelser, kan du prøve å flytte dem i nærheten av din Fire Stick. Hvis det ikke er et alternativ, kan du prøve å slå dem av og trekke ut dem en om gangen for å se om det gjør at Fire Stick-fjernkontrollen kan fungere. På den måten kan du identifisere kilden til forstyrrelsen og håndtere den deretter.

Fire Stick ekstern kompatibilitet

Hvis problemet ditt startet da du kjøpte en ny Fire Stick-fjernkontroll, og du ikke klarte å koble den, kan det hende du har et kompatibilitetsproblem. Det er flere generasjoner av Fire Sticks, andre Fire TV-enheter og Fire TV-fjernkontroller, og de fungerer ikke alle sammen.

Amazon vedlikeholder en liste over Fire TV-fjernkontroller og enheter, som du kan bruke for å sikre at fjernkontrollen og enheten din til og med er i stand til å samarbeide.

Prøv å bruke Fire TV Phone-appen

Hvis du har brukt opp alle alternativene dine, kan det hende at Fire TV-fjernkontrollen din ikke fungerer, eller at den kan være skadet. Det beste alternativet er i så fall å kjøpe en ny fjernkontroll. I mellomtiden kan du faktisk bruke Android eller iPhone som fjernkontroll for din Fire Stick eller Fire TV-enhet.

For å kontrollere Fire TV-enheten din med en telefon, må du installere Fire TV-fjernappen. Her kan du få tak i det:

  • Android: Fire TV ekstern app på Google Play.
  • iOS: Fire TV remote app i App Store.
  • Kindle: Fire TV remote app på Amazon App Store.

Slik får du det til å fungere med din Fire Stick eller Fire TV-enhet:

  1. Koble Fire Stick eller Fire TV-enheten inn og vent til den starter opp.

  2. Last ned og installer Fire TV-fjernappen, og start den.

  3. Logg på Amazon-kontoen din i Fire TV-fjernappen.

  4. Velg din Fire TV-enhet fra listen over enheter i appen.

  5. Vent til en kode vises på TV-en, og skriv den inn i appen.

  6. Det er det, telefonen din vil nå fungere som en Fire TV-fjernkontroll.


Legg igjen en kommentar