Hjem > H > Hvem Kristnet Norge Ifølge Sagaen?

Hvem kristnet Norge ifølge sagaen?

Det endte med at hele folket fulgte Olavs påbud og lot seg kristne, både i det riket som kong Tryggve, far hans, hadde styrt, og i det som Harald Grenske [far til Olav den hellige], hadde hatt. I løpet av den sommeren og vinteren etter ble hele folket i Viken kristnet.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva heter guden som er slekt med olavs far i følge sagaer?

Både Olav Tryggvason og Olav Haraldsson (den hellige) påberopte seg å være etterkommere av Harald, mens moderne forskere setter ikke særlig lit til dette. Trolig var de eneste norske kongene som var etterkommere av Harald sønnene Eirik Blodøks og Håkon den gode, og sønnesønnen Harald Gråfell. Og et annet spørsmål, hvor var slaget ved svolder? Slaget ved Svolder (norrønt Svǫlðr) var et sjøslag som ble utkjempet vest i Østersjøen i september 999 eller 1000. Kong Olav Tryggvason av Norge seilte hjem etter en ekspedisjon til Vendland (Pommern).

Hvem ligger gravlagt under Nidarosdomen?

Nidarosdomen var ikke sognekirke i middelalderen, slik at ingen lekfolk ble gravlagt her. I tillegg til de kongelige har biskoper og andre geistelige som var knyttet til kirken fått sine graver her. Ena av disse var erkebiskop Øystein Erlendsson. Hvor er Olavsskrinet? Da svenskene erobret slottet i 1564, trakk de sølvnaglene ut av det visstnok gjenværende, opprinnelige skrinet, som de tok med seg da de flyktet, og gravde ned i Fløan kirke i Stjørdal. Olavsskrinet ble deretter hentet til Trondheim. 8. juni i 1564 ble det satt ned i en åpen, murt grav i Nidarosdomen.

Hvem falt i slaget ved Hafrsfjord?

Da Harald fikk høre dette, gjorde han klar sine egne skip, og seilte sydover. Dermed møttes de to hærene nord for Jæren, ved Hafrsfjord. Snorre forteller videre at det ble en hard kamp, men at kong Harald gikk av med seieren. Hvilken norsk konge falt i slaget ved Stamford Bridge? Både Harald Hardråde og Tostig Godwinson falt der. Slaget ved Stamford Bridge har av mange blitt sett på som sluttpunktet for vikingtiden. Kort tid etter slaget ble England invadert fra sør av hertug Vilhelm av Normandie, og kong Harald Godwinson ble beseiret og falt selv i slaget ved Hastings 14. oktober samme år.

Ta dette i betraktning, hvordan foregikk rikssamlingen i norge?

I dag er det enighet blant historikere om at den norske rikssamlingen startet på Vestlandet, utvidet seg til Trøndelag og deler av Nord-Norge, for til slutt også å inkludere Østlandet. Samlingen begynte på slutten av 800-tallet, og ble i hovedsak avsluttet på midten av 1000-tallet. Når var rikssamlingen i Norge? Den første rikssamling

Harald Hårfagres seier i slaget ved Hafrsfjord omkring år 900 regnes som den første rikssamlingen. Men kongedømmet hans utgjorde bare en liten del av dagens norske område. Ideen om politisk samling av de tradisjonelle høvdingområdene var likevel sådd.

Angående dette, hva menes med at det norske samfunnet ikke var føydalt?

Med at det norske samfunnet ikke var føydalt, men hadde føydale trekk mener man at det norske samfunnet og føydalsamfunnet hadde likhetstrekk som at hirden la ned troskapsed til kongen og fikk tildelt jordegods.

By Demetre Munsell

Hvordan kan man spore en IP-adresse? :: Hva skjedde med Olav Tryggvason?
Nyttige lenker