Hvordan bruke Apple Maps Street View

Utgitt med iOS 13, vil Look Around-funksjonen for Apple Maps være kjent hvis du noen gang har brukt Google Street View. Det er to måter å bruke Apple Maps street view-funksjonen på: surfing og søk. Uansett hvordan du bestemmer deg for å finne destinasjonen din, vil Look Around vise deg den på nært hold.

Apples versjon av konseptet er begrenset akkurat nå til Honolulu, Las Vegas, San Fransisco og San Jose, men det kommer flere destinasjoner hele tiden.


Se deg rundt med gatevisning

Hvis du sveiper rundt på kartet (på en støttet plassering) ved hjelp av transport- eller kartvisningsmodusene (ikke satellitt), vil du se ett sett med kikkerter som vises øverst til høyre på skjermen, rett under Info og Kompassknappen.

  1. Trykk på Kikkert ikonet og et lite felt vises øverst på skjermen, med kartet som ser ut under.

  2. Du kan trykke på Ekspander ikonet øverst til venstre for å gjøre Apple Maps gatevisningen til fullskjerm. Trykk på det samme ikonet igjen for å gå tilbake til det mindre vinduet.

  3. Sveip mot venstre, høyre, opp eller ned for å se en 360-graders visning av det valgte stedet. Når du er ferdig med å se deg rundt, trykker du på Ferdig.


Hvordan søke i Apple Street View

Som alltid kan du søke etter et bestemt sted i Apple Maps, i hvilken som helst visning, inkludert satellitt.

  1. Trykk på Søk etter et sted eller en adresse feltet og skriv inn navnet på den valgte plasseringen. Du kan også trykke på en av kategoriene i Søk i nærheten seksjonen.

  2. Apple Maps tar deg til stedet du søkte etter med kartet oppe, et veibeskrivelsesikon nedenfor og noen bilder under det. Trykk på Se deg rundt nederst til venstre, og du får du fullskjermversjonen av Apple Maps Look Around.

  3. Du kan sveipe i alle retninger for å se nærmere på posisjonen din, trykk på Expand/Utvid ikonet øverst til venstre for å gjøre nettopp det, og trykk på Ferdig for å komme tilbake til det vanlige kartet.


Morsomme steder å sjekke ut med Apple Maps - Se deg rundt

Ikke føl at du må holde deg nær hjemstedet ditt, heller. Akkurat som Google Street View eller Google Earth, kan du se hvor som helst på kloden (som Apple selvfølgelig har bilder satt opp for).

Vil du se hva som skjer i Honolulu? Ta en titt på Diamond Head fra boliggatene rundt den. Ta en titt på Castro District i San Francisco, eller The Strip i Las Vegas. Når Apple legger til flere steder, kan du praktisk talt “besøke” dem alle fra komforten til iPhone eller iPad med Apples Look Around.

Legg igjen en kommentar