Slik løser du Pdh.dll ikke funnet eller mangler feil

Pdh.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av pdh DLL-filen.

I noen tilfeller kan pdh.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Feilmeldingen pdh.dll kan gjelde ethvert program eller system som kan bruke filen på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Pdh.dll feil

Det er flere forskjellige måter pdh.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se pdh.dll-feil på:

 • Pdh.dll ikke funnet
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi pdh.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
 • Kan ikke finne [PATH] pdh.dll
 • Filen pdh.dll mangler.
 • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: pdh.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Pdh.dll feilmeldinger kan vises mens du bruker eller installerer visse programmer når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Konteksten til pdh.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet.


Slik løser du Pdh.dll feil

Ikke last ned pdh.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av pdh.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av pdh.dll-feilen.

 1. Gjenopprett pdh.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" pdh.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet pdh.dll, men du allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette pdh.dll med et gratis program for filgjenoppretting.

  Å gjenopprette en slettet kopi av pdh.dll med et filgjenopprettingsprogram er bare en smart ide hvis du er sikker på at du har slettet filen selv, og at den fungerte ordentlig før du gjorde det.

 2. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen pdh.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at pdh.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

 3. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at pdh.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 4. Installer programmet som bruker pdh.dll-filen på nytt. Hvis pdh.dll DLL-feilen oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

  Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet. Å installere programmet som gir pdh.dll-filen på nytt, er om mulig en sannsynlig løsning på denne DLL-feilen.

 5. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til pdh.dll. Hvis du for eksempel mottar en feilmelding "Filen pdh.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

  Pdh.dll-filen kan eller ikke er relatert til skjermkort - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være veldig nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.

 6. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis pdh.dll-feil begynte etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

 7. Kjør kommandoen sfc / scannow System File Checker for å erstatte en manglende eller ødelagt kopi av pdh.dll-filen. Siden denne DLL-filen er levert av Microsoft, bør systemfilkontrollverktøyet gjenopprette den.

 8. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Pdh.dll-filen kan være inkludert i en av disse oppdateringene.

 9. Test minne og test deretter harddisken. Vi har overlatt hoveddelen av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake pdh.dll-feil når de mislykkes.

  Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

 10. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de individuelle feilsøkingsrådene for pdh.dll ovenfor ikke lykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

 11. Bruk en gratis registerrens for å reparere pdh.dll relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige pdh.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL feil.

  Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere. Vi har tatt med alternativet her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer opp neste.

 12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter pdh.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det best mulig forsøk på å fikse pdh.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

 13. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen pdh.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar