iMovie 10: Hvordan lage en filmtrailer

Apple iMovie gjør det enkelt å lage filmer og filmtrailere på macOS- og iOS-enhetene dine: Velg en sjanger, fullfør en enkel oversikt, og velg filmklipp. Vi har brukt et klipp fra Santa Claus Conquers the Martians, en sci-fi-film med lite budsjett fra begynnelsen av 1960-tallet, for å vise deg å ta iMovie-traileren til neste nivå.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for iMovie 10 og iMovie '11. Merk at iMovie 10 er nyere enn iMovie '11.


Tilhengere i iMovie

Enten du er en ambisiøs filmskaper, legger ut kreasjonene dine på YouTube eller Vimeo, eller jobber med et skoleprosjekt, hjelper trailere deg med å lokke potensielle seere. Den vanskeligste - eller i det minste mest tidkrevende - delen av å lage en filmtrailer er å finne riktig opptak å bruke.

iMovie tilbyr 29 maler som hjelper deg i gang. Disse malene inkluderer originale filmresultater, filmstudiologoer og tilpassbare rollebesetningsnavn og kreditter. Animerte slippsoner hjelper deg med å velge videoene og stillbildene du vil bruke i traileren din.

Vi brukte et klipp fra en gammel film for dette eksemplet. Men du kan finne massevis av copyrightfrie filmer på Internet Archive-nettstedet for å eksperimentere med eller bruke en av dine egne filmer til å lage en filmtrailer.


Importer en film til iMovie

Hvis du allerede har importert filmen du vil bruke til traileren din, velger du den fra biblioteket. Hvis ikke, har du fullført følgende trinn:

  1. Importer mediefilen du vil bruke i traileren din:

    • Hvis opptakene du vil bruke, er på datamaskinen din, velger du filet > Importer media.
    • Hvis opptakene du vil bruke, er i iCloud, velger du filet > Importer iMovie iOS-prosjekter.
  2. Bla til mediefilen din, og velg deretter Importer valgt.

    iMovie importerer filen eller filene du har valgt til iMovie-biblioteket. Avhengig av størrelsen på filen, kan denne prosessen ta flere minutter.

  3. Velg filmen din under iMovie Library.

    Nå er du klar til å komme i gang med filmtraileren din.


Velg en mal

Du kan velge mellom 29 iMovie-maler (eller sjangere), inkludert Action, Eventyr, Blockbuster, Dokumentar, Vennskap, Romantikk, Romantisk komedie, Sport, Spy, Supernatural og Travel. Det er også noen flere esoteriske valg, som Bollywood, Coming of Age, Film Noir, Indie og Retro.

Hvordan kunne Apple ha utelatt Bad Sci-Fi, spør du? For å være rettferdig er det en overnaturlig mal, men vi valgte Adventure-malen for traileren vår.

Fordi hver mal inneholder forskjellig informasjon, kan ikke malene byttes ut. Når du har valgt og begynner å jobbe med en mal, er du forpliktet til den malen. Hvis du vil se traileren din i en annen mal, må du opprette traileren din fra bunnen av.

Gjør følgende for å velge og bruke en mal for filmtraileren din:

  1. Fra filet menyen, velg Ny trailer.

  2. Opprett vinduet, velg trailermalen du vil bruke, og velg deretter Opprett.

    Når du holder markøren over en mal, vises Spille ikonet vises. Plukke ut Spille for å se et eksempel på en trailer i den malen.

    Under traileren vises tre faner: Skissere, Storyboardog Skuddliste.


Lag en filmtrailer

Feltene på hvert faneark vil variere basert på malen du valgte. Gjør følgende for å gi detaljene filmtraileren din trenger:

  1. Velg Skissere fanen.

    Fanen er delt inn i fire seksjoner:

    • Navn og dato
    • Kastet
    • studie
    • studiepoeng

    Hvert felt må inneholde informasjon. Hvis du lar et felt være tomt, vil det gå tilbake til standardteksten.

  2. Navn og dato seksjonen, skriv inn et filmnavn og utgivelsesdato.

  3. Kastet seksjon, skriv inn et navn på filmens stjerne. Så, fra Kjønn liste, velg mann or Hunn.

  4. studie seksjonen, skriv inn et navn på studioet ditt. Fra Logo stil listen, velg hvordan studioets logo vil vises i traileren.

    Når du velger en logostil, for eksempel Snowy Mountain Peak, vises logoen din med det temaet ovenfor. Du kan når som helst endre logostilen og annen informasjon i denne kategorien, men du kan ikke tilpasse logoen.

  5. studiepoeng seksjonen, skriv inn informasjon om produksjonsmannskapet og filmmusikken.

  6. Velg Storyboard fanen.

    Et storyboard er et visuelt kart over filmens sekvenser. Her redigerer du skjermteksten og velger klipp fra filmen som passer til storyboardet. For eksempel er den andre delen av storyboardet for Adventure-malen satt opp for et action-shot og et medium-shot.

  7. Legg til et videoklipp for hver plassholder i storyboardet ved å utføre følgende trinn:

    • Velg en plassholder
    • I navigasjonsruten under Bibliotekene, velg et bilde eller en video.

    Ikke bekymre deg for lengden på et klipp: iMovie justerer det for å passe den tildelte tiden.

    Hvis du ombestemmer deg om et klipp du har valgt for en plassholder, kan du slette det eller dra et annet videoklipp eller bilde til samme plassholder. Dette erstatter automatisk forrige videoklipp eller bilde.

  8. Velg Skuddliste fanen.

    Her ser du klippene du har lagt til filmtraileren din, organisert etter type, for eksempel Action eller Medium. På denne fanen eller på Storyboard på fanen, kan du endre hvilket som helst av valgene dine.


Se og del filmtraileren din

Velg for å se filmtraileren din Spille under videovinduet. De Spille ikonet spiller traileren i videovinduet. Velg for å se traileren i fullskjerm Full Screen; for å avslutte fullskjermmodus, trykk på Esc-tasten på tastaturet.

Når du er fornøyd med filmtraileren din, kan du dele den ved å velge traileren i prosjekter visning og deretter velge filet > Dele. Delingsalternativer inkluderer e-post, YouTube, Facebook og Vimeo. Du kan også bruke Dele menyen for å eksportere filmtraileren din til en fil for visning på en datamaskin, Apple TV, en iPod, en iPhone eller en iPad.

Legg igjen en kommentar