Hjem > H > Hva Betyr Forkortelsen Mfl?

Hva betyr forkortelsen mfl?

mfl. med fleire / med flere. mv. med videre (bokmål)

Les mer

Hvordan skriver man blant annet?

A
bet.betalt
bl.a.blant annet, blant andre / blant anna, blant andre
bm.bokmål
BNPbruttonasjonalprodukt
Hvordan skrive osv? Ifølge Språkrådet er hovedregelen at forkortelser skal inneholde punktum, men det gjør ikke saken mye enklere. «På grunn av» og «og så videre» forkortes «pga.» og «osv.», med punktum til slutt, mens «og lignende» og «blant annet» forkortes «o.l.» og «bl. a.».

Også, hva er osv?

Språkrådet anbefaler å bruke osv. (forkortelse for «og så videre») framfor etc. Hva betyr forkortelsen s? S er det kjemiske symbolet for grunnstoffet svovel. s er symbolet for sekund i SI-systemet. I norsk rettskriving kan man også å bruke «sek» (uten punktum) som forkortelse for sekunder. S er nasjonalt kjennemerke for biler fra Sverige.

Hva betyr forkortelsen jr?

Junior, betyr yngre og er ofte knyttet til en persons navn for å skjelne vedkommende fra en eldre person med samme navn, en senior. Junior forkortes jr. Hvordan skriver man annet? Hovedregelen er at man bruker «andre» om mennesker og «annet» om gjenstander: I stua satt blant andre Al Pacino og Herbert von Karajan. Jeg tok blant annet med meg et balltre.

Også, hvordan skrive f eks?

De viktigste reglene for forkortelser

En setning skal helst ikke begynne med en forkortelse, i begynnelsen av en setning bør du skrive forkortelsen fullt ut. Hovedregelen er at forkortelser skal ha punktum: f. eks., osv., dvs., o.l., moh.
Hva er forkortelsen for eventuelt? Det er ev. som er den riktige forkortelsen. Det er den korteste varianten, og korthet er som kjent mye av vitsen med forkortelser. Forkortelsen dekker alle former av ordet, både eventuell, eventuelt og eventuelle.

Hva er Tekstbindere?

Tekstbindere er ord som er med på å binde en tekst sammen, det vil si daglig- dagse ord som for eksempel derfor, likevel og slik. Skal vi få fram motset- ninger, kan vi bruke ord som derimot og til tross for. Hvis målet er å vise en årsakssammenheng, kan vi bruke derfor eller fordi.

By Verner Talford

Hva er struktur i en tekst? :: Hva er Apple TV 4K?
Nyttige lenker