Hjem > H > Hvilke Språk Har Dødd Ut?

Hvilke språk har dødd ut?

I Europa er flere språk dødd ut i nyere tid, for eksempel kornisk, mansk, livonsk og dalmatisk, og flere titalls nålevende språk befinner seg i en utsatt situasjon: alle de samiske språka, øst- og nordfrisisk, irsk, gælisk, bretonsk, baskisk, ladinsk, romani, jiddisk og flere andre.1. jan. 1995

Les mer

Også, hvor mange bokstaver er det i det tamilske alfabetet?

Alfabetet har i alt 247 bokstaver: 5 korte og 5 lange vokaler, 2 diftonger og 18 konsonanter, samt et spesialtegn, "āytam", som viser hvordan enkelte bokstaver skal uttales. Du kan også spørre hvor mange land snakkes det tamilsk? Tamil er et dravidisk språk. Det er offisielt språk i delstaten Tamil Nadu i India, og blir talt av over 70 millioner mennesker (2005) i India, Sri Lanka og Malaysia, og av mindre grupper i andre deler av det sørøstlige Asia samt Afrika og Vestindia (Karibia).

Hva er tamiler?

Tamiler er et folk i India (hovedsakelig i Tamil Nadu), hvor de teller cirka 69 millioner (2011), og på Sri Lanka, hvor de teller cirka 3 millioner (2012). Dessuten finnes det til sammen cirka to millioner i Malaysia, Singapore og Indonesia. De snakker et dravidisk språk (se tamil), og de aller fleste er hinduer. I forhold til dette, hvorfor engelsk er et verdensspråk? Grunnen til at engelsk er klodens mest utbredte språk, skyldes først og fremst at Storbritannia tidligere var verdens ledende kolonimakt. Rundt 1600 da språket bare ble snakket i England og sørøst i Skottland, var antallet engelskspråklige cirka syv millioner.

Hvordan ble det engelske språket til?

England ble i det 5. århundret erobret av anglere og saksere fra dagens Nord-Tyskland, som brakte med seg germanske språk. Blant de språklige slektningene på kontinentet står frisisk og nedertysk nærmest. Dette utviklet seg til gammelengelsk, som igjen utviklet seg til dagens engelske språk. Ta dette i betraktning, hvor kommer det spanske språket fra? Det har utviklet seg fra flere dialekter av muntlig latin (vulgærlatin ) i den sentrale og nordlige del av Den iberiske halvøy i løpet av 800-tallet og spredte seg gradvis ved at kongedømmet Castilla (dagens nordlige Spania) utvidet sitt rike til de sentrale og sørlige delene av Den iberiske halvøy i løpet av

Hvor mange fransktalende land er det i verden?

Utbredelse og bruk. Fransk er offisielt språk i over 30 land, er et av FNs offisielle språk, og tales av i underkant av 300 millioner mennesker som første eller annet språk på fem kontinenter. Derav, hvilken språkfamilie tilhører det norske språket? For eksempel tilhører norsk språkgruppa germansk, men germansk er en undergruppe av indoeuropeiske språk, og er derfor ingen språkfamilie. Den eldste kjente stamfaren til norsk er protoindoeuropeisk, og norsk er derfor medlem av den indoeuropeiske språkfamilien.

Dessuten, hvor mange skriftspråk har vi i norge?

Det finnes to skriftspråksvarianter av norsk: bokmål og nynorsk. Samene har status som urfolk i Norge, og samisk språk har derfor sterkere beskyttelse i lovverket enn andre minoritetsspråk. Samisk og norsk har formell status som likeverdige språk i Norge.

By Mobley Tredinnick

Hvilke språk er germanske språk? :: Hva er det eldste språket?
Nyttige lenker