Hjem > H > Hvilken Kristen Retning Tilhører Folk Flest I Norge?

Hvilken kristen retning tilhører folk flest i Norge?

Litt mer enn 70 prosent av den norske befolkningen tilhører Den norske kirke, som praktiserer luthersk-protestantisk kristendom. Dermed er de fleste nordmenn kristne protestanter. Omtrent 2,5 prosent av de kristne i Norge tilhører Den katolske kirke og kalles katolikker. Den nest største religionen i Norge er islam.

Les mer

Hvem er de første kristne?

Kristendommen har sin opprinnelse i Jesus fra Nasaret. Man kjenner ikke historiske kilder som bekrefter at Jesus ville stifte en ny religion; han selv og hans første tilhengere var jøder. Derav, hva skjedde når kristendommen kom til norge? Norge ble kristnet over et langt tidsrom fra cirka 850 til midten av 1000-tallet. Kort før 1100 ble faste bispeseter opprettet i Nidaros, Selja og Oslo, og litt senere i Stavanger og Hamar. Bildet viser Nidarosdomen, Norges opprinnelige erkebiskopkirke.

Tilsvarende, hva trodde folk på før kristendommen?

Norrøn religion er et begrep som beskriver de førkristne, hedenske religiøse tradisjoner (se norrøn mytologi) som var felles for de germanske folkene som levde i de nordiske landene før og under innføringen av kristendommen til Nord-Europa. Angående dette, hvor er det mest kristne i norge? Kristne trossamfunn har om lag 44 100 medlemmer. Oslo hadde den største veksten i antallet medlemmer fra 1. januar 2010, med 8 900, eller 8,2 prosent. De kristne samfunnene hadde størst vekst i Akershus, med om lag 4 400 medlemmer.

Hvor mange menigheter er det i Norge?

Trossamfunn utenfor Den norske kirke

Av C. Hill. Tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke mottar offentlig støtte for til sammen nesten 700 000 medlemmer. I 2020 var disse ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) fordelt på 872 større og mindre menigheter og samfunn.
Tilsvarende, hva er en gnostisk retning? Gnosis betyr viten eller kunnskap. Tilhengerne av gnostiske retninger og religioner mente å ha en innsikt i verdens og menneskenes natur som andre ikke hadde. Gnostiske sekter hadde et annet syn på både Jesus og den tidlige kristendommen enn kirkefedrene, mens kirkefedrene betraktet gnostikere som kjettere.

Hvor oppstod kristendom?

Kristendommen startet som en liten jødisk sekt som etter hvert ble statsreligion i datidens største imperium – Romerriket. Og et annet spørsmål, hva er en misjonerende religion? Misjon er å systematisk spre et religiøst budskap. Uttrykket kommer fra 1500-tallet og ble opprinnelig brukt om katolsk misjonsvirksomhet blant protestanter. I dag brukes ordet misjon i mange sammenhenger med andre betydninger. I dagligtale brukes ordet om en person, gruppe eller bevegelses mål eller hovedoppgave.

Hvordan påvirket innføringen av kristendommen samfunnet?

Innføringen av kristendommen hadde innvirkning på hele samfunnet. Det nye religiøse systemet var på mange måter uforenlig med det livet man hadde levd tidligere. Nye skikker, nye idealer og nye tabuer ble til i skjæringspunktet mellom den gamle og den nye gudstroen.

By Mook Suszynski

Hvordan og hvorfor kom kristendommen til Norge? :: Hvorfor regnes Knud Knudsen som Riksmålets far?
Nyttige lenker