AZW-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med AZW-filtypen er en Kindle eBook Format-fil, som egentlig bare er en MobiPocket eBook-fil som (vanligvis) har blitt DRM-beskyttet og omdøpt fra MOBI eller PRC.

AZW-filer brukes på Amazons Kindle eBook-leserenheter, så du vil sannsynligvis se denne typen filer når du laster ned e-bøker fra internett eller overfører Kindle-bøker til datamaskinen din.

Disse typer e-bokfiler kan lagre ting som bokmerker, merknader, sist lest posisjon, sidetall som samsvarer med den fysiske versjonen av boken og mer.

Nyere Kindle-enheter bruker KF8-formatet for e-bøker.


Hvordan åpne en AZW-fil

En AZW-fil du har lastet ned, kan åpnes med det gratis Caliber-programmet for Windows, Mac og Linux, samt Amazons gratis Kindle Previewer.

Amazons Send til Kindle via e-posttjeneste lar deg åpne AZW-filer (og andre eBook-formater) på Kindle-enhetene dine og lese apper ved først å legge den til en e-post og deretter sende den til Amazon-kontoen din. Dette er en enkel metode for å lese AZW-bøker på Kindle-enheten og lese-appen etter at du har lastet dem ned.

Når en AZW-fil er på Amazon-kontoen din, kan den selvfølgelig åpnes med Amazons Kindle eBook-leserenhet. Å åpne en AZW-fil uten Kindle er mulig gjennom Amazons gratis Kindle Cloud Reader, som fungerer fra hvilken som helst nettleser på hvilken som helst plattform.

I tillegg tilbyr Amazon gratis Kindle-leseapps for Windows og Mac-PCer, i tillegg til de mest populære nettbrettene og smarttelefonene. Windows-programmet kan for eksempel åpne AZW-filer som er på datamaskinen din, selv om de ikke er på Amazon-kontoen din.

Amazon Kindle støtter også forskjellige bilde- og eBook-filformater. Hvilke formater som ikke støtter AZW, støtter, avhenger av hvilket tenne du har (Kindle, Kindle Fire, Kindle Paperwhite, Kindle Touch, Kindle Keyboard, etc.). Du kan finne ut mer på den aktuelle hjelpesiden for Kindle på Amazons Kindle Support eller i enhetens håndbok.


Hvordan konvertere en AZW-fil

Den enkleste måten å konvertere en AZW-fil til et annet eBook-format (eller konvertere et annet format til AZW) er å installere Caliber. Den støtter ikke bare populære formater som EPUB, MOBI, PDF, AZW3 og DOCX, men også PDB, RTF, SNB, LIT og andre.

Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste AZW-filer er kopibeskyttet av Amazons DRM, noe som betyr at Caliber ikke kan åpne eller konvertere dem. Det er måter å fjerne DRM-beskyttelsen fra AZW-filer, men med tanke på det lovlige (avhengig av hvor du bor) og etiske bekymringer rundt DRM-fjerning, er vi ikke komfortable å koble deg direkte til noen av disse metodene.

Det er også noen gratis programvareprogrammer og online-tjenester for filkonvertering du kan bruke til å konvertere AZW-filen til et annet format. Zamzar er vår favoritt gratis AZW-omformer fordi den fungerer i en nettleser, er veldig enkel å bruke og forstå, og støtter konvertering til mange forskjellige e-bokformater.

Du kan vanligvis ikke endre en filtype (som AZW-filtypen) til en som datamaskinen din gjenkjenner, og forventer at den nylig omdøpte filen skal være brukbar. En faktisk konvertering av filformat ved hjelp av en av metodene beskrevet ovenfor må i de fleste tilfeller finne sted. AZW-filer som ikke er DRM-beskyttet, kan imidlertid omdøpes til .mobi eller .prc og brukes der MOBI- og PRC-filer støttes.


Legg igjen en kommentar