Hjem > H > Hvem Snakker Etnolekt?

Hvem snakker Etnolekt?

En etnolekt er et talespråk som er knyttet til en etnisk gruppe (en gruppe mennesker fra et bestemt folkeslag). Etnolekter utvikler seg når en etnisk gruppe bor på et sted der de må lære seg andrespråk, for eksempel norsk. En etnolekt oppstår når språkbrukerne blander ord fra morsmålet sitt inn i andrespråket.

Les mer

Du kan også spørre hva er geolekt quizlet?

En dialekt som tilhører et bestemt område, kaller vi geolekt. Deretter, hvordan snakker de på vestlandet? Vestlandsk eller vestlandske dialekter er en samlebetegnelse for de dialektene som blir snakket på Vestlandet i området fra Romsdal i nord til Agder i sør. Disse dialektene kan en videre dele inn i nordvestlandske dialekter, sørvestlandske dialekter og sørlandske dialekter.

I forhold til dette, hvor snakker de trøndersk?

Trøndersk er ei gruppe av norske dialektar som omfattar dialektar i Trøndelag, på Nordmøre og i det meste av Bindal i Nordland. Hvilket land har flest dialekter? Papua Ny-Guinea er det landet med flest språk rundt 840.

Hva kjennetegner en dialekt?

En dialekt er i faglig forstand et talemål som har sin geografiske opprinnelse på ett bestemt sted og kjennetegner dette stedet. Så å si alle språk snakkes i ulike geografiske varianter, dvs. de har ulike dialekter. Ikke alle talemål regnes som dialekter, og et målføre må ikke forveksles med en målform. I forhold til dette, hvor brukes apokope? I norske dialekter er det to kjerneområder for apokope: Trøndelag og Nordland. I Nordland er apokopen på sitt sterkeste, hvor så godt som alle trykksvake e-er er forsvunnet. I Trøndelag er det ikke apokope i såkalte jamvektsord.

Hva er talespråk?

Talespråk er den form av språket som består i muntlig tale, altså artikulerte lyder. Hvilke Dialektområder har vi i Norge? Oppsummering. Det norske dialektområdet kan deles i fire hovedgrupper: østnorsk, trøndersk, vestnorsk og nordnorsk.

Hva er apokope eksempel?

Når ein utlydande vokal (eller ei trykklett staving) blir kutta i slutten av eit ord, blir det kalla apokope. Eksempel på apokope er når infinitiv av verbet vere blir til ver_, eller når preteritum av kjøpe blir til kjøpt_. Apokope kan også opptre i andre verbkategoriar enn infinitiv, og i andre ordklassar.

By Hennahane

Hva er et talemål? :: Hva er en dialekt enkelt forklart?
Nyttige lenker