Hvordan slå Autofullføring på / av i Excel

Alternativet AutoComplete i Microsoft Excel fyller automatisk ut data mens du skriver, men det er ikke nyttig under alle omstendigheter.

Heldigvis kan du deaktivere eller aktivere Autofullfør når du vil.


Når du bør og ikke bør bruke Autofullfør

Denne funksjonen er nyttig når du legger inn data i et regneark som inneholder mange duplikater. Når Autofullføring er på, når du begynner å skrive, vil den automatisk fylle ut resten av informasjonen fra konteksten rundt den, for å øke hastigheten på dataregistreringen.

Si at du skriver inn samme navn, adresse eller annen informasjon i flere celler. Uten autofullføring må du skrive inn dataene på nytt eller kopiere og lime dem inn igjen og igjen, noe som kaster bort tid.

Hvis du for eksempel skrev "Mary Washington" i den første cellen og så mange andre ting i de følgende, som "George" og "Harry," kan du skrive "Mary Washington" igjen mye raskere ved å bare skrive "M" og trykk deretter på Enter slik at Excel automatisk skriver inn hele navnet.

Du kan gjøre dette med et hvilket som helst antall tekstoppføringer i en hvilken som helst celle i en hvilken som helst serie, noe som betyr at du deretter kan skrive "H" nederst for å få Excel til å foreslå "Harry", og deretter skrive "M" igjen hvis du trenger å ha det navnet fullføres automatisk. Det er ikke nødvendig å kopiere eller lime inn data.

AutoComplete er imidlertid ikke alltid din venn. Hvis du ikke trenger å kopiere noe, vil det fortsatt foreslå det automatisk hver gang du begynner å skrive noe som har samme første bokstav som de forrige dataene, noe som ofte kan være mer plagsomt enn en hjelp. 


Aktiver / deaktiver autofullføring i Excel

Trinnene for aktivering eller deaktivering av Autofullføring i Microsoft Excel er forskjellige, avhengig av versjonen du bruker:

I Excel 2019, 2016, 2013 og 2010

  1. Naviger til filet > alternativer menyen.

  2. på Excel-alternativer vindu, åpne Avansert til venstre.

  3. Under Redigeringsalternativer seksjon, veksle Aktiver Autofullfør for celleverdier av eller på, avhengig av om du vil slå denne funksjonen på eller deaktivere den.

    Web 

  4. Klikk eller trykk OK for å lagre endringene og fortsette å bruke Excel.

I Excel 2007

  1. Klikk på Kontorknapp.

  2. Velg Excel-alternativer å ta opp Excel-alternativer dialogboks.

  3. Velg Avansert i ruten til venstre.

  4. Klikk på ruten ved siden av Aktiver Autofullfør for celleverdier alternativboks for å slå denne funksjonen på eller av.

  5. Velg OK for å lukke dialogboksen og gå tilbake til regnearket.

I Excel 2003

  1. naviger til verktøy > alternativer fra menylinjen for å åpne alternativer dialogboks.

  2. Velg Rediger fanen.

  3. Slå Autofullfør på / av med avkrysningsruten ved siden av Aktiver Autofullfør for celleverdier alternativet.

  4. Klikk OK for å lagre endringene og gå tilbake til regnearket.


Legg igjen en kommentar