Hjem > H > Hva Er Et Fremmedspråk?

Hva er et fremmedspråk?

Fremmedspråk er en fellesbetegnelse for de språkfagene i norsk skole som omfatter andre språk enn norsk og samisk. Betegnelse nyttes også tilsvarende utenfor skolesystemet, og en person med et morsmål utenom norsk, og vanligvis også utenom de nordiske språk.

Les mer

Dessuten, hva er 2 fremmedspråk?

På ungdomsskolen skal du skal velge et 2. fremmedspråk i tillegg til engelsk. Dette faget skal du ha 2 timer/uke i 3 år. Det er ikke mulig å bytte språk underveis. Folk spør også kan man ta to språk på vgs? Det er vanlig at en skole tilbyr flere språk, men opplæring i fellesfaget fremmedspråk ligger da mest sannsynlig på samme sted på timeplanen. Dermed kan du ikke følge opplæring i to språk samtidig. Derimot så kan det være mulig å velge språk som et programfag på vg2 og/eller vg3, hvis skolen tilbyr det.

Er engelsk et fremmedspråk?

Engelsk er fortsatt et fremmedspråk for norske ungdommer, og derfor må også dette språket prioriteres. Alternativet måtte være å sidestille engelsk med norskfaget, noe som ville kreve helt andre ressurser. Følgelig, er fremmedspråk obligatorisk? På ungdomsskolen og studiespesialisering på videregående er et andre fremmedspråk obligatorisk. Én av hovedargumentene til å ha et andre fremmedspråk er å komme i kontakt med andre mennesker og kulturer, og at dette kan øke forståelsen for hvordan mennesker lever og tenker.

Også, hvorfor velge arbeidslivsfag?

Arbeidslivsfag er gjerne for deg som liker å holde på med praktiske oppgaver, og i dette faget kan du f. eks. jobbe med å bygge modeller av hus, utføre sykkelreparasjoner, bake eller hjelpe til med vaktmestertjenester. Du kan også få bli nærmere kjent med yrkesfagene på videregående skole. Hva er kodeveksling? Kodeveksling er å skifte mellom ulike språk, dialekter eller sosiolekter i en samtale.

Hva vil det si å være flerspråklig?

Å være flerspråklig vil si at en behersker og bruker flere språk. Et menneske, et samfunn og et utdanningsystem kan alle være flerspråklige. Så, hvilket språk er best å ta på ungdomsskolen? Hvilke fremmedspråk du kan velge er i praksis avhengig av hva skolen tilbyr. De fleste skolene har fransk, spansk og/eller tysk, men det finns også ungdomsskoler som tilbyr andre fremmedspråk som f. eks. kinesisk eller russisk.

Hvor mange år må man ha språk på videregående?

Da vil du få undervisning på nivå I. Elever som IKKE har fullført fremmedspråk på ungdomsskolen har fremmedspråk i tre år på videregående skole. Du begynner på nivå I på Vg1 og Vg2 og avslutter på nivå II på Vg3. Viktig: Fordi du må ha faget i tre år, kan du bare velge to programfag i stedet for tre på Vg3.

By Hollenbeck Mackinnon

Hva er fremmedspråk nivå 3? :: Hvor lenge har man språk på vgs?
Nyttige lenker