Hjem > H > Hva Betyr Forkortelsen S?

Hva betyr forkortelsen s?

S er det kjemiske symbolet for grunnstoffet svovel. s er symbolet for sekund i SI-systemet. I norsk rettskriving kan man også å bruke «sek» (uten punktum) som forkortelse for sekunder. S er nasjonalt kjennemerke for biler fra Sverige.

Les mer

Hva er forkortelsen for blant annet?

bl.a.

  1. Forkortelse for blant annet/blant anna.
  2. Forkortelse for blant andre.
I forhold til dette, hvordan forkorte for eksempel?
A
f.født/fødd
feb.februar
f.eks.for eksempel
fhv. (bokmål)forhenværende

Hva er etc på engelsk?

Forkortelse for et cetera. Angående dette, hva er elektrosjokkbehandling? Elektrosjokkbehandling (ECT) er en behandlingsmetode der det gis en kontrollert mengde strøm til hodet. Denne behandlingen gis oftest til personer med moderat til svært alvorlig depresjon, der annen behandling ikke har hatt effekt.

Hva er md?

Internasjonalt har vi også graden M.D., som er kort for «Medicinae Doctor», og som svarar til den norske cand. med. Etymologisk er den til å forveksle med graden dr. med. Hvordan bruker man PS? Vi spurte Språkrådet om hvilken skrivemåte som er mest korrekt. Svaret er at ps, altså med små bokstaver, helst skal brukes når man omtaler ps-et som et substantiv (som i denne setningen). Ved faktisk bruk i etterskrift bør man bruke store bokstaver. Da er PS å betrakte som en overskrift.

Skal SMS skrives med store bokstaver?

Da bruker vi små bokstaver: pc, dvd, sms osv. Disse ordene kjennetegnes ofte av at de kan bøyes: pc-er osv. Så har du akronymer der vi ikke uttaler en og en bokstav, og de bøyes uten bindestrek: radaren, aidsen, laseren og så videre. Hva er pdd? Betegnelsen Gjennomgripende utviklingsforstyrrelser (ICD- 10) eller Pervasive Developmental Disorders (PDD) (DSM-IV) er nå oftest erstattet av betegnelsen autismespekterforstyrrelser, eller Autism Spectrum Disorders (ASD), og det er den vi vil bruke i dette kapittelet.

Hvordan skrive osv?

Ifølge Språkrådet er hovedregelen at forkortelser skal inneholde punktum, men det gjør ikke saken mye enklere. «På grunn av» og «og så videre» forkortes «pga.» og «osv.», med punktum til slutt, mens «og lignende» og «blant annet» forkortes «o.l.» og «bl. a.».

By Ruggiero Bleecker

Hva er f dato? :: Hvordan finne iPhone som er stjålet?
Nyttige lenker