Hjem > H > Hva Heter Landsdelene I Norge 2021?

Hva heter landsdelene i Norge 2021?

Landsdeler i Norge

I moderne tid deles Norge inn i landsdelene Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet, Østlandet og Sørlandet. De fire sistnevnte regnes som landsdeler i Sør-Norge.

Les mer

Så, hvilke kommuner er i midt-norge?

Disse dekker alle fylkene Trøndelag og Møre og Romsdal. NVE Region Midt dekker derimot Helgeland, Trøndelag og Nordmøre. Statsbygg inkluderer i tillegg til Trøndelagsfylket og Møre og Romsdal også Nordland sør for Bodø og kommunene i Nord-Gudbrandsdal og Nord-Østerdal. Man kan også spørre er trondheim i midt-norge? Samarbeidsorganet Byer i Midt-Norge (BIMN) inkluderer byane Kristiansund på Nordmøre; og Røros, Orkdal, Trondheim, Stjørdal, Levanger, Verdal, Steinkjer og Namsos i Trøndelag. Sjølve namnet Midt-Noreg er ei nydanning på line med Vestlandet, Sørlandet og Nord-Noreg som først vart teken i bruk kring 1950.

Hvor mange trøndere er det?

Trøndelag omfatter 44 267 kvadratkilometer med 468 981 innbyggere (2020), det er 12,9 prosent av Norges areal og 8,7 prosent av Norges befolkning. Folk fra landsdelen kalles «trøndere». Hva er sørvest Norge? Tines definisjon av Sørvestlandet inkluderer Rogaland, Vest- og Aust-Agder.

Hvor begynner Vestlandet?

Vestlandet er eit vanleg fellesnamn for landsdelen i Noreg som ligg sør for Trøndelag og vestom Langfjella, og som består av dei tre fylka Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal. Namnet «Vestlandet» blir i dag nytta med noko varierande geografisk innhald, men er stort sett brukt om dei fire nemnde fylka som heile. Hvor ligger Midt-Norge? Midt-Norge er den norske regionen eller landsdelen som tradisjonelt har vært definert som svarende til Trøndelag fylke (før 2018 fylkene Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag).

Hva heter de fem landsdelene i Norge?

Vi deler Norge inn i følgende landsdeler:

  • Nord-Norge består av: Finnmark, Troms og Nordland fylker.
  • Midt-Norge består av : Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag fylker.
  • Vest-Norge (Vestlandet) består av: Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland fylker.
  • Sørlandet består av: Vest-Agder og Aust-Agder fylker.
Hvor mange kommuner er det i Norge? I løpet av reformen ble 119 kommuner slått sammen til 47 nye kommuner, og fra 1. januar 2020 var det 356 kommuner i Norge.

Er Trondheim i nord eller sør trøndelag?

Sør-Trøndelag fylke har desse 25 kommunane: Agdenes, Bjugn, Frøya, Hemne, Hitra, Holtålen, Klæbu, Malvik, Meldal, Melhus, Midtre Gauldal, Oppdal, Orkdal, Osen, Rennebu, Rissa, Roan, Røros, Selbu, Skaun, Snillfjord, Trondheim, Tydal, Ørland og Åfjord. Trondheim er den einaste historiske byen i fylket.

By Griffy

I hvilken landsdel ligger Trondheim? :: Er rust kjemisk forbindelse?
Nyttige lenker