Hjem > H > Hvilke Lånord Har Norge?

Hvilke lånord har Norge?

De mest frekvente lånordene i talespråkskorpuset er ordene yes, shit, chill, keen og fuck. Alle disse ordene er enten adjektiv eller interjeksjoner. Først på åttende plass kommer et substantiv, ordet mail. Når det gjelder lånord i skriftspråket, er substantiv den klart største ordklassen.

Les mer

Dessuten, hva er talespråk?

Talespråk er den form av språket som består i muntlig tale, altså artikulerte lyder. I forhold til dette, hva betyr suboptimalt nivå? Vi sier at man har vitamin D-mangel om nivået ligger under 25 nmol/L og alvorlig mangel under 12.5 nmol/L. Videre er nivået suboptimalt hvis det ligger mellom 25 og 50 nmol/L. Grensen på 50 nmol/L er identisk med blant annet anbefalingene fra det amerikanske Institute of Medicine.

Også, hva er omsetjingslån?

Omsetjingslån er skapte gjennom omsetjing av ei utanlandsk ordform til ei heimleg ordform, morfem for morfem, jf. frogman > froskemann, e-mail > e-post. Tydingslån er lån der ek¬sisterande ord eller uttrykk får ei tydingsutviding som skuldast påverknad frå eit korresponderande ord i eit anna språk, jf. Hva er multietnisk ungdomsspråk? På fagspråket kan det kalles multietnisk ungdomsspråk. Det vil si at det blir laget et språk som tar utgangspunkt i norsk men har mange låneord fra andre språk Man brukte ord som Wollah, (arabisk) som betyr å sverge ( ved Allah), eller habibi ( arabisk) som betyr min venn og flus ( arabisk) som petyr penger.

I forhold til dette, hva er lånord definisjon?

Lånord er ord som på et gitt tidspunkt er overtatt fra et annet språk, og som ikke er nedarvet fra språkets eldste tilgjengelige eller rekonstruerte form. Lånord kommer gjerne inn i et språk sammen med den tingen eller det forholdet det beskriver. Hva er en Multietnolekt? Multietnolekt er den språkvarianten som oppstår når talere med flere ulike språk- og kulturbakgrunner tilegner seg et nytt språk, i motsetning til etnolekt, som betegner den varianten av et språk som oppstår når én bestemt etnisk gruppe tilegner seg språket.

I forhold til dette, hva vil skje med det norske språket i fremtiden?

Det norske språket kommer ikke til å forandre seg så veldig mye på hundre år, tror språkforskerne. Men fremtidsmenneskene kommer til å bruke ord som vi ikke har i språket vårt i dag. Det kan for eksempel være engelske ord. De bruker vi allerede mange av. Ta dette i betraktning, hvordan blir norsk påvirket av engelsk? Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikke vanskelig å se hvor uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka suger!" stammer fra. Det er ikke fullt så vanlig at voksne bruker slike ord og uttrykk.

Så, hva betyr takeaway?

1. A restaurant that sells food to be eaten elsewhere. 2. A meal bought to be eaten elsewhere.

By Rodi Guittar

Hva er en sammenhengende? :: Hvilke forskjeller og likheter er det mellom fremmedord og lånord?
Nyttige lenker