Hjem > H > Hvem Har Best Mobildekning I Norge?

Hvem har best mobildekning i Norge?

Telenor har Norges beste mobilnett

Vi er veldig stolte av å ha fått utmerkelsen «Beste mobilnett i Norge» av Ookla. Telenor får utmerkelsen etter å ha vunnet Ooklas Speedtest Awards for både «Raskeste mobilnett» og «Best mobildekning i Norge».

Les mer

Er Telia eller Telenor bedre?

Telenor tilbyr 4G på 81 prosent av de testede strekningene, mens Telia er på nesten 92 prosent. Telia har færre «hull» i dekningen og de høyeste hastighetene. Derfor kåres Telia til årets testvinner av tek.no. Du kan også spørre hvilke operatører har 5g? Uavhengig av om du har Telia eller Telenor dekning, bruker Samsung eller har et Ice mobilabonnement, kommer du gjennom 5g til å kunne bruke din telefon til det du trenger uansett hvor du befinner deg.

I forhold til dette, hvilke abonnement har 5g?

De store operatørene Ice, Telenor og Telia har alle klargjort basestasjoner for 5G, og er på ulike stadier av utrullingen. Noe som er felles for disse abonnementene er en stor eller ubegrenset datamengde. Med hastighetene som kommer med 5G, kan det være fristende med et abonnement som gir deg størst mulig datamengde. I forhold til dette, hva koster 5g abonnement? Installasjonen koster deg 3499 kroner, og det er 12 måneder med bindingstid. Månedsprisene skal være 699 kroner for 100 Mbit/s,799 kroner for 200 Mbit/s og 999 kroner måneden for den raskeste varianten.

Kan 5G erstatte bredbånd?

Operatørene anslår at det vil ta 4–5 år før 5G dekker hele landet. 5G vil etter hvert kunne erstatte bredbånd også steder der kabler ikke er noe alternativ, via såkalt fast trådløst nett. Den løsningen innebærer en fast 5G-ruter med antenne montert utendørs, slik at man får et sterkere signal og bedre nett i huset. Hva er best av 5G og fiber? Med fiberbredbånd kan du i dag få hastigheter helt opp i 1000 megabit per sekund (Mbps). Til sammenligning vil femte generasjons mobilnett (5G) få hastigheter som kan komme godt over 100 Mbps når det er bygget ut.

Hva er greia med 5G?

5G vil gi et mobilt bredbåndsnettverk med høyere kapasitet med forbedrede brukeropplevelser, ifølge Telenor. 5G bruker flere forskjellige frekvenser, og det gjør det mulig å få hastigheter som til og med er høyere enn det du har på bredbåndet ditt hjemme, skriver NRK Beta. Når kommer 5G til meg? Når kommer 5G-nettet der jeg bor? Vi skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett innen utgangen av 2023. Flere byer har allerede 5G og ambisjonen er at opptil halve befolkningen skal ha 5G-dekning i løpet av 2021. Følg 5G-utbyggingen her.

Vil 5G erstatte 4G nå?

Overgangen fra 4G til 5G kommer ikke til å skje i en håndvending. De to mobilnettene skal brukes parallelt i flere år fremover. Du vil for eksempel fortsatt ringe med 4G, mens dataoverføring kan skje over det nye mobilnettet. Etter hvert vil nok all trafikk foregå over 5G-nettet.

By Annabelle Marun

Hvordan se hvor du har vært iPhone? :: Hvor i landet er det 5G?
Nyttige lenker