Hvordan fryse kolonne- og radoverskrifter i Excel

Når du arbeider med store Excel-regneark, forsvinner kolonne- og radoverskriftene øverst og nederst på venstre side av regnearket hvis du blar for langt til høyre eller for langt ned. For å unngå dette problemet, kan du fryse radene og kolonnene. Frysing låser bestemte kolonner eller rader på plass slik at uansett hvor du blar på siden, er de alltid synlige på toppen eller ved siden av arket.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; Excel Online; og Excel for Mac 2016 og senere.


Frys den øverste raden i et regneark

Å fryse den øverste raden i et regneark er en fin måte å holde Excel-overskriftene synlige hele tiden. Følg disse tre enkle trinnene for å få toppteksten til å holde seg på plass.

Slik fryser du den øverste raden i et regneark:

  1. Trykk på Utsikt på bånd.

  2. Trykk på Frys rutene. Hvis du bruker Excel for Mac, kan du hoppe over dette trinnet.

  3. Trykk på Frys toppraden.

  4. En kant vises rett under rad 1 for å indikere at området over linjen er frosset. Dataene i rad 1 forblir synlige når du blar videre ned fordi hele raden er festet til toppen av Excel.

Frys den første kolonnen i et regneark

I tillegg til å fryse den første raden i et regneark, kan du også fryse den første kolonnen like enkelt.

Slik fryser du den første kolonnen i et regneark:

  1. Trykk på Utsikt.

  2. Trykk på Frys rutene. Hvis du bruker Excel for Mac, kan du hoppe over dette trinnet.

  3. Trykk på Frys første kolonne.

  4. At hele kolonne A-området er frossent, er indikert med den svarte rammen mellom kolonne A og B. Skriv inn noen data i kolonne A, bla til høyre, og du vil da kunne se at dataene flytte med deg.

Frys begge kolonnene og radene i et regneark

Frys alle radene over den aktive cellen og alle kolonnene til venstre for den aktive cellen. Disse kolonnene og radene forblir på skjermen til enhver tid, uansett hvor langt du blar opp eller ned.

Slik holder du angitte rader og kolonner synlige:

  1. Velg en celle som er under raden du vil fryse, og til høyre for kolonnen du vil fryse. Dette er radene og kolonnene som holder seg synlige når du blar.
  2. Trykk på Utsikt.

  3. Trykk på Frys rutene. Hvis du bruker Excel for Mac, kan du hoppe over dette trinnet.

  4. Trykk på Frys rutene.

  5. To svarte streker vises på arket for å vise hvilke vinduer som er frosne. Radene over den horisontale linjen holdes synlige mens du blar. Kolonnene til venstre for den vertikale linjen holdes synlige mens du blar.

Løsne kolonner og rader i Excel

Når du ikke lenger vil at visse rader og kolonner skal være på plass når du ruller, kan du løsne alle rutene i Excel. Dataene i rammene vil forbli, men radene og kolonnene som ble frosset, kommer tilbake til sine opprinnelige posisjoner.

Velg for å låse opp ruter Utsikt > Frys rutene > Løsne vinduer. Velg på Excel for Mac Utsikt > Løsne vinduer i stedet.

Legg igjen en kommentar