Hjem > H > Hva Heter De Ulike Landsdelene I Norge?

Hva heter de ulike landsdelene i Norge?

I moderne tid deles Norge inn i landsdelene Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet, Østlandet og Sørlandet. De fire sistnevnte regnes som landsdeler i Sør-Norge.

Les mer

Folk spør også hvor er Øst norge?

Østlandet er landsdelen som utgjør den sørøstre delen av det sørlige Norge, sør for Dovre/Rondane/Rørosvidda og øst for Langfjella. Landsdelen regnes praktisk og administrativt å omfatte de fire fylkene Viken, Oslo, Innlandet og Vestfold og Telemark. Hva er Midt-Norge? Midt-Norge er den norske regionen eller landsdelen som tradisjonelt har vært definert som svarende til Trøndelag fylke (før 2018 fylkene Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag).

Hvor er Sørlandet i Norge?

Sørlandet er den sørligste landsdelen i Norge. Den omfatter kyststrekningen mellom Telemark og Rogaland, og dal-, hei- og fjellstrøkene innenfor. Sørlandet svarer til Agder fylke, som samlet er 16 439 km2 og har 295 644 innbyggere, henholdsvis 5,1 prosent av Norges areal og 5,7 prosent av landets folkemengde (2018). Hvor begynner Vestlandet? Vestlandet er eit vanleg fellesnamn for landsdelen i Noreg som ligg sør for Trøndelag og vestom Langfjella, og som består av dei tre fylka Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal. Namnet «Vestlandet» blir i dag nytta med noko varierande geografisk innhald, men er stort sett brukt om dei fire nemnde fylka som heile.

Hva er sørvest Norge?

Tines definisjon av Sørvestlandet inkluderer Rogaland, Vest- og Aust-Agder. Også, hva er østlandsdialekt? Østlandsk, østlandsmål, østlending eller østlandsdialekt er et samlebegrep som omfavner norske dialekter, i motsetning til standard østnorsk, som tales på Østlandet (Viken, Oslo, Innlandet og deler av Vestfold og Telemark). Sammen med trøndersk utgjør østlandsk hovedgruppen østnorsk.

Hvilke fylker er i Norge?

Norges elleve fylker fra 2020 er Troms og Finnmark, Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestland, Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark, Viken, Oslo og Innlandet. Det betyr at sju av dagens fylkesnavn forsvinner: Buskerud, Akershus, Østfold, Oppland, Hedmark, Hordaland og Sogn og Fjordane. Hvor begynner Nord-Norge? Artikkelstart. Nord-Norge er fellesnavn for de to nordligste fylkene i Norge: Nordland og Troms og Finnmark. Landsdelen har et areal på 112 986 kvadratkilometer og 481 926 innbyggere (2022), noe som utgjør henholdsvis 34,9 prosent av landets areal og 8,9 prosent av befolkningen.

Hvilke kommuner er i Midt-Norge?

Disse dekker alle fylkene Trøndelag og Møre og Romsdal. NVE Region Midt dekker derimot Helgeland, Trøndelag og Nordmøre. Statsbygg inkluderer i tillegg til Trøndelagsfylket og Møre og Romsdal også Nordland sør for Bodø og kommunene i Nord-Gudbrandsdal og Nord-Østerdal.

By Ky Zuchowski

Er Trondheim i Midt-Norge? :: Hvor mange watt iPhone lader?
Nyttige lenker