Hvordan åpne blokkerte vedlegg i MS Outlook

Microsoft Outlook blokkerer visse filer fra å bli åpnet via e-post. Disse blokkerte vedleggene i Outlook har filtyper som tilhører kjørbare filtyper som potensielt inneholder virus. Imidlertid er filer med EXE-filtypen ikke alltid skadelige. Slik endrer du innstillingene slik at Outlook åpner disse filene.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 og Outlook for Microsoft 365.


Hvordan åpne blokkerte vedlegg i Outlook

Hvis du vil forhindre at Outlook blokkerer vedlagte filer, gjør du endringer i Windows-registeret. Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre endringer i registeret, kan du gå til Tips-delen nedenfor for å lære en annen måte å åpne blokkerte vedlegg uten å gjøre endringer på datamaskinen.

Hvis du forhindrer Outlook i å blokkere ondsinnede vedlegg, installerer du et antivirusprogram på datamaskinen din og bare åpner vedlegg fra pålitelige kilder.

Slik bruker du Registerredigering til å oppheve blokkeringen av visse filtyper:

  1. Lukk Microsoft Outlook hvis det er åpent.

  2. Åpne Registerredigering.

    Før du begynner, må du vite hvordan du legger til, endrer og sletter registernøkler og verdier.

  3. Finn registernøkkelen som gjelder versjonen av MS Outlook:

    Outlook 2019, Outlook 2016 og Outlook for Microsoft 365:

    HKEY_CURRENT_USER Programvare Microsoft Office 16.0

    Outlook 2016:

    HKEY_CURRENT_USER Programvare Microsoft Office 15.0

    Outlook 2013:

    HKEY_CURRENT_USER Programvare Microsoft Office 14.0

    Outlook 2010:

    HKEY_CURRENT_USER Programvare Microsoft Office 13.0

  4. Plukke ut Rediger > Ny > Strengverdi å lage en ny verdi kalt Nivå1Fjern.

  5. Åpne den nye verdien og skriv inn filtypene du vil oppheve blokkeringen. For eksempel, for å åpne EXE-filer i Outlook, gå til Verdi på tekstboksen og skriv inn .exe (inkludert "."). Hvis du vil legge til mer enn én filtype, skiller du hver utvidelse med semikolon, for eksempel .exe; .cpl; .chm; .bat for å oppheve blokkering av EXE-, CPL-, CHM- og BAT-filer.

  6. Plukke ut OK for å lagre endringene i strengen.

  7. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt.

For å angre disse endringene slik at Microsoft Outlook vil blokkere disse filtypene igjen, går du tilbake til registerplasseringen som er oppført i trinn 3 og sletter Nivå1Fjern verdi.


Tips om åpning av blokkerte filvedlegg

Microsoft Outlook blokkerer filer basert på filtypen. Enhver fil du mottar som ikke bruker en potensielt skadelig filtype, vises i Outlook uten feilmeldinger eller advarsler. 

På grunn av dette kan du be om at avsendere sender deg e-post til filer ved hjelp av en annen filtype, selv om det ikke er den virkelige utvidelsen for den filen. For eksempel, i stedet for å sende deg en kjørbar fil som bruker EXE-filtypen, kan de endre suffikset til .SAFE eller noe annet som ikke er i listen over blokkerte vedlegg.

Når du deretter lagrer filen på datamaskinen din, kan du gi nytt navn til filen for å bruke EXE-filtypen slik at du kan åpne den normalt.

En annen måte å omgå Outlooks begrensninger og åpne blokkerte vedlegg er å få avsenderen til å sende filen e-post i arkivformat. ZIP og 7Z er noen av de vanligste.

Å bruke et arkivformat fungerer fordi det er det samme som å endre filtypen til noe Outlook vil akseptere (.ZIP eller .7Z i dette tilfellet), men det er mer praktisk siden du ikke trenger å endre filtypen. Et program som 7-Zip kan åpne de fleste arkivfiltyper.


Legg igjen en kommentar