Hjem > H > Hva Betyr Cen Når Vi Snakker Om Standarder?

Hva betyr CEN når vi snakker om standarder?

CEN – Comité Européen de Normalisation – er den regionale standardiseringsorganisasjonen for Europa med medlemmer fra EU- og EFTA-landene. Standard Norge er norsk medlem. CEN er ansvarlig for å utgi europeiske standarder (EN) som gjennom EØS avtalen også gjelder for Norge.

Les mer

Derav, hvem utarbeider standarder i norge?

Standard Norge utvikler og forvalter standarder i Norge, og har enerett på å utgi Norsk Standard. Gjennom Standard Online gjør Standard Norge norske, europeiske og internasjonale standarder tilgjengelige og bidrar til at de tas i bruk. Hva betyr NS EN ISO? NS-EN - Standard som er utviklet i Europa (CEN), og deretter fastsatt som Norsk Standard (f. eks. NS-EN 294) NS-EN ISO - Standard som er utviklet internasjonalt (ISO), og deretter fastsatt som europeiske standard (CEN).

Hva heter de felles europeiske standardiseringsorganene?

Den europeiske standardiseringsorganisasjon, fransk Comité européen de normalisation (CEN), er en felleseuropeisk standardiseringsorganisasjon som per januar 2014 består av 33 medlemsland, og har hovedkontor i Brussel. Norges medlem i CEN er Standard Norge. Tilsvarende, er norsk standard en norsk lov? Er Norsk Standard lovpålagt? Det er ikke lovbestemt at virksomheter må følge standardene som er satt for deres type virksomhet. Det er altså frivillig om man har lyst til å bruke disse standardene i sin virksomhet, men noen standarder er derimot henvist til fra lover og forskrifter.

Og et annet spørsmål, hva er norsk standard bygg?

NS 3420 er en av de viktigste standardene for bygg- og anleggsnæringen. Den brukes til å utarbeide beskrivelser og mengdelister i forbindelse med konkurransegrunnlag, kalkulasjon av forespørsler og under utførelses- og avviklingsfasen av byggeprosjekter. Ta dette i betraktning, hvem lager standarder? Standardene utarbeides i arbeidsgrupper (Working Group, WG). De tekniske komiteene og arbeidsgruppene består av deltakere fra for eksempel bedrifter, myndigheter, forskning, frivillige organisasjoner, forbrukere og arbeidstakerorganisasjoner.

Og et annet spørsmål, hvorfor har vi standarder?

Standarder fremmer faktisk innovasjon! For når alle bruker det samme utgangspunktet, så kan en god idé bli implementert enklere, noe som igjen gjør det enklere å bygge samfunnet vårt på en trygg, sikker, bærekraftig og lønnsom måte. Hvordan bruke NS 3420? Hvordan brukes NS 3420? NS 3420 brukes som grunnlag for utarbeidelse av prosjektbeskrivelser for entreprisekontrakter. Til grunn for systemet ligger kodede postgrunnlag som ferdig utfylt danner postene i beskrivelsen og gir en detaljert spesifikasjon av de arbeider som skal utføres.

Ta dette i betraktning, hvorfor iso sertifisere seg?

ISO-sertifisering er et bevis på at bedriften oppfyller standardens krav og dokumenterer at selskapet driver med kontinuerlig forbedringsarbeid. Styringssystem reduserer variasjon og sikrer den beste kvalitet og systematikk i prosjektgjennomføringen.

By Mylor Jitender

Hva er en ISO standard? :: Hvordan legge en app på skrivebordet?
Nyttige lenker