Slik lukker du apper på iPhone

Hva å vite

  • IPhone X og nyere: Sveip opp for å avsløre multitasking-visningen, og sveip deretter appen opp fra toppen.
  • iPhone 8 og tidligere / iOS 7 og oppover: Dobbeltklikk på startknappen, skyv appene for å finne den du skal avslutte, sveip appen opp fra toppen.
  • iPhone 8 og tidligere / iOS 6 og nyere: Dobbeltklikk på startknappen, skyv appene for å finne den du skal avslutte> trykk og hold> trykk på det røde merket.

Denne artikkelen forklarer hvordan du avslutter en app på iPhone (også kjent som å drepe appen). Instruksjonene gjelder for alle enheter som kjører iOS 6 og nyere.


Hvordan avslutte eller lukke apper på iPhone X og nyere

Prosessen med å avslutte apper på iPhone X og nyere modeller som iPhone XR og iPhone 11 er litt forskjellig fra tidligere iPhones. Det er fordi de ikke har en Hjem-knapp, så måten du får tilgang til multitasking-skjermen er annerledes. Slik gjør du det:

  1. Sveip opp fra bunnen av skjermen og pause omtrent halvveis opp på skjermen. Dette avslører multitasking-visningen.

  2. Sveip appen opp fra toppen av skjermen.

    Hvis du kjører en gammel versjon av iOS 11, er prosessen litt annerledes. På den, trykk og hold på appen til den er rød - vises. Trykk deretter på - for å lukke appen.

  3. Trykk på bakgrunnen eller sveip opp fra bunnen igjen for å gå tilbake til startskjermen.


Hvordan avslutte eller lukke apper på iPhone 8 og tidligere

Hvis du har iPhone 8 eller tidligere, er det veldig enkelt å avslutte apper. Dette er hva du trenger å vite:

  1. For å få tilgang til Fast App Switcher-funksjonen, dobbeltklikker du på startknappen. I iOS 7 og oppover får appene til å falle litt tilbake slik at du kan se ikonene og skjermbildene til alle appene som kjører. I iOS 6 eller tidligere avslører dette en rad med apper under kaien.

  2. Skyv appene fra side til side for å finne den du vil slutte.

  3. Når du finner den, avhenger av hvilken versjon av iOS du kjører hvordan du avslutter appen.

    • I iOS 7 og oppover sveiper du bare appen fra den øvre kanten av skjermen. Appen forsvinner, og den er avsluttet.
    • I iOS 6 eller tidligere, trykk og hold på appen til et rødt merke med en linje gjennom det vises. Appene vil vrikke som de gjør når du omorganiserer dem. Når de røde skiltet vises, trykker du på det å drepe app og bakgrunnsprosesser kan det være å kjøre.
  4. Når du har lukket alle appene du ønsker, klikker du på startknappen igjen for å gå tilbake til å bruke iPhone.

I iOS 7 og nyere kan du avslutte flere apper samtidig. Bare sveip opp til tre apper oppover skjermen samtidig. Alle appene du sveipet forsvinner.


Slik lukker du apper på eldre iPhone-operativsystemer

Hvis du har en veldig gammel versjon av iOS som ikke inkluderer multitasking, eller når du av en eller annen grunn ikke kan gå inn i app-lukkemodus, holder du nede hjemme-knappen nederst på midten av iPhone i omtrent 6 sekunder. Dette bør avslutte den nåværende appen og returnere deg til hovedskjermbildet. Hvis ikke, må du kanskje tilbakestille enheten.

Dette fungerer ikke på nyere versjoner av operativsystemet. Når du holder nede Hjem-knappen, aktiverer Siri.


Overraskelse! Å lukke apper sparer ikke batterilevetid

Det er en populær tro at å avslutte apper som kjører i bakgrunnen, kan spare batterilevetid selv når appene ikke blir brukt. Det har imidlertid vist seg å være feil og kan til og med skade batterilevetiden.

Legg igjen en kommentar