Hjem > H > Hva Er Forkortelsen For Eventuelt?

Hva er forkortelsen for eventuelt?

Det er ev. som er den riktige forkortelsen. Det er den korteste varianten, og korthet er som kjent mye av vitsen med forkortelser. Forkortelsen dekker alle former av ordet, både eventuell, eventuelt og eventuelle.

Les mer

Hva er dvs på norsk?

Dvs. er en forkortelse for 'det vil si', med andre ord. Angående dette, hva betyr fvt og evt? Vår tidsregning, alternativt vanlig tidsregning (engelsk: Common Era), med de tilhørende begrepene før/etter vår tidsregning (forkortet fvt. og evt.), er benevnelser for å angi årstall etter tidsregningen basert på Kristi fødsel (år 0) på en mer verdinøytral måte.

Hva er eventuelt?

Eventuelt betyr kanskje eller som en (annen) mulighet. Og et annet spørsmål, hva er forkortelsen for ol? OL (olympiske leker)

Man kan også spørre hvordan forkorter man etasje?

'Etg. ' er også i vanlig bruk, men er en forkortelse for 'etage', som ikke har vært korrekt norsk siden 1917. Språkrådet har derfor normert 'et. ' som eneste forkortelse for etasje. Hva betyr mtp på norsk? Kan skape forvirring: Forkortelsen kan være ukjent og skape forvirring: Mtp. (med tanke på), SPI (støyplageindeks), MB (megabyte) og mange andre.

Er f.Kr Det samme som fvt?

Fvt. er en forkortelse for «før vår tidsregning», i mange sammenhenger brukt i stedet for f.Kr. (før Kristus eller Kristi fødsel) som en mer religionsnøytral tidsangivelse for samme tidsregning. I forhold til dette, når startet vår tidsregning? Ikke noe år null

Året etter at Jesus ble født heter år 1 e.Kr. Året før heter år 1 f.Kr. Nullpunktet er det øyeblikket på nyttårsaften da 1 f.Kr. ble til 1 e.Kr.

Hva betyr BCE?

Som en hovedregel bør kalibrerte år angis som cal BP, eller omregnes til BCE (Before Common Era; norsk: fvt., før vår tidsregning) og CE (Common Era; norsk: evt., etter vår tidsregning). Eller at det brukes de tradisjonelle angivelsene BC (Before Christ, f.Kr.) og AD (Anno Domini, e.Kr.).

By Aggarwal

Hva betyr de olympiske ringene? :: Hva viser Røverhule eksperimentet?
Nyttige lenker