Hvordan bruke Google Keep

Google Keep er Google sin gratise notatapp som gjør det enkelt å skrive, diktere, tegne eller ta et bilde for å lage et notat. Keeps desktopversjon, Android- og iOS-apper synkroniseres sømløst slik at notatene dine alltid er tilgjengelige på alle enheter.

Google Keep-appen ser ut og fungerer nesten identisk på både Android- og iOS-appene. Den eneste gangen det er forskjell på hvordan appen fungerer på disse enhetene, er når du kommuniserer med telefonens programvare, for eksempel å lagre et bokmerke i Keep. Her er instruksjoner for appen, stasjonære versjoner og for bestemte enheter etter behov.


Komme i gang med Google Keep

Keep er tilgjengelig som en app eller du kan få tilgang til Google Keep på skrivebordet ved hjelp av Keeps nettsted. Hvis du er en Chrome-bruker, kan det også være lurt å ta tak i Chrome-utvidelsen for å gjøre det lettere å lagre bokmerker mens du surfer på nettet, som vi vil diskutere senere. Når du har lastet ned appen eller er på Keep-siden på skrivebordet, blir du bedt om å oppgi Google-kontoinformasjonen din.

Google Keep Android-app Google Keep iOS-app


Hvordan bruke Google Keep

Du kan velge preferanser for hvordan du engasjerer deg og hvordan Google Keep vises i Innstillinger-menyen.

  1. Finn på skrivebordet innstillinger ved å velge utstyret øverst på skjermen.

  2. På mobil finner du innstillingene ved å trykke på de tre horisontale linjene øverst til venstre på skjermen. Kontroller hvordan notater vises, tidspunkter for påminnelser og om du ser bilder i bokmerker med rike lenker.

  3. Velg for å lage ditt første notat Ta et notat i den rektangulære boksen på Keep-skjermvinduet. Begynn å skrive, eller utvid + nederst i notatet for å ta et bilde, velge et bilde, tegne eller diktere notatet.

    Når du har opprettet ditt første notat, lagrer Keep notatet automatisk. Du kan fortsette å legge til bilder, opptak, tegninger eller annen tekst i notatene dine, eller opprette et nytt notat.

  4. Keep bruker etiketter og farger for å hjelpe deg med å organisere notatene dine. Du kan opprette så mange som 50 forskjellige etiketter for å organisere notatene, og et enkelt notat kan også ha flere etiketter.

    På skrivebordsversjonen, velg notatet (e) du vil merke, velg trepunktsmenyen øverst til høyre og velg Legg til etikett or Endre etiketter, hvis aktuelt. Skriv inn navnet på etiketten du vil opprette.

    Du kan også velge palettikonet for å se et popup-vindu med farger.

  5. Legg til etiketter i et notat i Keep-appen ved å velge de tre punktene nederst til høyre på skjermen for å se etikettalternativet.

    Når du oppretter et nytt notat, skriver du # og begynner å skrive bokstavene på etiketten for notatet, og Keep vil hente opp en liste over etikettene dine som samsvarer. Velg etiketten du trenger.

  6. Keep legger automatisk til det siste notatet som er opprettet øverst i Keep-arbeidsområdet. Hvis du har en løpende oppgaveliste som du alltid vil vises øverst på, kan du feste notatet slik at alle de andre notatene blir liggende igjen. Velg tommelfingerhaken, fest notatet øverst på skrivebordet. For å løsne et notat, klikk eller trykk på thumbtack.

    Du kan gjøre dette for så mange notater som du trenger for å holde toppen.

  7. Hvis det er notater du ikke vil se på skrivebordet, men likevel trenger, kan du arkivere notatet. Notatet er fortsatt i Keep, men du kan ikke se notatet på skrivebordet. Arkiverte notater vises i et søkeordssøk.

    Du kan se alle dine arkiverte notater på en gang ved å velge Arkiv fra hold-menyen ved å trykke på de tre horisonte linjene øverst til venstre på skrivebordet og mobilversjonen. For å fjerne et notat fra arkivet, velg bare arkivknappen på nytt.

  8. Hvis du tegner et notat eller lager et fotnotat, bruker Keep Optical Character Recognition (OCR) for å gjøre ord i bildet om til tekst. For å aktivere denne funksjonen på mobilenheten, velg bildet, velg de tre prikkene øverst til høyre på skjermen, og velg deretter Ta tak i bildetekst. På skrivebordsversjonen er de tre punktene nederst på skjermen.

  9. Stylus-ikonet i Google Keep fungerer på desktopversjonen med musen og mobil enheter og nettbrett ved hjelp av en finger eller penn. Du kan tilpasse fargen og bytte mellom penn, markør eller markering. Du kan også velge viskelær for å starte på nytt. Få tilgang til pennen på skrivebordet ved å velge de tre vertikale prikkene nederst i et notat og velge Legg til tegning. Velg mobilenheter + tegn nederst i notatet.

    Du kan også bruke pennen til å ta notater, og bruke appen til å transkribere notatet til tekst ved å bruke Ta tak i bildetekst.

  10. Gjør et notat til en sjekkliste ved å velge plusstegnet nederst på skjermen og velge Vis avkrysningsruter. Når du krysser av for et element som ferdig, flytter Keep elementet til bunnen av notatet, med en linje krysset gjennom slik at du kan se fullførte oppgaver.

  11. Keep lar deg dele notater med kontakter, automatisk synkroniserer eventuelle oppdateringer eller tillegg på tvers av teamet av samarbeidspartnere. Velg for å dele et notat, Samarbeidspartner nederst i notatet og skriv inn e-postadressene til samarbeidspartneren. I appen velger du de tre knappene nederst på skjermen, velg samarbeidspartnere, og skriv inn e-postadressene til samarbeidspartneren din.

  12. Google Keep integreres med Google Kalender og Google Maps. Tildel en forfallsdato til et Google Keep-notat ved å velge bjellepåminnelse nederst i notatet på skrivebordsversjonen, og legg til en dato og tid. Klokkepåminnelsen er øverst i mobilappen.

    Du kan også opprette en stedsbasert påminnelse, slik at Keep sender deg et stedsbasert varsel når du er i det geografiske området du tildeler. Posisjonstjenester må være slått på enheten din for at dette skal fungere. Stedsbaserte påminnelser er nyttige når du kjører ærend eller for å hjelpe deg med å huske hva du trenger fra dagligvarebutikken.

  13. Du kan kopiere et Keep-notat til et dokument ved å kopiere det til Google-dokumenter. Velg de tre punktene nederst i notatet, og velg Kopier til Google Dokumenter. For å åpne Google Doc, velg nederst til venstre i vinduet Åpne Doc.

    Hvis du trenger å skrive ut et Keep-notat, kopierer du notatet til et Google Doc og skriver ut dokumentet.

  14. I Keep-appen er den Sende knappen kan også brukes til å kopiere et notat, sende et notat til en e-postadresse, Dropbox, tekstmelding, sosiale medier, Trello eller en hvilken som helst annen app du har på enheten din. Velg de tre vertikale prikkene nederst på skjermen. Velge Sende og velg handlingen eller appen du vil dele. Når du har sendt eller delt et notat, er notatet fortsatt tilgjengelig i Keep.

    På skrivebordet er det eneste alternativet å kopiere til Google Docs.


Bruk Keep for å lagre bokmerker fra nettet

Google Keep Chrome-utvidelsen legger til Keep-ikonet øverst i nettleseren din. Når du er på en webside du vil lagre, klikker du på Keep-ikonet og Keep oppretter et nytt bokmerke på siden. Keep vil også kopiere all tekst du markerer fra nettsiden på samme notat. Du kan fortsette å kopiere tekst fra artikkelen ved å klikke på Keep-knappen, og Keep vil fortsette å legge til teksten du markerer i samme notat.

På Android sender du et bokmerke til Google Keep ved å velge de tre punktene øverst på websiden du vil lagre og velge Del lenke. Velg Hold fra appene som vises.

På iOS velger du Dele -knappen mens du besøker en webside du vil lagre, og velg Hold. Keep oppretter automatisk et notat. Hvis Google Keep ikke vises som et alternativ, velger du Flere og legg til Google Keep i listen over alternativer.


Synkronisering: Automatisk over alle enheter

Google Keep-data synkroniseres med skyen via en internettforbindelse. Keep er fremdeles tilgjengelig offline, men nye notater eller endringer i eksisterende notater synkroniseres ikke før du kobler deg til internett.

Synkronisering er automatisk, uavhengig av enheten du bruker for å få tilgang til Keep. For å åpne Keep-notatene dine på en hvilken som helst enhet, logg deg bare på Google-kontoen din.

Legg igjen en kommentar