5 måter å tjene penger med maskinvare med åpen kildekode

Enkeltpersoner og organisasjoner kan - og regelmessig - tjene penger med programvare med åpen kildekode. De samme forretningsregler og strategier for økonomisk suksess kan også gjelde maskinvare med åpen kildekode.

Åpen kildekodemaskinvare tilskriver de samme typer friheter til fysiske objekter som programvarelisenser for åpen kildekode tildeler virtuelle. Og det betyr at du kan tjene penger med det. Du trenger bare å tenke på målene og behovene til nettopp dette samfunnet. Her er noen ideer for hvordan du kan tjene penger.

Hero Images / Getty Images 


Lag og selg ting

Den mest åpenbare måten å tjene penger med åpen kildekode-maskinvare er å lage noe og deretter selge det. Mens fellesskapsmedlemmer generelt vil gjøre "making" -delen selv, vil forbrukerne gjerne ha de ferdige produktene uten å løfte en finger. Med andre ord, hvis du er villig til å gjøre jobben, betaler de deg gjerne for det.

Skrive noe

Hvis du er en maskinvarehacker, kan du dele din kunnskap. Selvfølgelig ville det være bra for samfunnet hvis du viet livet ditt til å lære gratis triks i handelen, men det er kanskje ikke alltid økonomisk mulig. Hvis du har lite penger, men rik på ferdigheter, kan det være en fin måte å tjene litt ekstra inntekt på å skrive en bok eller artikler for fagmagasiner eller til og med få betalt for å blogge om åpen kildekode.

For å komme i gang, finn ut hva som er interessant i disse dager ved å følge ledere med åpen kildekode på Facebook, Twitter og Identi.ca.


Lag tilbehør

Open source-samfunnet trenger mer enn de grunnleggende elementene som BeagleBoard og Arduino for å overleve. Det er mange muligheter for å lage og selge periferi som brødbrett, etuier, lapper og t-skjorter.

Hvis du er en ingeniørveiviser, som Limor Fried (også kalt "Lady Ada"), kan du gjøre oppfinnelsene dine til en hel bransje. Eller hvis dine ferdigheter er mer i ThinkGeek-linjene, kan du bruke on-demand utskriftstjenester som CafePress og Zazzle for å lage klær, kaffekrus, klistremerker og mer.


Consult

Med verktøyene til hardware-hobbyister med åpen kildekode som finner veien til stadig mer kompliserte, profesjonelle og kommersielle rom, trenger verden eksperter. Spesielt store selskaper bruker generelt gjerne penger på eksperter hvis de virkelig kan hjelpe selskapene med å komme over store hindringer.

En av de beste måtene å bli ledende på feltet er å delta aktivt i et open source maskinvareprosjekt. Jo mer du kan demonstrere din ekspertise - og jo mer synlig du er - jo mer sannsynlig vil bedrifter søke deg etter en konsulentjobb.

Start et Hackerspace

En ting som skiller åpen kildekodemaskinvare fra programvare med åpen kildekode, er verktøysettet som kreves for å fullføre prosjektene. Utstyret du må kjøpe, inkludert 3D-skrivere og CNC laserskjærere, kan være dyrt og ta mye plass.

Hackerspaces gir miljøer der maskinvareentusiaster med åpen kildekode kommer sammen for å dele verktøy og ideer og jobbe som et fellesskap. Et veldrevet hackerspace krever planlegging: å sikre lokasjonen (og lease), kjøpe og / eller leie utstyr, få verktøyene i gang og å kjøpe forsikring i tilfelle ulykker tar mye tid og krefter. Faktisk kan det enkelt være en heltidsjobb og en inntektskilde hvis du har de rette lederegenskapene og interessen.

Åpen kildekode maskinvarebevegelse handler om fellesskap og deling. Og mens overskudd ikke skal drive motivene dine, gjort riktig, kan du tjene penger på å gjøre noe du elsker mens du fortsatt bidrar positivt til saken.


Legg igjen en kommentar