Hjem > H > Hva Heter De Fem Landsdelene I Norge?

Hva heter de fem landsdelene i Norge?

I moderne tid deles Norge inn i landsdelene Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet, Østlandet og Sørlandet.

Les mer

Er Kongsberg Østlandet?

Kongsberg (opprinnelig Konningsberg) er en bykommune og historisk bergstad i landskapet Buskerud i nåværende Viken fylke. Den ligger øverst i Lågendalen og nederst i Numedal. Folk spør også er oslo i sør? Sør-Norge inkluderer fylkene Oslo, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet, Agder, Rogaland, Vestlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Du kan også spørre hvor er Østlandsområdet?

Østlandet er landsdelen som utgjør den sørøstre delen av det sørlige Norge, sør for Dovre/Rondane/Rørosvidda og øst for Langfjella. Landsdelen regnes praktisk og administrativt å omfatte de fire fylkene Viken, Oslo, Innlandet og Vestfold og Telemark. Følgelig, hva er østlandsdialekt? Østlandsk, østlandsmål, østlending eller østlandsdialekt er et samlebegrep som omfavner norske dialekter, i motsetning til standard østnorsk, som tales på Østlandet (Viken, Oslo, Innlandet og deler av Vestfold og Telemark). Sammen med trøndersk utgjør østlandsk hovedgruppen østnorsk.

Du kan også spørre hvor begynner nord-norge?

Artikkelstart. Nord-Norge er fellesnavn for de to nordligste fylkene i Norge: Nordland og Troms og Finnmark. Landsdelen har et areal på 112 986 kvadratkilometer og 481 926 innbyggere (2022), noe som utgjør henholdsvis 34,9 prosent av landets areal og 8,9 prosent av befolkningen. Hvor begynner Vestlandet? Vestlandet er eit vanleg fellesnamn for landsdelen i Noreg som ligg sør for Trøndelag og vestom Langfjella, og som består av dei tre fylka Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal. Namnet «Vestlandet» blir i dag nytta med noko varierande geografisk innhald, men er stort sett brukt om dei fire nemnde fylka som heile.

I forhold til dette, hva er midt-norge?

Midt-Norge er den norske regionen eller landsdelen som tradisjonelt har vært definert som svarende til Trøndelag fylke (før 2018 fylkene Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag). Hvilke byer er i Østlandet? Byer og Steder på Østlandet

  • Drammen. Drammen ligger flott plassert innerst i Drammensfjorden, og med byen på begge sider av Drammenselva som renner gjennom byen.
  • Drøbak.
  • Kragerø
  • Larvik.
  • Moss.
  • Oslo.
  • Sandefjord.
  • Skien.

Angående dette, har kongsberg vært hovedstad i norge?

Den som besøker Kongsberg idag kan ikke uten videre forestille seg at byen har vært en av de viktigste i Norge for 200-300 år siden. På midten av 1700-tallet var Kongsberg Norges nest største by etter Bergen og var nesten blitt Norges hovedstad.

By Stacie

Er Oslo en del av Viken? :: Hvor starter Sør Norge?
Nyttige lenker