Hjem > H > Hvor Lenge Har Man Språk På Vgs?

Hvor lenge har man språk på vgs?

trinn må du ha fremmedspråk alle tre årene på VGS, først på nivå I og så på nivå II. (De som hadde fremmedspråk på 10. trinn tar fremmedspråk på ett nivå og blir ferdig med fremmedspråk etter de to første årene på vgs.) Snakk gjerne med rådgiver på skolen din om det du lurer på.

Les mer

Kan du bytte språk?

Innstillinger. Assistent-språk. Velg et språk. For å bytte hovedspråket, trykk på språket som brukes nå. Ta dette i betraktning, hvordan er spansk 3? Spansk 3 er et valgfritt programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram, programområde for samfunnsfag, språk og økonomi. Faget gir 1 språkpoeng. Faget gir ett helt tilleggspoeng og høyeste kompetansenivå innen fremmedspråk på videregående skoles nivå.

Ta dette i betraktning, hvordan får man språkpoeng?

Du kan få språkpoeng for språkfag du har tatt i videregående opplæring. Du kan få språkpoeng for fremmedspråk tatt som programfag. Du kan få inntil 4 språk- og realfagspoeng til sammen. Det er ikke mulig å få mer enn 1,5 språkpoeng for samme språk. Dessuten, hva er tysk nivå 2? Tysk nivå II er et fellesfag i studieforberedende utdanningsprogram. Tysk som fremmedspråk kan være både et fellesfag og et programfag i studieforberedende utdanningsprogram fra programområdet for språk, samfunnsfag og økonomi.

Og et annet spørsmål, hvorfor skal man lære fremmedspråk?

Kommunikasjon på tvers av landegrenser. I vår globale verden er det behov for at vi kan komme i kontakt med mennesker med andre språk og kulturer. Verden blir stadig mindre, og vi står overfor et stort behov for samarbeid. Ved å lære et fremmedspråk vil du kunne kommunisere når du er i andre land og evt. I forhold til dette, er språk et programfag? Fellesfaget fremmedspråk «tar plassen» til ett av programfagene i Vg3. Dersom du har fullført fremmedspråk på ungdomsskolen, får du altså større valgmuligheter for hvor lenge du må ha språkfag på videregående. Og du får flere muligheter til valg av andre fag.

Også, hvis man ikke har språk på ungdomsskolen?

På de studiespesialiserende utdanningsprogrammene, må du ha et fremmedspråk. Hvis du ikke har hatt det på ungdomsskolen, må du ha fremmedspråk i tre år på videregående skole. Dette innebærer at fremmedspråk må erstatte et av programfagene på VG3. Følgelig, hvordan slippe fremmedspråk? Elever med sterk dysleksi eller språkvansker, kan søke om karakterfritak for fremmedspråk i videregående skole. Fritaket gjelder ikke engelskfaget.

I forhold til dette, kan man slippe fremmedspråk på vgs?

Elever på studieforberedende utdanningsprogram kan søke om fritak fra vurdering med karakterer i fremmedspråk.

By Cecilia

Hva er et fremmedspråk? :: Hva heter vårt alfabet?
Nyttige lenker