Hvordan åpne zip-filer på iPad eller iPhone

.Zip-filformatet løser to problemer. For det første komprimerer den filer for å redusere lagringsplassen de trenger, noe som reduserer overføringstid og båndbredde når du sender dem over internett. Formatet lar deg også pakke et sett med mapper og filer i en enkelt fil, slik at du kan sende flere elementer som et enkelt vedlegg.

I juni 2019 kunngjorde Apple støtte for å åpne og opprette zip-filer i Files-appen fra lanseringen av iOS 13. Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for enheter som kjører iOS 11 til og med iOS 12.4.


Åpne og pakk ut zip-innhold

Du kan forhåndsvise og trekke ut innholdet i individuelle zip-filer med Apple Mail på iOS, så vel som med andre iOS-apper som støtter forhåndsvisning av innhold i zip-filer.

For å åpne en zip-fil du mottar som e-postvedlegg i Mail:

  1. Åpne e-postmeldingen som inneholder vedlegget.

  2. Plukke ut Trykk for å laste ned i filvedleggsboksen.

  3. Når filen er lastet ned, trykker du på den igjen.

  4. Systemet viser informasjon om zip-filen og innholdet. Det kan for eksempel vise antall filer og tilnærmet størrelse, sammen med filnavnet.

  5. Pek Forhåndsvisning av innhold til vis en forhåndsvisning av det første elementet i zip-filen.

  6. Trykk på de tre linjene, hver med prikker til venstre, for å vise en liste over alle elementene i zip-filen.

  7. Trykk på et varenavn i denne listen for å forhåndsvise det.

  8. Når du ser en fil du vil pakke ut og lagre, trykker du på Del ikon (boksen med pilen peker oppover) i øvre høyre hjørne.

  9. Trykk på i alternativene som vises nederst Lagre til filer.

    Du må kanskje bla litt for å finne dette alternativet.

  10. Systemet viser tilgjengelige steder. For eksempel vil de fleste se iCloud Drive, På min iPhone, eller hvis du bruker en iPad, På min iPad. Trykk på hvilket sted du foretrekker. 

  11. Når du har valgt et sted, trykk for å navigere til mappen du vil pakke ut filen i.

  12. Pek Legg øverst til høyre for å trekke ut den valgte filen og lagre den i utpakket format til den valgte mappen.


Zip og e-post filer med snarveier

Apple Shortcuts-appen, som fulgte med iOS 12, la til en "Zip and Email" -snarvei som lar deg opprette og sende zip-filer.

  1. Åpne filer app.

  2. Trykk på en tilgjengelig plassering i menyen til venstre, for eksempel iCloud Drive, På min iPad, På min iPhoneeller annen tilkoblet lagring (f.eks. Google Disk).

  3. Trykk til høyre for å navigere til mappen som inneholder filen eller filene du vil forvandle til en zip-fil.

  4. Pek Plukke ut i øvre høyre hjørne.

  5. Trykk på en eller flere filer eller mapper for å inkludere i zip-filen.

  6. Pek Dele nær bunnen av skjermen.

  7. Pek Snarveier fra alternativene som vises.

    Hvis du ikke ser snarveier i den nederste raden med alternativer, sveiper du, trykker på Flere , og aktiver deretter glidebryteren ved siden av Snarveier, og trykk deretter på Ferdig.

     

  8. Velg Zip og e-post snarvei.

    Hvis du ikke ser alternativet, trykker du på Få flere snarveier og type zip i søkeboksen. Plukke ut Zip og e-post og deretter Få snarvei for å legge den til i biblioteket ditt.

  9. Snarveien vil opprette en zip-fil og legge den til en ny e-postmelding.

  10. Legg til mottakere, et emne og en melding, og send deretter e-posten.


Andre zip-filadministrasjonsalternativer

Mange installerer tredjepartsapper for å komprimere, åpne og trekke ut zip-filer på iOS. For eksempel lar Documents by Readdle deg enkelt velge flere elementer, og trykk deretter på zip for å komprimere disse elementene til en zip-arkivfil. Andre apper, som iZip Pro -Zip Unzip Unrar Tool, tilbyr støtte for avanserte zip-funksjoner, for eksempel muligheten til å lage og åpne passordbeskyttede zip-filer.

I tillegg bruker noen snarveier, Apples automatiseringsapp for iOS-arbeidsflyt, for å jobbe med zip-filer. Snarveier gir muligheten til å legge til Make Archive og Extract Archive som en handling. For eksempel kan du lage en snarvei som tar en zip-fil, trekker ut innholdet og automatisk lagrer innholdet i en mappe du velger. Folk som foretrekker programmatisk, trinnvis kontroll over automatiserte sekvenser, vil sannsynligvis ønske å utforske snarvei-automatisering for å jobbe med zip-filer.


Legg igjen en kommentar