Privat internettilgangsanmeldelse: Alt du trenger å vite

Privat Internett-tilgang

Privat internettilgang fungerer med mange forskjellige enheter, så det er enkelt å bruke uansett hvilken enhet du eier. Det er separate apper for Windows, macOS, Linux, Android og iOS, med tilleggsutvidelser for Chrome, Firefox og Opera.

Privat internettilgang tilbyr også OpenVPN-konfigurasjoner, noe som er bra hvis du trenger å fullføre mer avansert oppsett, for eksempel å bruke det via ruteren. 

Det fungerer rett ut av den virtuelle boksen, uten behov for ytterligere tilpasning fra deg.


Ytelse: For det meste utmerket, med noen korte problemer

Med privat internettilgang fant vi tilkoblingen og surfinghastigheten som ganske bra. Da vi ble testet med 1Gbps-tilkoblingen, klarte vi å oppnå tilkoblingshastigheter så høye som 209.68 Mbps.

Vi la merke til et lite snev av forsinkelse når vi åpnet et nytt nettsted på noen enheter, men det er nesten umerkelig etter en liten stund å bruke tjenesten. Når det gjelder å laste inn innebygde videoer som de på YouTube, var det ingen merkbare problemer med buffering eller frysing. Alt fungerer bare. 

Vi brukte mye tid på å bla gjennom mange store nettsteder fra hele verden, inkludert BBC News-siden, CNN, Amazon, Facebook, samt streamingtjenester som Netflix.

Overføringshastigheter når du laster ned filer, føltes ikke tilstrekkelig annerledes enn vanlig surfing, bortsett fra når vi bevisst valgte et fjernt sted som Australia, som rapporterte tilbake med veldig høyt ping. Hastigheten var lavere her, men ikke vesentlig, og var fortsatt perfekt håndterbar.

 Privat Internett-tilgang


Streaming: Deaktiverer Netflix noen ganger

Streamingtjenester som Netflix jobber hardt for å oppdage når du bruker et VPN, og de blokkerer slike tilkoblinger når det er mulig. Når det gjelder privat internettilgang, var vi i stand til å koble til Netflix gjennom noen servere, åpne flere biblioteker og øke streamingalternativene våre sterkt.

Vi fant ut at Netflix klarte å oppdage noen av disse VPN-serverne, så det er litt prøving og feiling å finne en som fungerer. Vi klarte heller ikke å streame andre tjenester enn Netflix. Ved forsøk på å streame Amazon Prime gjennom amerikanske servere, og BBC iPlayer gjennom britiske servere, ble VPN oppdaget i hvert tilfelle.


Personvernregler: Ganske strenge

Privat internettilgang er basert i USA, noe som høres nedslående ut når det gjelder potensielle juridiske konsekvenser. Imidlertid har denne ikke-logg-VPN-en faktisk stått prøven i retten. Da FBI innkalte, klarte Private Internet Access ikke å overføre logginformasjon fordi de rett og slett ikke hadde noen.

I nyere tid har Private Internet Access gitt ut gjennomsiktighetsrapporter hver sjette måned, som beskriver hvor mange rettskjennelser, stevninger og tegningsretter som er utstedt til firmaet. Det siste året har ingen av disse juridiske prosessene ført til at data er produsert av selskapet. 

Husk imidlertid at privat internettilgang ikke har tredjepartsrevisjoner av systemet som noen andre VPN-er, så du er avhengig av å stole på ordet deres. Å operere i USA åpner også selskapet for potensielle krav om å overholde lovhåndhevelse i fremtiden.

Privat Internett-tilgang 


Sikkerhetsfunksjoner: Mange alternativer

Privat internettilgang har et anstendig utvalg av sikkerhetsfunksjoner som betyr at det kan være så komplisert eller så enkelt som du trenger det.

Privat internettilgangs sikkerhetsfunksjoner inkluderer:

  • Standard AES-128-kryptering: Standardalternativene for Privat Internett-tilgang er ikke like avanserte som AES-256-kryptering favorisert av andre VPN-apper, men det er mulig å justere krypteringsalternativene dine til det overlegne beskyttelsesnivået på militærnivå. Du kan også velge alternative autentiserings- og håndtrykkingsalternativer via innstillingene. 
  • VPN-drepebryter: Hvis VPN-en din kobles fra av en eller annen grunn, er tilkoblingen din til Internett deaktivert til du velger å koble til på nytt. 
  • IPv6 lekkasjebeskyttelse: Dette deaktiverer midlertidig IPv6 for å forhindre at uønskede identifikasjonsdata ved et uhell blir overført til en annen kilde. 
  • DNS-lekkasjebeskyttelse: Privat Internett-tilgang dirigerer alle DNS-forespørsler gjennom en DNS-tjeneste som ikke logger, så det er ikke noe comeback til den opprinnelige plasseringen. 
  • LABYRINT: Privat internettilgang lar deg blokkere domener som brukes til annonser, trackere og skadelig programvare. På det enkleste unngår du annonser, men det betyr også at du kan unngå sporing av informasjonskapsler og potensielt skadelige malware-trusler.

Torrenting: Støttet og inkluderer en drepebryter

Privat internettilgang er et flott alternativ for vanlige brukere av Peer-to-Peer (P2P) fildelingsprogramvare som torrenting. Det er tillatt på alle serverne til Private Internet Access uten grenser når det gjelder hastighet eller båndbredde. 

For avanserte brukere gir privat internettilgang støtte for videresending av port, noe som betyr at du kan omdirigere innkommende tilkoblinger for å omgå en NAT-brannmur. I noen tilfeller kan dette forbedre P2P-nedlastingshastigheter. Selv uten den avanserte justeringen er hastighetene generelt veldig respektable.

I tilfelle plutselig kobling fra VPN, har privat internettilgang også en drepebryter. Denne funksjonen sørger for at din virkelige identitet ikke vil lekke ut gjennom torrentene dine.

Det høye nivået av personvern og det faktum at selskapet ikke fører noen datalogger, gjør det til et enda mer tiltalende alternativ for ivrige torrentere. 

Privat Internett-tilgang

Annonseblokkering: Treff disse annonsene med MACE

Annonser kan være en stor kilde til irritasjon når du surfer på internett, men de utgjør en mer uhyggelig trussel når du prøver å beskytte deg med en VPN. I noen tilfeller kan et annonsenettverk være i stand til å få informasjon om systemet, nettleseren eller til og med tilkoblingen.

Privat internettilgang bruker et DNS-basert annonseblokkingssystem kalt MACE som kutter nettannonsering på knærne. Forespørsler går ikke engang gjennom, da de sendes tilbake til den lokale maskinen. Annonser vises ikke, og nettleseren din kommer aldri med vellykkede forespørsler til annonsesporingssider.

Kundeservice: E-postbasert billettsystem

Privat internettilgang tilbyr ikke mye i veien for kundeservicestøtte. Det eneste alternativet de gir deg er et billettbasert system som du får tilgang til via e-post. Hvis du foretrekker å samhandle med en supportagent i sanntid over telefon eller via nettprat, er disse alternativene ikke til stede her.

Pris: Bra for langsiktige abonnenter

Privat internettilgang er ikke den billigste VPN der ute, men det er veldig rimelig. Abonner måned for måned, og forvent å betale $ 6.95. Imidlertid faller den prisen dramatisk til $ 3.33 per måned hvis du forplikter deg til en toårsplan.

Et mellomliggende alternativ til tilsvarende $ 5.99 per måned for en årlig plan er også tilgjengelig. Gitt funksjonene og alternativene som er tilgjengelige, er det ganske rimelig. 

Konkurranse: Privat internettilgang vs NordVPN

NordVPN er ofte sett på som en go-to VPN-tjeneste, og den er det for privat internettilgang å slå. Begge tjenestene er ganske like, men det er noen forskjeller. Privat internettilgang er billigere når det gjelder planer på under to år, mens NordVPN har en treårig avtale som koster bare $ 2.99 per måned. 

NordVPN har unike verktøy som Double VPN, som effektivt dobler krypteringsnivået ditt, slik at dataene dine kan strømme gjennom to VPN-servere i stedet for bare en. Dette er ikke den typen tjenester som folk trenger, men det er en fin bonus hvis du surfer så privat. 

Det er også Onion over VPN som gir deg fordelene med The Onion Router (Tor) kombinert med sikkerheten til en VPN-tunnel. Igjen, hvis du trenger avanserte verktøy, er NordVPN den som skal slå.

Endelige dommen

Et av de beste alternativene der ute.

Privat internettilgang er rask, veldig sikker og har en veldig enkel å bruke klient. Det tar sekunder å sette opp og krever ikke ekspertkunnskap, mens du ikke sparer på avanserte alternativer. Det kan mangle noen viktige funksjoner som tilbys av konkurrenter som NordVPN, og USAs jurisdiksjon overlater mye å være ønsket, men det høye ytelsesnivået betyr at det fortsatt vil passe for de fleste brukere. Det brede utvalget av betalingsalternativer er spesielt tiltalende også.

Specs

  • Produktnavn Privat Internett-tilgang

  • Pris $ 3.49

  • Hastighet (raskest observert) 209.68 Mbps (testet på en 1 Gbps-tilkobling)

  • Operativsystemer Windows, Mac, Linux, Android, iOS

  • Enheter 10 enheter om gangen

  • Serverlokasjoner 32 land

  • Antall servere 3,375

  • Streaming Netflix (noen servere utløser en proxy-advarsel)

  • Torrenting Ja, inkludert drepebryter

  • Kryptering AES-256 OpenVPN og IKEv2,

  • Logging Nei (vanlige gjennomsiktighetsrapporter)

  • Jurisdiksjon USA


Legg igjen en kommentar