Hjem > V > Ville Gnagere I Norge?

Ville gnagere i Norge?

Gnagere (Rodentia)

  • ekorn.
  • bever.
  • skoglemen.
  • lemen.
  • rødmus.
  • klatremus.
  • gråsidemus.
  • vånd.

Les mer

Deretter, hvor lever spissmusene?

Spissmusene er utbredt over nesten hele Jorden; i Europa, Asia, Afrika, Nord-Amerika og det nordvestligste hjørnet av Sør-Amerika. De to største slektene er Sorex (rødtanna spissmus) med 86 arter og Crocidura (kvittanna spissmus) med 198 arter. Derav, hvilke mus finnes i norge? I Norge finnes kun artene storskogmus, småskogmus, husmus, dvergmus og brunrotte. Tidligere regnet man også med svartrotte, men denne arten ble trolig utryddet i Norge for omkring 100 år siden eller så.

Også, hvilke av våre gnagere er størst?

Gnagere er temmelig kompakte dyr, men varierer mye i størrelse og utseende. Dvergmusa er den minste og veier kun fem gram, mens hannen hos flodsvinet, den største gnageren, kan veie inntil 65 kilo. Hvor mange gnagere finnes det? Gnagere og haredyr. Gnagere er den orden av pattedyr som er mest suksessfull. I dag finnes det 1700 forskjellige arter av gnagere og med unntak av de polare områder, har de invadert alle kontinenter og klimasoner.

Hvor mange dyrearter finnes i Norge?

Ekspertene antar at det finnes rundt 60 000 arter i landet vårt. Det betyr at det gjenstår å finne omkring 16 000 arter. Det er særlig mange uoppdagede arter i store artsrike grupper som sopper og leddyr. Også, hvor i norge lever beveren? Leveområder: Beveren lever i ferskvannsområder i de store løvskogene. I Norge er beveren mest utbredt i Sør-Norge, Trøndelag og Nordland. Beveren forandrer landskapet ved å bygge demninger, hytter og ved å drive hogst.

I forhold til dette, hvor mange pattedyr arter finnes det?

Det finnes over 5400 arter pattedyr i verden, én av disse er mennesket. Det er en svært variert dyregruppe som består av: Dyr som går eller hopper på landjorden (for eksempel klauvdyr, kenguru og mennesket) Dyr som svømmer i vann (for eksempel hvaler og seler) Hvor mange forskjellige Spissmusarter er det i Norge? Sju arter med spissmus lever i Norge; hagespissmus (Crocidura suaveolens), krattspissmus (Sorex araneus), dvergspissmus (S. minutus), knøttspissmus (S.

Er muldvarp pattedyr?

muldvarp

Muldvarpfamilien
Biologisk klassifikasjon:
Rike:Dyreriket
Rekke:Ryggstrengdyr
Klasse:Pattedyr

By Manfred Kasal

Hvor sover flaggermus om dagen? :: Hva betyr studere?
Nyttige lenker